De prijs van de fotovoltaïsche industrieketen: de prijs van de zonne-siliciumwafel fluctueert licht en de prijs van de fotovoltaïsche module is stabiel

· prijs zonnepanelen Offertes
Zonne-siliciummaterialen

Op dit moment is het totale aanbod van de markt voor zonne-siliciummateriaal krap en is de prijs licht gestegen. Enerzijds is door de epidemie de aanvoer van zonnesiliciummaterialen onvoldoende en is de output aangetast. Tegelijkertijd bleef de productiecapaciteit van zonne-siliciumwaferbedrijven toenemen, nam de vraag naar zonne-siliciummaterialen toe en nam het aanbodtekort toe, wat resulteerde in prijsstijgingen; De gesplitste bestelling en spoedorder om grondstoffen tegen hoge prijzen te kopen hebben ook de prijs van zonnesiliciummaterialen opgedreven.

Zonnewafels

De transactieprijs van M10 mainstream monokristallijne zonnewafels is ongeveer 1,01 USD/PCS, en de transactieprijs van G12 mainstream monokristallijne zonnewafels is ongeveer 1.01 USD/PCS. Op 27 april verhoogden LONGi en Zhonghuan de prijs van hun zonnewafels de een na de ander. LONGi verhoogde de prijs van zijn monokristallijne zonnewafel P-type M10 165 μm dikte monokristallijne zonnewafel tot USD 1.02, een stijging van ongeveer 0,6% ten opzichte van de vorige keer Zhonghuan verhoogde de prijs. De prijs van zijn 160 m en 150 μm P-type monokristallijne zonnewafels steeg met 0.009-0.016 USD/PCS. Vergeleken met 2 april was de prijs na de verhoging tussen 1.05% en 1.2%, waarvan 210 MM en 218.2 Beide MM-formaten van siliciumwafels op zonne-energie stegen met meer dan 0.015 USD/PCS.

Deze week, vanwege de lage vraag naar polykristallijne zonnewafels, bleven de reguliere transactieprijzen stijgen, tot ongeveer 0.366 USD/PCS, en zelfs een klein deel werd verkocht tegen ongeveer 0.369 USD/PCS; voor monokristallijne zonnewafels was de vraag tijdelijk stabiel, slechts Een klein aantal bestellingen werd uitgevoerd tegen hoge prijzen. Volgens marktfeedback ligt het algemene werkingspercentage van zonnewafels momenteel rond de 70%-80%, vanwege de recente impact van de epidemie.

Zonnecellen

De reguliere transactieprijs van monokristallijne M6-zonnecellen ligt rond de 0.167 USD/W, de reguliere transactieprijs van M10-zonnecellen ligt rond de 0.175 USD/W en de reguliere transactieprijs van G12-zonnecellen ligt rond de 0.175 USD/W. Na de prijsstijging van zonnecellen vorige week, is de markt nog steeds bezig deze geleidelijk te accepteren. Het materiaaltransportprobleem veroorzaakt door de huidige epidemie bestaat nog steeds en de materiaalstroom is niet soepel. De laatste tijd is de vraag naar bestellingen aanhoudend , en de vraag naar monokristallijne M6-zonnecellen is relatief klein. De transactieprijs fluctueerde uiteraard. De vraag naar M10- en G12-zonnecellen was stabiel en de prijs was dienovereenkomstig stabiel.

PV modules

De prijs van fotovoltaïsche modules was deze week hetzelfde als vorige week. De reguliere transactieprijs van monokristallijne 166 MM fotovoltaïsche modules was ongeveer 0.279 USD/W, de reguliere transactieprijs van monokristallijne 182 MM fotovoltaïsche modules was ongeveer 0.284 USD/W, en de reguliere transactie prijs van monokristallijne 210 MM fotovoltaïsche modules was 0.287 USD/W. of zo. Op dit moment is de epidemische situatie in China nog steeds relatief ernstig, is het transportprobleem niet opgelost, is het productieplanningsplan van sommige fotovoltaïsche modulebedrijven aangetast en is de bedrijfssnelheid verlaagd. Chinese bedrijven zitten meestal op het hek, de projectlancering is niet goed, er zijn niet veel gecentraliseerde projecten en sommige gedistribueerde projecten lopen achter vanwege de impact van de epidemie; de ​​vraag op de buitenlandse markt houdt aan en de marktvraag in Europa en Latijns-Amerika Amerika blijft groeien. Met meer bestellingen, naarmate de productie van zonne-siliciummateriaal toeneemt en de epidemie afneemt, zal het prijsspel geleidelijk duidelijk worden.

Wat hulpmaterialen betreft, bleef de prijs van glas deze week stabiel. De reguliere transactieprijs van 3.2 mm glas was ongeveer 4.18 USD/㎡, en de reguliere transactieprijs van 2.0 mm glas was ongeveer 3.13 USD/㎡. de vraag naar glas was stabiel en de notering fluctueerde niet noemenswaardig Transport in sommige gebieden Beperkt, de transactiesnelheid daalde.

Volgende week voorspelling

De prijs van monokristallijn siliciummateriaal steeg deze week en de zonne-siliciumwafer fluctueerde licht. De vraag in China en de overzeese markten was echter sterk in het eerste kwartaal. Met de toename van de productiecapaciteit van zonne-siliciummateriaal, begon het prijsspel van fotovoltaïsche modules zullen geleidelijk aan duidelijk worden. Sla zo snel mogelijk een voorraad in om kostenverliezen te verminderen.