Flexibele en stijve zonnepanelen: je moet het weten

· zonnepanelen industrie Nieuws,prijs zonnepanelen Offertes

Wat zijn flexibele zonnepanelen?

Nu zonne-energie steeds populairder wordt, gebruiken steeds meer mensen flexibele zonnepanelen in plaats van de traditionele starre panelen.

Flexibele of buigbare zonnepanelen zijn een uiterst eenvoudige methode om zonne-energie op te wekken. Flexibele zonnepanelen zijn slechts een centimeter dik en wegen slechts zes kilo. Zeer efficiënte flexibele zonnepanelen kunnen meestal tot ongeveer 30 graden worden gebogen, waardoor ze op een boot, camper, bestelwagen of trailer kunnen worden gemonteerd.
De installatie van flexibele zonnepanelen is heel eenvoudig, want de meeste systemen worden gewoon op een oppervlak gelijmd of getapet met behulp van de meegeleverde lijm. Het gemak van het systeem is echter een nadeel, omdat het gebrek aan ruimte tussen de flexibele panelen en het dak overtollige warmte kan genereren, waardoor de cellen worden aangetast, de panelen beschadigen en hun levensduur wordt verkort.

flexibele zonnepanelen

Wat zijn de voordelen van flexibele zonnepanelen?

1. Gewicht: Flexibele zonnepanelen wegen ongeveer 20% minder dan starre panelen. Dit betekent dat flexibele panelen bevestigd kunnen worden aan structuren die het gewicht van starre panelen niet kunnen dragen.
Door het lage gewicht kunnen meerdere flexibele zonnepanelen op het dak van de auto worden geïnstalleerd, wat de energie-efficiëntie van de auto kan verbeteren.

2. Prestaties en efficiëntie: In het verleden waren flexibele zonnepanelen aanzienlijk minder efficiënt dan starre panelen. Tegenwoordig kun je flexibele zonnepanelen kopen die net zo efficiënt zijn als harde zonnepanelen.
18% tot 22% is het ideale efficiëntieniveau. Dit efficiëntieniveau geeft aan dat zonnepanelen onder ideale omstandigheden hetzelfde percentage zonlicht dat in dit bereik wordt verkregen, omzetten in elektriciteit.

3. Flexibiliteit: Afhankelijk van het model kunnen flexibele zonnepanelen tot 50 graden worden gebogen. Het installeren van flexibele zonnepanelen is eenvoudig omdat ze licht en buigbaar zijn.
Het is erg handig dat je geen zwaar frame hoeft te installeren en dus geen schade veroorzaakt tijdens de installatie.

Flexibele zonnepanelen zijn dus een goedkope en eenvoudig te installeren bron van zonne-energie op afstand. Als je regelmatig in het weekend reist, of dat nu met een boot, busje of caravan is. Flexibele zonnepanelen zijn eenvoudig en gemakkelijk te installeren en zullen gewaardeerd worden door iedereen die in het weekend reist.

Fleksible Solpaneler gemonteerd op autodak

Wat zijn starre zonnepanelen?

De meeste mensen denken bij "traditionele" zonnepanelen aan starre zonnepanelen. De meeste conventionele zonnepanelen maken gebruik van fotovoltaïsche (PV) systemen, die bestaan uit polykristallijne of monokristallijne zonnecellen die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Om de zonnecellen te beschermen tegen krassen en weersveranderingen, bestaan traditionele starre zonnepanelen meestal uit een aluminium frame en een glazen omhulsel.
De meeste vaste zonnepanelen worden op een vaste plek gemonteerd, hoewel er ook draagbare "koffers" verkrijgbaar zijn. Omdat sommige eigenaren van huizen en campers niet graag de nodige gaten in hun dak boren, zijn voor permanente installaties stellingen nodig. Permanente systemen met vaste zonnepanelen kosten meer tijd en geld dan flexibele systemen, maar vaste zonnepanelen hebben meestal een langere levensduur en produceren meer energie.

starre zonnepanelen

Wat zijn de voordelen van starre zonnepanelen?

