Realtime prijsnoteringen van fotovoltaïsche modules en de upstream industriële keten - 10 oktober 2021

· prijs zonnepanelen Offertes
broken image

Prijstrend voor fotovoltaïsche silicium: (elke maandag bijgewerkt)

De prijs van fotovoltaïsche siliciummaterialen bleef deze week stijgen.

Vanwege het energiereguleringsbeleid van de Chinese overheid is de productie van fotovoltaïsche siliciumfabrieken beperkt en is er een tekort aan de fotovoltaïsche siliciummarkt.

De prijsstijging van fotovoltaïsche siliciummaterialen zal naar verwachting aanhouden tot het einde van deze maand. Iedereen bereidt materialen voor om het hoofd te bieden aan het risico van aanhoudende prijsstijgingen van fotovoltaïsche siliciummaterialen.

Prijstrend voor fotovoltaïsche silicium

Prijstrend zonnewafels: (elke maandag bijgewerkt)

De prijs van zonnewafels is deze week licht gestegen.

Prijstrend zonnewafels

De productiecapaciteit van veel Chinese zonnewafelverwerkende bedrijven kan de vraag naar zonnecellen en fotovoltaïsche modules niet aan. Tegelijkertijd is de prijs van fotovoltaïsche grondstof silicium voortdurend aan het veranderen, waardoor trekstangchipbedrijven het aanbod niet op tijd kunnen aanvullen, de productiecapaciteit beperkt is en de verzendingen onvoldoende zijn.In de toekomst zal de prijs van siliciumwafels op zonne-energie zal waarschijnlijk binnen een klein bereik blijven toenemen.

Prijstrend zonnecellen: (elke maandag bijgewerkt)

Met de verbetering van de productie-efficiëntie wordt de kostendruk per watt van monolithische cellen kleiner en stijgt de prijs van zonnecellen slechts licht.

De prijzen van upstream fotovoltaïsche siliciummaterialen en zonne-siliciumwafers blijven echter stijgen, en de druk van de zonnecelprijzen is enorm. Vorige week is er een kleine stijging geweest en deze week zal blijven stijgen om de druk op de stijgende kosten van siliciummaterialen.

Prijstrend zonnecellen

Veel zonnemodulefabrieken kunnen de goederen niet bestellen, en sommige modulefabrieken beslissen of ze zonnecellen kopen op basis van de bestelsituatie, en sommige kleine en middelgrote modulefabrieken stoppen de productie direct. De prijsstijging van zonnecellen heeft gevolgen voor de hele keten van de fotovoltaïsche industrie Krachtige zonnemodulefabrieken hebben vooraf abonnementscontracten getekend om de prijzen vast te leggen, dus er is voorlopig geen noemenswaardige opwaartse druk.

Prijsontwikkeling fotovoltaïsche module: (elke maandag bijgewerkt)

De prijs van fotovoltaïsche modules kan stijgen tot USD 0,29/W.

Beïnvloed door het beleid, is de markt voor de installatie van fotovoltaïsche energiecentrales hot, in combinatie met het onvoldoende aanbod van fotovoltaïsche siliciummaterialen en de stroombeperking van het bedrijf, de prijzen van hulpmaterialen voor de productie van fotovoltaïsche modules (backplanes, EVA, glas, aansluitdozen, aluminium frames , silicagel) zijn allemaal met 10%-30% gestegen. Sommige fotovoltaïsche modulebedrijven missen bestellingen voor laaggeprijsde hulpmaterialen en er zijn geen materialen om te produceren, dus ze kunnen alleen het werk opschorten en wachten op de productie. Dit fenomeen heeft er verder toe geleid dat het aanbod van fotovoltaïsche modules achterbleef bij de vraag, en de prijzen van modules zijn blijven stijgen.

Prijsontwikkeling fotovoltaïsche module

De prijsstijging zal naar verwachting niet afnemen voor het einde van het jaar.Zelfs als de prijs van fotovoltaïsch siliciummateriaal licht daalt, zal de prijs van hulpmaterialen voor fotovoltaïsche modules blijven stijgen en zullen de productiekosten van fotovoltaïsche modules blijven stijgen. Zeevracht stijgt nog steeds en de exportprijs van fotovoltaïsche modules stijgt voortdurend.Als er een project is met een strakke deadline, is het beter om zo snel mogelijk te bestellen om verliezen door stijgende kosten in de latere periode te voorkomen.

Prijstrend voor zonnepanelen

De prijs van fotovoltaïsche grondstoffen blijft stijgen en de prijs van fotovoltaïsche modules zal naar verwachting terugkeren naar het niveau van de tweede helft van 2018.

De impact van de epidemie heeft de wereldwijde inflatie veroorzaakt, waardoor de prijzen van industriële producten blijven stijgen en ook de zeevracht blijft stijgen. Het is onwaarschijnlijk dat de prijs van fotovoltaïsche modules in de toekomst zal dalen. Vrienden die moeten bestellen, moeten plaatsen bestellingen zo snel mogelijk te bestellen om verliezen als gevolg van aanhoudende prijsstijgingen te voorkomen.