Smart PV+, zo zou de stad van de toekomst eruit moeten zien!

· zonnepanelen industrie Nieuws

Hoe zal het leven er in de toekomst uitzien?

De antwoorden lopen sterk uiteen, maar er moet "licht" zijn

Zonne-energiesysteem is in opkomst als schone energiebron en we zien Zonne-energiesysteem op veel plaatsen: parkeergarages, fabrieksdaken, daken van winkelcentra, daken van villa's, straatverlichting, reclameborden, smart homes

zonne-energie fotovoltaïsche energie wordt steeds meer gebruikt energiebesparing omzetten in energieopwekking wordt een deel van het moderne leven

In het kader van de "3060"-koolstoftop en koolstofneutraliteit zal het land in de toekomst de koolstofbeheersingsintensiteit en de koolstofemissiereductie-inspanningen van ondernemingen geleidelijk opvoeren, en zullen de eisen en normen steeds hoger worden, waardoor wellicht een sterk beleidsmechanisme van "koolstof per productie" zal ontstaan.

Wat weet je over zonne-energie? Volgende

NDT is voortdurend in onderzoek, exploratie en praktijk

Wat meer is, opent het PV+light, PV+top, PV+sand controle ......N soorten "PV+" wijze PV+light

5G slimme zonne-energie straatlantaarns

5G slimme zonne-energie straatlantaarns

Elke top is uitgerust met een microventilator of een fotovoltaïsch paneel. Naast verlichting heeft ze ook negen functies zoals 5G micro basisstation, WiFi hotspot, omgevingsdetectie, slim opladen, informatieverspreiding, veiligheidsmonitoring, hulp en alarm en geïntegreerde intelligente energiecontrole.

Fotovoltaïsch + Stoel

Slimme zonne-energie fotovoltaïsche stoelen

Slimme zonne-energie fotovoltaïsche stoelen

Dit is geen gewone stoel. De zijkant waar de stoel op zit is een fotovoltaïsch paneel dat het mogelijk maakt uw telefoon draadloos of bedraad op te laden. Kijk naar beneden naar de stoel waarop u zit en maak u nooit meer zorgen dat de batterij van uw telefoon leeg raakt.

Wat is het principe hiervan? Het baseert zich op het systeem van de zonne-energiemachtsgeneratie, het systeem van de energieopslag, intelligent controlesysteem, kan de machtszelfgeneratie, materiaal off-grid verrichting, met groene voeding, intelligente controle realiseren, draadloos ladend, gemakkelijk te bewegen en andere kenmerken, makkelijk te gebruiken, veilig, efficiënt, is de sleutel ook vrij.

Fotovoltaïsch + Muur

De buitenkant van het voormalige hoofdkantoor van State Power Investment Corporation aan de Financial Street

De buitenkant van het voormalige hoofdkantoor van State Power Investment Corporation aan de Financial Street

Er bestaat een technologie die fotovoltaïsche energie voor gebouwen wordt genoemd, waarbij elektriciteit wordt opgewekt op daken, muren, ramen en glazen vliesgevels, zodat het hele gebouw door de zon kan worden aangedreven voor airconditioning, computers en verlichting. De gebouwen met glazen wanden die je normaal op straat ziet, zouden gebruik kunnen maken van geïntegreerde fotovoltaïsche technologie voor gebouwen.

Wisdom Energy (Nationaal Instituut voor Kernenergie) Fotovoltaïsche gordijngevel

Wisdom Energy (Nationaal Instituut voor Kernenergie) Fotovoltaïsche gordijngevel

Het ene is als een "gouden masker" bevestigd op het oppervlak van het gebouw, dat licht en zacht is, de zogenaamde flexibele dunne-film PV-modules, die naar believen kunnen worden gesneden en gebogen en gevouwen naar gelang van de vorm van het gebouw, en de panelen zijn als een pantser, de zogenaamde koper indium gallium selenide dunne-film PV-modules, die hard zijn en elektriciteit kunnen opwekken uit zwak licht. Het andere is als een "IJzeren Doek Shirt", dat van zijn lichaam een wapen maakt, dat zone-energiesysteemmateriaal gebruikt om het dak, de luifel en zelfs de buitenmuur van het gebouw te maken, zodat het hele gebouw als een groene plant kan zijn, die energie opwekt door zonlicht te bestralen, vandaar de naam "groen gebouw". Daarom wordt het ook wel de "groene bouw" energiebesparende technologie genoemd.

