Realtime prijsnoteringen van fotovoltaïsche modules en upstream industriële keten - 2 oktober, 8 oktober 2021

· prijs zonnepanelen Offertes
Realtime prijsnoteringen van fotovoltaïsche modules en upstream industriële keten - 2 oktober, 8 oktober 2021

Prijstrend van siliciummaterialen van zonnekwaliteit

Deze week heeft de markt voor silicium voor zonne-energie, vanwege de Chinese regelgeving voor koolstofemissie, beperkingen opgelegd aan het stroomverbruik van de fabriek en de beperkte productie in de fabriek.De totale prijs is gestegen. De prijs van monokristallijne siliciummaterialen van zonnekwaliteit op de markt wordt gehandhaafd op RMB255/KG-RMB260/KG (USD 36/KG), met een stijging van ongeveer 25%, en de prijs van polykristallijne siliciummaterialen op RMB130/KG-RMB135 /KG (USD 18,5/KG) Het steeg met ongeveer 24,6%. De bulkorderprijs van de tweede en derde laag monokristallijne siliciummaterialen van zonnekwaliteit werd enigszins aangepast tot RMB270/KG (USD 37,25/KG), en het stijgingspercentage bedroeg ongeveer 25,5%.

Fabrikanten van silicium van zonnekwaliteit hebben, vanwege China's strikte beperkingen op het gebruik van elektriciteit, de output van grootschalige siliciumbedrijven van zonnekwaliteit sterk beïnvloed, wat de tegenstelling tussen vraag en aanbod, werking en verzendingsvoorwaarden verder zal verergeren. belangrijkste zonnekwaliteiten Fabrikanten van siliciummateriaal zullen naar verwachting de productie met 40-50% beïnvloeden, en veel inheemse polysiliciummateriaalbedrijven hebben een beperkingsbeleid ingevoerd om de productie, debuggen en revisie van apparatuur op te schorten. Onlangs heeft China beperkingen opgelegd aan het stroomverbruik en de fabrieksproductie in de fabriek. De verwachting is dat er voor eind 2021 geen tekenen van versoepeling zullen zijn. De trend van later beleid is onvoorspelbaar. Op korte termijn zal de levering van fotovoltaïsch siliciummateriaal markt overschrijdt aanbod Downstream fotovoltaïsche siliciumwafelbedrijven zijn in feite gestopt met kopen XINJIANG, NINGXIA, QINGHAI, enz. Zijn de belangrijkste bronnen van siliciummaterialen van zonnekwaliteit en de daaropvolgende impact van de fotovoltaïsche industrie moet continu worden geobserveerd. Als gevolg van het beleid om het stroomverbruik van fabrieken te beperken, lag de output van siliciummaterialen van zonnekwaliteit in oktober, november en december in China ver onder de gevraagde output, en de kloof was enorm. In de latere fase van het siliciummateriaal van zonnekwaliteit zal de prijs van siliciummateriaal van zonnekwaliteit hevig fluctueren onder de omstandigheid dat er geen verandering is in het inperkingsbeleid, wat de prijsstijging van fotovoltaïsche panelen in de latere periode.

Prijstrend voor fotovoltaïsche wafels

Vanwege de opkomst van siliciummaterialen op de markt voor fotovoltaïsche siliciumwafels deze week, zijn de verzendingen en offertes van verschillende grote fabrikanten van fotovoltaïsche siliciumwafels opgeschort. Na de aankondiging van China's nationale feestdag (officiële werk op 8 oktober), zullen de prijzen worden verhoogd. De omvang van de stijging moet worden waargenomen. Met de geleidelijke daling van laaggeprijsde voorraadbronnen in de vroege periode, zal de prijs van fotovoltaïsche zonnewafels in oktober zullen verder omhoog duwen Fotovoltaïsche monokristallijne siliciumwafel G1 158,75 mm, fotovoltaïsche monokristallijne siliciumwafel M6 166 mm, fotovoltaïsche monokristallijne siliciumwafel M10 182 mm, fotovoltaïsche monokristallijne siliciumwafel G12 210 mm fotovoltaïsche siliciumwafels vanwege de nationale feestdag, de laatste citaten van verschillende grote fabrikanten van fotovoltaïsche siliciumwafels in oktober niet De laagste prijs van fotovoltaïsche siliciumwafels op zonne-energie zal naar verwachting meer dan 10% bedragen.In termen van fotovoltaïsche polykristallijne siliciumwafels stagneren de markttransacties als gevolg van de stijgende prijs van silicium van zonnekwaliteit materialen en downstream fabrikanten van polykristallijne cellen staan ​​aan de zijlijn.

