Fotovoltaïsch zilverpasta: Een belangrijk materiaal voor de zonnecelindustrie

· zonnepanelen industrie Nieuws,Over fotovoltaïsche

Wat is fotovoltaïsche zilverpasta?

Fotovoltaïsche zilverpasta is meestal samengesteld uit zilverpoeder, organisch oplosmiddel en bindmiddel. In het fabricageproces van zonnecellen wordt fotovoltaïsche zilverpasta gecoat of gedrukt op het oppervlak van de cel om een metalen elektrodenrooster te vormen.
Zilver heeft een uitstekend elektrisch geleidingsvermogen en kan een goed elektronentransportpad bieden, waardoor het een rol speelt bij het verzamelen en geleiden van elektronen in het proces van het omzetten van zonne-energie naar elektrische energie in PV-cellen. Deze geleidende roosters van zilverpasta helpen bij het verzamelen van de stroom en het overbrengen ervan naar het circuit van de cel, waardoor de efficiëntie van de cel toeneemt.

Fotovoltaïsche zilverpasta

Wat zijn de kenmerken van fotovoltaïsche zilverpasta?

1. Hoge geleidbaarheid: omdat zilver een goed geleidend materiaal is, heeft fotovoltaïsche zilverpasta een uitstekende geleidbaarheid, wat helpt om de weerstand te verminderen en zo de efficiëntie van de stroomverzameling van de batterij te verbeteren.
2. Goede hechting: fotovoltaïsche zilverpasta kan stevig aan het oppervlak van de silicium wafer worden bevestigd om de betrouwbaarheid van de elektrische verbinding te garanderen.
3. Anti-verouderingseigenschappen: na een zorgvuldig ontwerp kan de fotovoltaïsche zilverpasta langdurig worden gebruikt om stabiele elektrische eigenschappen te behouden die niet gemakkelijk worden beïnvloed door het milieu.

Waar zit de fotovoltaïsche zilverpasta in het PV-paneel?

Fotovoltaïsche zilverpasta kan worden onderverdeeld in zilverpasta aan de voorkant van het fotovoltaïsche paneel en zilverpasta aan de achterkant, afhankelijk van de locatie van de zilverpasta.
De hoofdrol van zilverpasta aan de voorkant is het verzamelen en exporteren van fotogenereerde dragers, meestal gebruikt in P-type batterij verlicht oppervlak en N-type batterij aan beide zijden, wat het belangrijkste product is in de huidige markt;
De zilverpasta aan de achterkant speelt voornamelijk de rol van adhesie en wordt meestal gebruikt aan de backlit kant van P-type cellen.
Daarom vereist de zilverpasta aan de voorkant van fotovoltaïsche panelen een hoger niveau van productieproces en elektrische geleidbaarheid.

Fotovoltaïsche zilverpasta

Volgens de classificatie van sintertemperatuur, wat zijn de soorten fotovoltaïsche zilverpasta?

Fotovoltaïsche zilverpasta kan worden gecategoriseerd in hoge temperatuur zilverpasta en lage temperatuur zilverpasta op basis van sintertemperatuur. Hoge temperatuur zilverpasta, die over het algemeen wordt gebruikt in BSF en PERC batterijen, is het belangrijkste product van de huidige markt, volgens CPIA (Chinese PHOTOVOLTAIC INDUSTRY ASSOCIATION) gegevens, de huidige hoge temperatuur zilverpasta goed voor meer dan 98% van de totale levering van zilverpasta;

390W--410W dubbel glas volledig zwarte PV-module PERC 210 mm 120 cellen

Zilverpasta bij lage temperatuur wordt over het algemeen gebruikt in HJT heterojunctie batterijen. Nu het marktaandeel van HJT heterojunctie batterijen toeneemt, zal de vraag naar lage-temperatuur zilverpasta een snelle groei doormaken.

Zijn de kosten van fotovoltaïsche zilverpasta erg hoog?

Fotovoltaïsche zilverpasta is voornamelijk samengesteld uit hoogzuiver zilverpoeder, glaspoeder en organische grondstoffen, geproduceerd door mengen, rollende pulp en andere processen. Positieve zilverpasta is een op formules gebaseerd product; de precieze ingrediënten beïnvloeden de volgende schakels, die op hun beurt het zilverpoeder beïnvloeden. Vanuit het oogpunt van de kostenstructuur zijn de kosten van zilverpoeder meer dan 98%, maar vanuit het oogpunt van de prestaties zijn de prestaties van zilverpoeder rechtstreeks van invloed op de weerstand van het elektrodemateriaal, waardoor de foto-elektrische omzettingsefficiëntie wordt beïnvloed. Glasachtig als bindingsfase, bij hoge temperaturen op te lossen zilverpoeder en de herschikking, het glaspoeder kwaliteit van het zilverpoeder sintermachine zilver-silicium ohmse contact speelt een doorslaggevende rol.

Wat is de toekomstige ontwikkelingsrichting van fotovoltaïsche zilverpasta?

Onregelmatig zilverpoeder leidt tot overmatige oppervlakte-energie, ruwheid van de deeltjes, de gemakkelijke vorming van agglomeraten en de moeilijkheid om het gelijkmatig in het medium te dispergeren, waardoor de gesinterde zilverfilm zeer poreus wordt en de weerstand toeneemt. Bolvormig zilverpoeder heeft een klein specifiek oppervlak, betere dispersie, afdrukken met gladheid, en geleidende film heeft een dichte structuur, dus bolvormige zilverpoeder is een zilverpasta productie van grondstoffen meer gebruikt, maar de bolvormige zilverpoeder is gemakkelijk te vormen een contactpunt, sinteren na de bol krimp, de toename van de holten, en de impact van de elektrische geleidbaarheid, zodat de toekomstige richting van het onderzoek is voor de verschillende vormen van het zilverpoeder mengsel om de prestaties van de zilverpasta te versterken.

Maysun Solar maakt sinds 2008 zonnepanelen van hoge kwaliteit. We hebben een breed assortiment. Naast shingles hebben we volledig zwart, dubbel glas en andere soorten zonnepanelen die gebruikmaken van technologieën zoals half gesneden, MBB en IBC. Deze zonnepanelen hebben uitstekende prestaties en een stijlvolle uitstraling, zodat ze in elk gebouw passen. Maysun Solar heeft kantoren en magazijnen in veel landen en werkt op lange termijn samen met geweldige installateurs. Als je de laatste moduleprijzen wilt weten of andere vragen hebt over PV, neem dan gerust contact met ons op.

Misschien vindt u dit ook leuk:

Inzicht in de Levelized Cost of Energy (LCOE) en de betekenis ervan voor zonne-energie
Is perovskiet-zonnecel de toekomst?
CO2-balans van zonnepanelen