Stelt u zich eens voor dat we in huizen zouden wonen met geïntegreerde fotovoltaïsche technologie voor gebouwen, dan zouden we niet alleen zonne-energie kunnen gebruiken om elektriciteit op te wekken en een onuitputtelijke voorraad elektriciteit hebben, maar we zouden ook de warmte en energie-efficiëntie van het gebouw kunnen verbeteren, het gebouw zou warm worden in de winter en koel in de zomer, en we zouden ons nooit zorgen hoeven te maken over elektriciteitsrekeningen, nooit zorgen hoeven te maken over milieuvervuiling en nooit zorgen hoeven te maken over nevel.

Fotovoltaïsch + Top

5,54MWp gedistribueerd zonne-energiesysteemproject in Tianjin Port Lion-gemeenschap

5,54MWp gedistribueerd zonne-energiesysteemproject in Tianjin Port Lion-gemeenschap

NDT verdeelde PV op daken is een soort zonne-energiesysteem-installatie die in de buurt van de klant wordt gebouwd, die werkt in een zelfopwekkende, overtollige stroom online voor speciale stroom, en op het net aangesloten huishoudelijk zonne-energiesysteem. Fotovoltaïsche zonnepanelen op daken, gedistribueerde fotovoltaïsche zonnepanelen op daken volgen het principe van lokalisatie, gedecentraliseerde lay-out en gebruik in de buurt, en maken ten volle gebruik van lokale zonne-energiebronnen om fossiel energieverbruik te vervangen en te verminderen. Het kan boven en op het oppervlak van gebouwen zoals winkelcentra, fabrieken en kantoorgebouwen worden geïnstalleerd op een zeer stille en milieuvriendelijke manier, en omdat het dicht bij de klant wordt geïnstalleerd, bespaart het energieverlies door transmissie over lange afstanden. Het rendement op de investering is niet minder dan dat van een grote elektriciteitscentrale.

East Energy (Hebei-onderneming, Xiong'an-onderneming) in Shouguang City, provincie Shandong, bouw en inbedrijfstelling van het project voor een gedistribueerd zonne-energiesysteem op het dak van de banden- en logistiekfabriek van Haohua

East Energy (Hebei-onderneming, Xiong'an-onderneming) in Shouguang City, provincie Shandong, bouw en inbedrijfstelling van het project voor een gedistribueerd zonne-energiesysteem op het dak van de banden- en logistiekfabriek van Haohua

Gedistribueerde fotovoltaïsche energiesystemen zijn onafhankelijk van elkaar en hebben een hoge mate van veiligheid. In het geval van een ongeluk in het elektriciteitsnet kan het ook "alles uit de kast halen" en elektriciteit blijven leveren, waardoor het een onmisbare aanvulling is op de gecentraliseerde elektriciteitsvoorziening.

In Tianjin Dagang Oilfield's Hong Kong Lion Community, dankzij de steun van de geïntegreerde intelligente energietechnologie van de State Power Investment, blokkeren de fotovoltaïsche panelen die op het dak van het gebouw zijn gelegd het directe zonlicht op het dak in de zomer. Op de daken van de gemeenschap maakt het vermogensbeheerbedrijf gebruik van de gepatenteerde technologie om fotovoltaïsche energie te integreren in vlakke tot hellende gebouwen om fotovoltaïsche centrales te bouwen die niet alleen wind en regen tegenhouden, maar ook warmte isoleren, zodat de bewoners van de gemeenschap het 's winters warm en 's zomers koel hebben.

Fotovoltaïsch + Bloemen

Er kan zoveel elektriciteit worden opgewekt, dus hoeveel elektriciteit verbruikt ieder van ons in een jaar? De gemiddelde moderne mens heeft 4.000 kWh elektriciteit per jaar nodig, waarin een enkele "bloem" kan voorzien.

In het Republikeinse Fotovoltaïsche Industriepark van Yellow River Company zuigen de celmodules zonne-energie op onder de rotatie van de vlakke uniaxiale steun

In het Republikeinse Fotovoltaïsche Industriepark van Yellow River Company zuigen de celmodules zonne-energie op onder de rotatie van de vlakke uniaxiale steun

De bloem wordt de smartflower genoemd, een draagbaar zone-energiesysteem energieopslagsysteem. Het maakt gebruik van een intelligent positionerings- en trackingalgoritme om het pad van de zon gedurende de dag te volgen. Net als een zonnebloem volgt de bloemschijf elke dag de zon, en de bloemblaadjes worden 's nachts automatisch opgeborgen om te "gaan slapen" en vervolgens overdag automatisch geopend. Het hele proces is volledig geautomatiseerd.

