IBC Zonnepanelen: Pioniers in de energierevolutie

· zonnepanelen industrie Nieuws,Fotovoltaïsche technologie Nieuws

Op 5 september, in de fotovoltaïsche onderneming LONGi in haar 2023 halfjaarlijkse resultaten briefing, voorzitter Zhong Baoshen zei: "LONGi heeft een zeer duidelijk oogpunt, de komende 5 jaar - 6 jaar, IBC type batterij zal de absolute mainstream van kristallijn silicium cellen, met inbegrip van bifacial en monofacial cellen, de volgende LONGi een groot aantal producten zullen op weg naar de IBC-technologie route.

Wat zijn IBC-zonnepanelen?

IBC (Interdigitated back contact) is een technologie die zowel de positieve en negatieve metalen contacten beweegt naar de achterkant van de batterij.De efficiëntie conversie idee is anders dan andere batterijen, is de voorkant van de batterij elektrode raster lijn allemaal overgebracht naar de achterkant van de batterij, door het verminderen van de rasterlijn op het zonlicht schaduw om de conversie-efficiëntie te verbeteren, voornamelijk door de structuur van de verandering om de conversie-efficiëntie te verbeteren. Dat wil zeggen, door fysieke transformatie en lasertechnologie om efficiëntieverbeteringen te bereiken.
Omdat de voorkant de beschaduwing van licht door de metalen rasterelektrode vermijdt, kan het gebruik van invallend licht worden gemaximaliseerd en het optische verlies worden verminderd, waarna het doel van het verbeteren van de foto-elektrische omzettingsefficiëntie wordt bereikt. Dit betekent dat deze structuur gestapeld kan worden met verschillende technologieën zoals PERC, TOPCon, HJT en Calcium Titaanerts.

Maysun Solar IBC Zilver Frame 555W-600W MONO 182mm 144 Cell 1/2 Cut PV Module

Wat zijn de voordelen van IBC zonnepanelen?

1. De meest geavanceerde technologie
Het is een technologie die zowel de positieve als negatieve metalen contacten naar de achterkant van de batterij verplaatst. Dit is een van de meest geavanceerde technologieën op de huidige markt voor zonnepanelen.
2. Hogere omzettingsefficiëntie
De energieopwekkingsefficiëntie van IBC-zonnepanelen is 22,5-23,2%, wat ongeveer 2% hoger is dan PERC, ongeveer 1% hoger dan TopCon. Geen rails aan de voorkant verminderen lichtverlies en maximaliseren de celefficiëntie en stroomopwekking. IBC-panelen vergroten het effectieve oppervlak van de zonnecel door het weglaten van metalen verbindingen aan de voorkant die zonlicht blokkeren. De elektrische aansluitingen op het IBC-paneel bevinden zich aan de achterkant, waardoor het ontvangen zonlicht efficiënter en effectiever wordt gebruikt.
3. Lage temperatuurcoëfficiënt
Hoge temperaturen verlagen de fotovoltaïsche efficiëntie, terwijl lage temperaturen de fotovoltaïsche efficiëntie verhogen. Lage temperatuurcoëfficiënt verwijst naar de gevoeligheid van een stof voor temperatuurveranderingen bij lage temperaturen. In de natuur en industriële productie is de lage temperatuurcoëfficiënt een zeer belangrijke parameter, die een belangrijke invloed heeft op de prestaties van materialen, de veiligheid en betrouwbaarheid van apparatuur en de effectiviteit van wetenschappelijk onderzoek. De temperatuurcoëfficiënt van IBC-zonnepanelen is slechts -0,29%/℃. TopCon- en PERC-zonnepanelen zijn echter slechts -0,35%/℃. Dit betekent dat IBC-zonnepanelen betere prestaties kunnen leveren in warme klimaten.

