Sleutelfactoren die de efficiëntie van zonnecellen beïnvloeden

· zonnepanelen industrie Nieuws

De eerste is de hoek van het licht, we weten dat de zon opkomt in het oosten en ondergaat in het westen, de hoek van het licht is verschillend, de energieopwekkingsefficiëntie van het zonnepaneel is ook verschillend, in het geval van verticale instraling is zijn energieopwekkingsefficiëntie het hoogst.

Het tweede is de lichtintensiteit, die intuïtiever kan worden aangevoeld aan de hand van de experimentele gegevens in de onderstaande grafiek. In de onderstaande grafiek staan de verschillende kleuren voor verschillende lichtintensiteiten, en varieert het uitgangsvermogen van dezelfde zonnepanelen bij verschillende lichtintensiteiten. Het maximale uitgangsvermogen van het zonnepaneel bedraagt bijvoorbeeld ongeveer 101W bij 1200 lux, terwijl het maximale uitgangsvermogen bij 200 lux slechts ongeveer 17W bedraagt, een verschil van meer dan 5 maal.

De derde is schaduw, sommige airconditioning units en satelliet TV's boven op de caravan zullen zeker het rendement van het zonnepaneel verminderen als ze schaduw geven, dus dit moet vermeden worden tijdens de installatie. Om het effect van schaduw op de stroomopwekkingsefficiëntie van zonnepaneel te verifiëren, heeft ons laboratorium ook de overeenkomstige test gedaan, nadat het 100W zonnepaneel 1/2 horizontaal in de schaduw en 1/2 verticaal in de schaduw was gezet, vonden wij dat de horizontale beschaduwing een ernstiger effect had dan de verticale beschaduwing, in de horizontale beschaduwing 1/2, was de gemeten stroom 0,01A, bijna geen stroomoutput.

Bovendien kan wat stof, wat puin op het zonnepaneel ook de efficiëntie van de stroomopwekking beïnvloeden.

Sleutelfactoren die de efficiëntie van zonnecellen beïnvloeden

Is er een kleurverschil in de zonnemodule? Heeft het invloed op de levensduur en het vermogen van de zonnemodule?

Zal niet van invloed op de macht, dit type cel heet B-klasse zonnecellen, de prijs is lager dan A-klasse tot 1 yuan / W, meestal een beetje lager stroomopwekking efficiëntie, maar heeft geen invloed op uw gebruik, wordt de prijs berekend door de werkelijke macht, niet door efficiency.

 Maar heeft geen invloed op uw gebruik, de prijs wordt berekend volgens de werkelijke macht, niet volgens de efficiëntie van de berekening, zodat hun eigen stroomopwekking met laag rendement film zo veel als de prijs is ook betaalbaar, is het aanbevolen.

 Redenen waarom kleurverschil geen invloed heeft op vermogen.

 Omdat de blauwe of donkerblauwe antireflecterende laag wordt vervaardigd met behu