Het "koelt" ook niet af in bewolkte omstandigheden. Bij bewolkt weer volgen de 'bloemblaadjes' de positie van de zon, waarbij ze horizontaal en verticaal bewegen om ervoor te zorgen dat de optimale hoek van de energieopwekking met de zon te allen tijde wordt gehandhaafd. Omdat hij de zon overal volgt, kan hij 40% meer elektriciteit opwekken dan een conventionele zonne-energie.

Het wordt geleverd als een compleet leveringssysteem en het kan binnen een uur geïnstalleerd en operationeel zijn. Hij reinigt en beschermt ook zichzelf. Achter elk bloemblaadje bevindt zich een rij kleine borsteltjes die de bloem automatisch reinigen telkens als hij open en dicht gaat, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat vogelpoep en stof de bloem aantasten, en de bladen worden automatisch afgevlakt als de windkracht hoger is dan niveau 7 en gevouwen als de windkracht hoger is dan niveau 8, zodat de apparatuur efficiënt elektriciteit opwekt en veilig werkt.

In de stad kan het worden gebruikt als een onmiddellijke elektriciteitscentrale op bouwplaatsen en buitenevenementen, en kan het worden gebruikt als een geïntegreerde oplaadpaal voor auto's, enz., waardoor schone energie binnen handbereik komt. In het Haixing Smart Photovoltaic Demonstration Power Station-project dat door Information is gebouwd, heeft een micronetwerk voor energievoorziening bestaande uit zonnebloemen, fotovoltaïsche weg en ook energieopslag gezorgd voor elektriciteit voor het basisstation voor 5G-communicatie en aanzienlijk bespaard op de elektriciteitskosten.

Fotovoltaïsch + Weg

In feite kunnen, behalve "bloemen", ook de wegen waarop wij lopen elektriciteit opwekken! In Duitsland worden zonne-energiepanelen geïnstalleerd op de autosnelweg van Aschaffenburg, en in Italië op de A18, op in onbruik geraakte viaducten, enz. Kortom, zonne-energiepanelen worden op de weg geïnstalleerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van het bestaande wegdek zonder extra oppervlakte of ruimte in beslag te nemen.

Het fotovoltaïsche pad is verdeeld in drie niveaus.

De middelste laag is een fotovoltaïsche module, foto-elektrische conversie, die het wegdek gebruikt om zonlicht te absorberen tijdens de rusttijd om elektriciteit op te wekken; de derde laag is een isolatielaag, zowel voor de fysieke bescherming van fotovoltaïsche modules, maar ook waterdicht en vochtbestendig. En in zware sneeuw of ijzige weer, zal de fotovoltaïsche weg regelt de temperatuur van de weg, om automatisch smelten ijs en sneeuw te bereiken.

De door het fotovoltaïsche wegdek opgewekte elektriciteit kan rechtstreeks op het elektriciteitsnet worden aangesloten, terwijl stroom wordt geleverd voor laadpalen, straatverlichting en apparatuur voor veiligheidsbewaking langs de weg. Met de elektromagnetische inductiemagnetosfeer die onder het oppervlak van het fotovoltaïsche reservoir is gereserveerd, kunnen elektrische voertuigen, wanneer zij in de toekomst zijn uitgerust met draadloze oplaadtechnologie, erop lopen en al rijdend opladen. Op dat moment, zal de hele weg een enorme mobiele oplaadbare schat worden. Dit zal de "kilometervrees" die moderne mensen hebben voor trams volledig wegnemen.

In Tianjin staat een model van de "stad van de toekomst", dat door de regeringen van Singapore en China gezamenlijk is gebouwd, en dat ook de permanente etalage is van de World Smart Conference.

Slimme bushaltes: geen verveling bij het wachten op de bus

Ga het huis uit en neem de bus. De futuristische slimme bushaltes maken het wachten op de bus minder saai.

De fotovoltaïsche panelen die bovenop de kiosken zijn geïnstalleerd, leveren groene energie voor de bushokjes.