Vergelijkingstabel
4. Beter uiterlijk
IBC is een technologie waarbij zowel de positieve als negatieve metaalcontacten naar de achterkant van de cel worden verplaatst. Hierdoor kan de voorkant van de cel die naar de zon is gericht volledig zwart worden en zijn de metalen lijnen aan de voorkant van de meeste zonnecellen helemaal niet zichtbaar. Het geeft gebruikers een mooier, volledig zwart uiterlijk. Deze functionaliteit is vooral handig voor residentiële en architecturale projecten waar zonnepanelen soepel moeten worden geïntegreerd in het algemene ontwerp.

IBC-voorkant

5. Meer toepassingsscenario's
IBC-panelen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals installaties op daken, zonneboerderijen en mobiele fotovoltaïsche systemen voor balkons. Vanwege de efficiëntie en het aanpassingsvermogen is IBC-technologie de beste keuze voor gebruik in omstandigheden waar een gebrek aan beschikbare ruimte is en een grote vraag naar energieopwekking.

Installeer IBC-zonnepanelen op het dak
6. Hogere betrouwbaarheid
Vergeleken met PV-modules die zijn gemaakt door middel van voorlassen, zijn de betrouwbaarheid en stabiliteit van IBC-modules sterk verbeterd door het ontbreken van soldeerverbindingen.
 

Maysun Solar IBC zwart frame 425W-450W MONO 182 mm 108 cellen 1/2 gesneden PV-module

Wat is het knelpunt van het IBC-zonnepaneel?

1. De technische moeilijkheid is relatief groot. Alle elektroden van de IBC-structuur bevinden zich aan de achterkant, die goed moet worden geïsoleerd, anders zal er kortsluiting ontstaan als er geleiding optreedt.
2. Het proces is complexer, de materiaalvereisten zijn ook zeer hoog en de stabiliteit van de batterij is slecht.
3. De esthetiek is niet geschikt voor alle scènes. Het is meer geschikt voor gedistribueerde toepassing, maar de toepassing van de grondcentrale moet voorzichtiger zijn.

Maysun staat al lange tijd bekend om het leveren van de meest technologisch geavanceerde en kosteneffectieve zonnepanelen, en de nieuwe IBC fotovoltaïsche zonne-energie producten verstevigen het leiderschap van Maysun in duurzame energie. Duitse klanten hebben onze Maysun IBC zonnepanelen besteld, kom een kijkje nemen!

Het assortiment zonnepanelen van Maysun omvat verschillende specificaties en formaten om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. Of het nu gaat om installaties voor thuis of industriële toepassingen, Maysun biedt oplossingen op maat om ervoor te zorgen dat klanten optimaal gebruik kunnen maken van zonne-energie en aanzienlijke besparingen kunnen realiseren op het energieverbruik.
Als u onze partner wordt, krijgt u:
1. De beste B2B prijs: Maysun biedt altijd de beste fabrieksprijs voor B2B partners.
2. Marketingondersteuning: Ondersteuning bieden bij marketingpromotie in de regio van de partner en potentiële klanten introduceren.
3. Producttechnologie training: Regelmatig training geven om ervoor te zorgen dat partners de gerelateerde technische kennis van de industrie beheersen.
4. Perfecte after-sales garantie. Het lokale kantoor en het lokale magazijn bieden retour- en omruilservices.

Maysun's verkoopleden en IBC-panels

Referentie:

OFweek (2023)Sudden surge, global leaders announced big news, triggering a huge shock in the photovoltaic industry https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8460-30610485.html.

OFweek (2023)IBC type battery replaces TOPCon? Longi Green can see "far" https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8420-30609875.html

OFweek (2023)Betting on IBC Battery, LONGi gives itself a "window" https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8460-30610365.html

OFweek (2023)LONGi’s “full warehouse” IBC battery! Has the photovoltaic competition landscape changed? https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8120-30609611.html

OFweek (2023)Leverage photovoltaics! IBC batteries detonate the market https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8420-30609911.html

Fotovoltaïsch systeem op het dak: Verlaag je energierekening, verhoog het milieubewustzijn
Fotovoltaïsch zilverpasta: Een belangrijk materiaal voor de zonnecelindustrie
Wat is een betere energiebron: Zonne-energie of kernenergie?