Hoe kan schade aan PV-systemen door natuurrampen worden beperkt?

· Over fotovoltaïsche

Als schone en niet-vervuilende hernieuwbare energiebron is fotovoltaïsche energieopwekking ontwikkeld en gebruikt door veel landen in de wereld. Fotovoltaïsche apparatuur is echter kwetsbaar voor schade door natuurrampen. Hoe kunnen we dergelijke verliezen voorkomen en beperken?

1. Locatiekeuze voor krachtcentraleprojecten is belangrijk

Elk regenseizoen is er in veel gebieden een grotere kans op zware regenval en overstromingen. Volgens de statistieken, zodra de fotovoltaïsche centrale in deze gebieden lijden aan water blaren, in aanvulling op sommige fotovoltaïsche componenten kunnen worden geborgen terug, elektrische apparatuur is in principe gesloopt. Daarom is het belangrijk de locatie van het elektriciteitscentrale-project te onderzoeken en te selecteren. Bij de selectie van een locatie voor een elektriciteitscentrale moet uitvoerig aandacht worden besteed aan de administratieve vereisten voor de selectie van PV-locaties, klimatologische omstandigheden zoals zonlichtbronnen, geografische en adresvoorwaarden, hydrologische omstandigheden, atmosferische kwaliteit, transportvoorwaarden en voorwaarden voor de transmissie van elektriciteit. Het belangrijkste is dat bij de keuze van de vestigingsplaats van elektriciteitscentrales orkanen, tornado's, aardbevingsgevoelige gebieden en overstromingsgebieden zoveel mogelijk worden vermeden.
Wat de hydrologische omstandigheden betreft, moet rekening worden gehouden met de maximale regenval op korte termijn, de waterdiepte, het overstromingspeil, de afwateringsomstandigheden, enz. Deze factoren zijn rechtstreeks van invloed op het montagesysteem, het ontwerp van de montagevoet en de montagehoogte van de elektrische uitrusting van het PV-systeem. Tegelijkertijd moet bij dakprojecten ten volle rekening worden gehouden met het draagvermogen van het dak.

broken image

2. De juiste PV-montage kiezen

De windweerstand van fotovoltaïsche centrales wordt grotendeels bepaald door de PV-montage. In theorie is de maximale windweerstand van PV-montages 216 km/u, en de maximale windweerstand van PV-volgsystemen 150 km/u (groter dan 13 tyfoons). Om tyfoons te kunnen weerstaan, zijn eerst zeer sterke PV-montages nodig. Daarom moeten PV-installaties hun funderingen en steunen versterken en de sterkte van de modulebehuizingen garanderen. Dit vereist een gericht ontwerp van de locatie, een strikte controle van de productkwaliteit en een redelijke berekening van de wind- en sneeuwdruk. Wat daarentegen de bescherming tegen onderdompeling betreft, mag de hoogte van de steun niet worden verhoogd door alleen rekening te houden met de waterbestendigheid. Dit biedt weliswaar bescherming tegen overstromingen, maar verhoogt de kosten aanzienlijk en dergelijke extreme omstandigheden zijn momenteel nog zeldzaam. Daarom moet meer aandacht worden besteed aan het aanleggen van afwateringsvoorzieningen in overeenstemming met de plaatselijke meteorologische en hydrologische omstandigheden of aan het aanbrengen van extra tijdelijke afwateringsvoorzieningen in geval van zware regenval.

broken image

3. Inrichting van drainagemogelijkheden

Als gevolg van de zware en geconcentreerde regenval in sommige gebieden gedurende bepaalde perioden van het jaar is het moeilijk zware regenval te voorkomen, ook al zijn sommige fotovoltaïsche installaties hoog gebouwd en zeer zorgvuldig geplaatst. Visserij- en fotovoltaïsche installaties en drijvende fotovoltaïsche installaties (FPV) zijn bijvoorbeeld bovenop het water gebouwd, en wanneer zware regenval het wateroppervlak doet stijgen, zullen de panelen beschadigd worden. Als het overtollige regenwater op dit punt tijdig kan worden afgevoerd, zal dit niet leiden tot onderdompeling van de panelen. Het is dus belangrijk dat rekening wordt gehouden met de afwateringsomstandigheden en de meest doeltreffende manier om dit te doen is momenteel het toevoegen van een wetenschappelijk drainagesysteem.
Voor de algemene fotovoltaïsche elektriciteitscentrale van een familie met een hellend dak zal, dankzij de eigen afwateringscapaciteit, over het algemeen geen overmatige hoeveelheden water verschijnen, zodat de gevolgen van zware regenval te verwaarlozen zijn. Elektriciteitscentrales met een plat dak zijn echter relatief laag gemonteerd, dus bij te veel regen zullen de panelen waarschijnlijk door de regen worden doorweekt. Om overmatige wateraccumulatie op platte daken en de vorming van kleine vijvers te voorkomen, kan daarom vóór het begin van zware regenval een extra set drainagesystemen worden geïnstalleerd om het water effectief af te voeren.

broken image

4. Hoe kan zand en stof op lange termijn worden tegengehouden?

Middelgrote en grote fotovoltaïsche energiecentrales moeten de systeemnetwerken vereenvoudigen, een 25-jarig onderhoudsvrij ontwerp voor de werking van het systeem volgen, efficiënte bediening en onderhoud in een later stadium realiseren, omvormers met beschermingsgraad IP65 gebruiken, interne en externe omgevingsisolatie realiseren, de apparaten in een stabiele bedrijfsomgeving houden, bewaken, bedienen en onderhouden, beheren en alarmeren vanuit tijd, ruimte en apparatuur op meerdere niveaus en in meerdere dimensies, en de invloed van temperatuur, zand, zoutnevel, enz. met technische middelen verminderen. De impact van de externe omgeving op de levensduur van het apparaat.
Tegelijkertijd kunnen PV-installaties ook string-omvormers gebruiken met een volledig gesloten natuurlijke warmteafvoer, die lange tijd bestand zijn tegen aanvallen van zand en stof zonder de stroomopwekking en de levensduur van de PV-installatie te beïnvloeden.
Voor meer informatie over de installatie en voorzorgsmaatregelen van omvormers kunt u dit artikel lezen.

broken image

5. Koop de juiste verzekering.

Nu op de markt voor dergelijke fotovoltaïsche apparatuur in de werking van het proces van natuurrampen of onverwachte ongevallen veroorzaakt door materiële schade, is er al een overeenkomstige verzekering, om het risico van fotovoltaïsche apparatuur in bedrijf te minimaliseren, om effectief te beschermen de duurzaamheid van fotovoltaïsche inkomsten.
We moeten begrijpen dat de dekking van de PV-verzekering de volgende drie belangrijke soorten verzekeringen bevat: eigendomsverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, kwaliteitsverzekering. Om de onvermijdelijke verliezen veroorzaakt door natuurrampen te beperken, zal het publiek in het algemeen kiezen voor de aankoop van een eigendomsverzekering.

broken image

Daarnaast is het selecteren van een PV-product met goede prestaties en kwaliteitsgarantie een belangrijke manier om verliezen in een later stadium te beperken.
Maysun Solar, als PV-module fabrikant met 15 jaar professionele ervaring, kan u voorzien van hoge kwaliteit zonnepanelen. U kunt ook contact met ons opnemen voor een productofferte door op onderstaande knop te klikken.