Het station heeft een wifi-hotspot en kan mobiele telefoons opladen. In de winter kunnen de stoelen verwarmd worden en met het touchscreen kun je het nieuws checken, e-boeken lezen en op de kaart navigeren terwijl je op de bus wacht... Love love love deze bushalte!

China National Power Investment zet het eerste "drijvende fotovoltaïsche water"-project van het land op in Huainan, provincie Anhui

China National Power Investment zet het eerste "drijvende fotovoltaïsche water"-project van het land op in Huainan, provincie Anhui

Fotovoltaïsch + waterraften

Wij kennen PV-centrales zoals gecentraliseerde, gedistribueerde, dak- en landbouwkassen, maar dit zijn allemaal PV-landschappen op de grond. In feite kan hetzelfde worden gedaan op het water! Uiteindelijk zijn de landvoorraden van de aarde beperkt, en is ook de mate waarin zij kunnen worden gebruikt beperkt, zodat in Anhui, Tianjin, Hunan en andere delen van het land veel drijvende fotovoltaïsche centrales op water zijn gebouwd, waarbij gebruik wordt gemaakt van vijvers, meren, reservoirs en stuwmeren.

Door elektriciteit op te wekken uit het water, sparen we landbronnen en hebben we minder impact op het aquatisch milieu. Tegelijkertijd is het wateroppervlak open en vrij van golvingen, waardoor de beperkingen van schaduwen op het rendement van fotovoltaïsche modules effectief worden vermeden. Dit is in feite een systeem voor stroomopwekking waarbij alle PV-modules op het wateroppervlak worden geplaatst, waarbij het drijvende lichaam op het wateroppervlak de modules op hun plaats houdt, en het natuurlijke "waterkoelsysteem" op het wateroppervlak het koelingsprobleem bij PV-stations langs de weg effectief oplost. De efficiëntie van drijvende energiecentrales is zelfs beter dan die van centrales op de grond! Volgens een rapport van de Wereldbank uit 2018 zou zelfs bij conservatieve aannames, als slechts 1% van het potentiële wateroppervlak van de wereld zou worden gebruikt, drijvende PV tot 400 GW aan elektriciteit kunnen opwekken.

Doordat de fotovoltaïsche panelen het water tegenhouden, is de oppervlaktetemperatuur laag, waardoor het water voor de irrigatie van de gewassen minder verdampt, en doordat er onder water minder direct zonlicht is, kunnen de algen niet fotosynthetiseren en wordt de vorming van grote bloei voorkomen, wat zorgt voor een goede waterkwaliteit en bijdraagt tot de aquacultuur en de dagelijkse visvangst. Er is natuurlijk ook een verborgen voordeel: fotovoltaïsche centrales die op het wateroppervlak zijn gebouwd, zijn zeer waterdicht, en wanneer de modules regelmatig worden schoongemaakt, is de schade veel minder dan op de grond.

Fotovoltaïsche energie + "kassen"

Het bovenstaande gaat over elektriciteitsopwekking, maar laten we het eens hebben over de kassen die elektriciteit kunnen opwekken en groenten en vis kunnen telen, de nieuwe intelligente kassen van China Power's CLP New Energy Fujian Development Company - "Photovoltaic Greenhouses". De centrale is op een redelijke manier ontworpen en aangelegd, met fotovoltaïsche modules bovenop de kas om elektriciteit op te wekken, schone energie te leveren en te voldoen aan de voorwaarden van de moderne facilitaire landbouw.

Fotovoltaïsche energie + Aquacultuur

Fotovoltaïsche energie + Aquacultuur

Het "fotovoltaïsche schaap" van de Republikeinse fotovoltaïsche centrale van Yellow River Company

Na de plantage-industrie, laten we het hebben over de PV+farming industrie. In Qinghai schijnen Republikeinse PV-stations op keurig gerangschikte blauwe PV-panelen, die een constante stroom elektriciteit opwekken en de blauwe lucht en witte wolken weerkaatsen op het weelderige weidegras, waar kuddes "PV-schapen" ontspannen rondlopen. Door de bouw van het station en de reiniging van de onderdelen is de windsnelheid met 21% gedaald, de temperatuur met 1,77 graden gedaald en de luchtvochtigheid met 4-6% gestegen tijdens de droogste maanden van januari tot maart in Qinghai. Dit heeft ertoe geleid dat op het anders zo dorre land weelderig grasland is gegroeid, dat duizenden fotovoltaïsche schapen heeft gevoed en dat een habitat is geworden voor hazen, vossen en diverse vogels.