Beïnvloed door China's beleid om het gebruik van elektriciteit door bedrijven te beperken, hebben de meeste fotovoltaïsche siliciumwafelbedrijven hun bedrijfsomstandigheden verminderd en hun capaciteitsbenuttingsgraad bereikt 60-70%. Tegen het einde van de maand staan ​​fotovoltaïsche siliciumwaferbedrijven op het punt om marktvooruitzichten te tekenen.Vanwege de prijsstijging van stroomopwaartse siliciummaterialen van zonnekwaliteit, onvoldoende toename van het aanbod, de impact van de productiebeperkingen van sommige bedrijven en stijgende productiekosten , de aankoop van fotovoltaïsche siliciumwafels is afgenomen en de marktprijs zal in de toekomst blijven stijgen. De belangrijkste factor in de prijs van fotovoltaïsche siliciumwafels is de invloed van siliciummaterialen van zonnekwaliteit en het Chinese elektriciteitsbeperkingsbeleid. De kostendruk van fotovoltaïsche siliciumwafelbedrijven is sterk gestegen en de prijs van fotovoltaïsche siliciumwafels zal blijven stijgen.

Prijstrend zonnecellen

Deze week is de druk op zonnecellen verdubbeld als gevolg van de prijsstijging van upstream-siliciummaterialen van zonnekwaliteit en beperkingen op het stroomverbruik van bedrijven en beperkingen op het productiebeleid van bedrijven.De bezettingsgraad van de capaciteit is 50-60% en de marktnoteringen zijn chaotisch . De grootste factor die de prijs van zonnecellen in de nabije toekomst zal beïnvloeden is. Eind september stegen zonne-grade siliciummaterialen sterk, waardoor toonaangevende fabrikanten van fotovoltaïsche siliciumwafels hun offertes stopzetten. , of verlies. Omdat fabrikanten van zonnecellen enorme kosten hebben voor het stilleggen van de productie, zal er, zodra de productie is gestopt en opnieuw gestart, materiaalverspilling zijn en langdurige foutopsporing vóór normale productie. Daarom zal het beleid om het stroomverbruik van bedrijven te beperken een grotere impact hebben op zonnecelbedrijven Zonnecelbedrijven Stoppen met de productie is niet eenvoudig, als het eenmaal is gestopt, zal het niet gemakkelijk opnieuw worden gestart. Downstream fabrikanten van fotovoltaïsche zonnemodules, vanwege de stijgende prijs van elektriciteitsbeperking en EVA-aluminiumframe, is de inkooporder van zonnepanelen aanzienlijk gedaald. Vanwege de prijsstijging van fotovoltaïsche siliciumwafels als gevolg van de prijsstijging van siliciummaterialen van zonnekwaliteit en de impact van het beleid om het stroomverbruik van bedrijven te beperken (3 dagen per week stoppen met werken, 4 dagen werken), de bedrijfssnelheid is laag en het daaropvolgende aanbod van zonnecellen is krap en de prijs zal verder stijgen. Sommige zonnecelbedrijven hebben offertes en leveringen opgeschort en de verwachting is dat zonnecellen in oktober met ongeveer 5-12% zullen stijgen.