1. Kosten: De kosten van starre zonnepanelen zijn momenteel relatief laag, hun gebruikstijd is lang en hun LCOE-energiekosten zijn laag.

Een typische genivelleerde elektriciteitsprijs voor een fotovoltaïsch systeem op zonne-energie zou er als volgt uitzien:
Initiële kapitaalkosten: $ 65.000
Belastingkrediet: $ 12.000
O&M: $6.000
Totale kosten: $ 59.000
Gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsproductie: 62.500 kWh

Garantieperiode PV-apparatuur: 30 jaar

Totale elektriciteitsproductie: 1.875.000 kWh

LCOE: $59.000 / 1.875.000 = $0,03147/kWh
De winstgevendheid van het fotovoltaïsche systeem hangt af van de prijs waartegen elektriciteit wordt verkocht. Zolang de elektriciteitsprijs hoger is dan $ 0,03147/kWh, zal het project de komende dertig jaar winstgevend zijn.

2. Levensduur: Het grootste nadeel van flexibele zonnepanelen is hun korte levensduur.
Harde zonnepanelen voor zonne-energiesystemen thuis zijn erg sterk en hebben een garantie van 25 tot 30 jaar.
Flexibele zonnepanelen daarentegen hebben meestal één tot drie jaar garantie. Deze korte garantie betekent niet dat het product langer meegaat. Flexibele zonnepanelen zijn gevoeliger voor slijtage dan vaste, starre zonnepanelen.

3.Duurzaamheid. Starre panelen vereisen professionele installatie. Ze zijn echter een veel duurzamer product. Als uw gebied gevoelig is voor natuurrampen zoals stormen, kleine hagelbuien en sneeuwstormen, hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze veel schade oplopen.

Daarom, als je van plan bent om dagelijks zonne-energie op te wekken en te gebruiken, zijn harde zonnepanelen meestal een betere keuze dan flexibele zonnepanelen. Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, maken de levensduur en efficiëntie van een systeem met harde zonnepanelen traditionele zonnepanelen de slimmere keuze.

Vergelijkingstabel

Maysun staat al lang bekend om het leveren van de meest technologisch geavanceerde en kosteneffectieve starre zonnepanelen. Meisheng zonnepanelen hebben met succes de markten van verschillende Europese landen betreden, en injecteren meer kracht en vitaliteit in de energietransformatie. Deze belangrijke ontwikkeling markeert Maysun's levering van efficiënte en betrouwbare zonneproducten aan Europese landen.

5BB 158.75 PERC 60clles 300W-330W Mono zonnepaneel
Venusun 390W--410W Volledig zwarte PV-module PERC 210 mm 80 cellen

De zonnepanelen van Maysun hebben verschillende specificaties en afmetingen om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. Of het nu voor thuisinstallaties of industriële toepassingen is, Maysun biedt oplossingen op maat om ervoor te zorgen dat klanten het gebruik van zonne-energie kunnen maximaliseren en aanzienlijke besparingen op het energieverbruik kunnen realiseren.

Referentie:

Admin, S. and Admin, S. (2020) 'Flexible Solar Panels vs Rigid Solar Panels: Which Ones Better?

Wilson, C. (2022) Everything you should know about flexible solar panels when caravanning.

Batteries, B.B. (2023) 'The Pros and Cons of Flexible Solar Panels vs. Rigid,' Battle Born Batteries

Staff, L. of L.U. (2023) How to choose flexible solar panels.

Cummings, S. (2023) 'Flexible Solar Panels vs Rigid: Pros, Cons & Differences,' House Grail

Staff, L. of L.U. (2023a) Flexible vs Rigid Solar Panels: Which is Better for You?

IBC Zonnepanelen: Pioniers in de energierevolutie
Laatste PV-nieuws: Industrieverhalen en subsidiebeleid
Groene levensstijl: De toekomst van opslagsystemen voor zonne-energie thuis