Sleutelfactoren die de efficiëntie van zonnecellen beïnvloeden

· zonnepanelen industrie Nieuws

De eerste is de hoek van het licht, we weten dat de zon opkomt in het oosten en ondergaat in het westen, de hoek van het licht is verschillend, de energieopwekkingsefficiëntie van het zonnepaneel is ook verschillend, in het geval van verticale instraling is zijn energieopwekkingsefficiëntie het hoogst.

Het tweede is de lichtintensiteit, die intuïtiever kan worden aangevoeld aan de hand van de experimentele gegevens in de onderstaande grafiek. In de onderstaande grafiek staan de verschillende kleuren voor verschillende lichtintensiteiten, en varieert het uitgangsvermogen van dezelfde zonnepanelen bij verschillende lichtintensiteiten. Het maximale uitgangsvermogen van het zonnepaneel bedraagt bijvoorbeeld ongeveer 101W bij 1200 lux, terwijl het maximale uitgangsvermogen bij 200 lux slechts ongeveer 17W bedraagt, een verschil van meer dan 5 maal.

De derde is schaduw, sommige airconditioning units en satelliet TV's boven op de caravan zullen zeker het rendement van het zonnepaneel verminderen als ze schaduw geven, dus dit moet vermeden worden tijdens de installatie. Om het effect van schaduw op de stroomopwekkingsefficiëntie van zonnepaneel te verifiëren, heeft ons laboratorium ook de overeenkomstige test gedaan, nadat het 100W zonnepaneel 1/2 horizontaal in de schaduw en 1/2 verticaal in de schaduw was gezet, vonden wij dat de horizontale beschaduwing een ernstiger effect had dan de verticale beschaduwing, in de horizontale beschaduwing 1/2, was de gemeten stroom 0,01A, bijna geen stroomoutput.

Bovendien kan wat stof, wat puin op het zonnepaneel ook de efficiëntie van de stroomopwekking beïnvloeden.

Sleutelfactoren die de efficiëntie van zonnecellen beïnvloeden

Is er een kleurverschil in de zonnemodule? Heeft het invloed op de levensduur en het vermogen van de zonnemodule?

Zal niet van invloed op de macht, dit type cel heet B-klasse zonnecellen, de prijs is lager dan A-klasse tot 1 yuan / W, meestal een beetje lager stroomopwekking efficiëntie, maar heeft geen invloed op uw gebruik, wordt de prijs berekend door de werkelijke macht, niet door efficiency.

 Maar heeft geen invloed op uw gebruik, de prijs wordt berekend volgens de werkelijke macht, niet volgens de efficiëntie van de berekening, zodat hun eigen stroomopwekking met laag rendement film zo veel als de prijs is ook betaalbaar, is het aanbevolen.

 Redenen waarom kleurverschil geen invloed heeft op vermogen.

 Omdat de blauwe of donkerblauwe antireflecterende laag wordt vervaardigd met behulp van een siliciumnitride depositieproces, zodat het binnenvallende licht een brekingshoek heeft.

 Wanneer het grootste deel van het licht door het silicium eronder wordt teruggekaatst, overschrijdt het de brekingshoek van het siliciumnitride, zodat het alleen maar kan worden weerkaatst en het silicium blijft bestralen.

 Dit resulteert in een hoger lichtgebruik en een hogere celefficiëntie.

 De kleur van siliciumnitride wordt bepaald door de verschillende golflengten van het licht dat door de dikte wordt weerkaatst, maar de functie van de reflectievermindering is dezelfde voor verschillende diktes, d.w.z. blauw betekent dat het zichtbare licht met de voornaamste energie, zoals rood, groen en geel, wordt benut.

 Donkerblauwe reflectie is iets breder dan het golflengtebereik, zoals lichtblauwe golven, maar verbetert niet het rendement van de cel, omdat kristallijne siliciumcellen alleen gevoelig zijn voor golflengten van 200 --- 700nm, meer dan dit bereik, zelfs als het niet door de reflectielaag wordt gestolen, wordt ook niet gebruikt.

 Reflectie.

 Aangezien de reflectievermindering tot doel heeft het licht diagonaal in de siliciumwafer onder het siliciumnitride te richten, waarom dan niet gewoon diagonaal verlicht zonnelicht gebruiken?

 In feite, is de energiedichtheid van licht vast, hetzelfde gebied van energie aan een groter gebied van de cel wanneer de schuine verlichting, de eenheid cel stroomopwekking wordt verminderd.

 Als 1000W/vierkante meter zonnelicht wordt gebruikt voor 1 vierkante meter, kan een verticale lichtbundel op 1 vierkante meter cellen worden gebruikt voor 1000W, maar met 60 graden schuine verlichting kan 1 vierkante meter licht worden gebruikt voor 2 vierkante meter cellen, het feit dat we slechts 1 vierkante meter cellen hebben kan slechts worden gebruikt voor de helft van de lichtenergie dat is 500W.

 Gewoonlijk is het rendement van siliciumcellen 15 - 21%. Dit betekent dat 1 vierkante meter 150 - 200W aan vermogen heeft.

 Een andere reden om het zonlicht niet diagonaal te laten schijnen is dat een deel van het licht wordt gebroken onder dezelfde hoek als het gereflecteerde licht en op het celoppervlak wordt geprojecteerd.

Is er een kleurverschil in de zonnemodule? Heeft het invloed op de levensduur en het vermogen van de zonnemodule?