De huidige prijs van verschillende maten zonnecelproducten eind september is RMB 1,14 / W (USD 0,18/W) voor M6 166 mm zonnecellen. Grote producten worden aangedreven door stijgende kosten en downstream-vraag. M10 182 mm, G12 210mm zonnecellen De prijzen liggen respectievelijk rond RMB1.10/W (USD0.161/W) en RMB1.09/W (USD0.157/W). Begin oktober hebben verschillende toonaangevende fabrikanten van zonnecellen hun productie verminderd vanwege beperkingen op hun beleid inzake elektriciteitsverbruik, wat het krappe aanbod van zonnecellen zou verergeren, en de prijs zou fors stijgen. , het productieschema van oktober voldoet mogelijk niet aan de verwachtingen en de bedrijfssnelheid is gedaald. De prijsaanpassing van zonnecellen vereist de beslissing van de orderstatus van stroomafwaartse fotovoltaïsche modulebedrijven. De prijs van zonnecellen zal in oktober verder stijgen.

Prijstrend van PV-modules

De prijs van fotovoltaïsche modules is deze week sterk gestegen. Eersterangs fotovoltaïsche modulebedrijven noteerden eind september M10 182 mm fotovoltaïsche module 400W-550W fotovoltaïsche module fabrieksprijs was RMB1.95/W (USD0.275/W), G12 210mm zonnecelmodule 400W-520W Prijs af fabriek, RMB1.93/W (USD0.273/W), dubbelzijdige fotovoltaïsche module RMB2.0/W (USD0.28/W). De prijs van EVA voor het inkapselen van fotovoltaïsche zonnepanelen, aluminium frame, glas, aansluitdoos en silicagel is gestegen en de prijs van zonnecellen is gestegen.Bovendien hebben modulebedrijven in principe kennisgevingen ontvangen om het elektriciteitsverbruik te beperken en kunnen alleen 3 dagen per week stoppen met werken Na 4 dagen werken, bevinden de fabrikanten van fotovoltaïsche modules zich in een moeilijke situatie. Tweede- en derderangs fotovoltaïsche modulebedrijven bevinden zich in een afwachtende staat, met een exploitatiepercentage van ongeveer 50%. Downstream fotovoltaïsche EPC-installateurs wachten en zien de prijsverhogende fotovoltaïsche modules en hun koopbereidheid is laag. De kostendruk van projectpartijen voor fotovoltaïsche centrales is zeer hoog en fabrikanten van fotovoltaïsche modules staan ​​op het punt van verlies. De productiekosten van fotovoltaïsche modules zijn hoog onder het inperkingsbeleid van de overheid. De exploitatiesnelheid is onvoldoende. Naarmate de productie van fotovoltaïsche modulefabrieken afneemt, is het aanbod van fotovoltaïsche modules schaars. Verwacht wordt dat de prijs van zonnepanelen zal aanhouden stijgen van oktober tot november.

Prijstrend voor zonnepanelen

De fotovoltaïsche industrie is een industrie die wordt gedomineerd door China. Siliciummaterialen, siliciumwafels, zonnecellen en fotovoltaïsche modules zijn goed voor meer dan 70% van elk product. Aangezien fotovoltaïsche modulebedrijven in Zuidoost-Azië ook onder de investering en controle van Chinese bedrijven staan , fotovoltaïsche modules Goed voor meer dan 90%. De installaties van fotovoltaïsche centrales in China zijn goed voor meer dan 50% van het wereldtotaal, dus de vraag en het aanbod van fotovoltaïsche modules in China bepalen de prijs en het installatievolume in andere regio's.

Deze keer heeft China's beleid om het gebruik van elektriciteit door ondernemingen te beperken, geleid tot een algemene daling van de productie van verschillende fotovoltaïsche industrieketens en een tekort aan aanbod.De prijzen van siliciummaterialen van zonnekwaliteit, fotovoltaïsche siliciumwafels en zonnecellen gaan door stijgen, en het tekort aan grondstoffen, EVA-film en aluminium frames en prijzen De stijgende fotovoltaïsche modulebedrijven komen in de problemen en de bedrijfssnelheid is laag, wat het tekort aan producten over de hele wereld heeft verergerd.

De verwachting is dat de prijs van fotovoltaïsche modules van oktober tot november sterk zal fluctueren en voor eind 2021 zal blijven stijgen.