Vraag en aanbod van zonne-siliciummateriaal is krap en de prijs van fotovoltaïsche modules stijgt als gevolg van de stijging van de productiekosten

· prijs zonnepanelen Offertes

Bedrijven in zonne-siliciumwafels blijven hun productiecapaciteit verhogen wanneer ze aan de verwachte vraag voldoen en nog steeds winstgevend zijn, dus de vraag naar zonne-siliciummaterialen is nog steeds sterk. Het zonne-siliciummateriaal wordt nog steeds beïnvloed door de epidemische omgeving en de markt is nog steeds schaars. Na de Internationale Dag van de Arbeid op 1 mei zijn lange bestellingen en losse bestellingen voor zonne-siliciummaterialen de een na de ander ondertekend, wat heeft geleid tot prijsstijgingen. Op dit moment hebben de meeste bedrijven voor zonne-siliciummaterialen in mei orders ondertekend, en daaropvolgende bulkorders en bij spoedbestellingen zullen de prijzen licht stijgen.
Bij het observeren van de productie, het gebruik en de verzending van zonne-siliciummaterialen, voeren slechts enkele bedrijven klein onderhoud uit, dat weinig invloed heeft op de output. Op dit moment handhaaft de capaciteitsbenuttingsgraad van de bedrijven op het gebied van zonne-siliciummaterialen een hoog niveau en bevinden ze zich in een staat van in principe geen voorraad of zelfs een negatieve voorraad. Wanneer de epidemische situatie verbetert en logistiek en transport geleidelijk worden versoepeld, zal naar verwachting de totale aanvoer van zonne-siliciummateriaal in mei toenemen.

Zonne-siliciummateriaal

Nadat bedrijven zoals LONGi en Zhonghuan hun prijzen hadden verhoogd vóór de Internationale Dag van de Arbeid op 1 mei, volgden de meeste zonnewafelbedrijven dit voorbeeld om hun prijzen na de vakantie aan te passen.De behoeften van consumenten van componenten, de markt is ook in het proces van voortdurende acceptatie. Wat vraag en aanbod betreft, handhaafden de bestaande productiebedrijven tijdens de Dag van de Arbeid op 1 mei in wezen de normale productie, en de bedrijfssnelheid van de eerstelijnsbedrijven nam licht toe toen het aanbod van zonnesiliciummaterialen voldoende was.

Zonne-siliciumwafels

Na de aankondiging door LONGi en Zhonghuan op 27 april om de noteringen van zonne-siliciumwafers te verhogen, kondigde Tongwei ook aan dat de prijs van zonnecellen ook is gestegen en dat de prijs na de prijsverhoging nog steeds op een normaal niveau ligt. Fabrikanten van stroomafwaartse fotovoltaïsche modules in de industrieketen vullen actief de vraag naar zonnecellen in en houden deze op peil. Vanwege het tekort aan materialen en logistiek en transport als gevolg van de epidemie, hebben zonnecelbedrijven nog steeds problemen. Op dit moment is de prijs van zonnecellen cellen bevindt zich op hetzelfde niveau als fotovoltaïsche modulebedrijven in de aanhoudende patstelling. Sommige bedrijven hebben gemeld dat sommige bedrijven zo optimistisch zijn over de late marktprijs dat ze terughoudend zijn om te verkopen en niet bereid zijn om een ​​maandelijks contract te accepteren.

Zonnecellen

De prijs van een kristal 166 MM fotovoltaïsche module is ongeveer 0.277 USD/W, de prijs van een kristal 182 MM fotovoltaïsche module is ongeveer 0.281 USD/W, en de prijs van een kristal 210 MM fotovoltaïsche module is ongeveer 0.284 USD/W. Na verschillende prijsstijgingen van grond- en hulpstoffen stroomopwaarts van de industriële keten, daalde de winst van fotovoltaïsche modules geleidelijk en steeg de prijs licht.
Vanwege de sterke buitenlandse vraag in het tweede kwartaal en de voortdurende ontwikkeling van gedistribueerde projecten in China, accepteert de markt momenteel de prijs van fotovoltaïsche modules meer. In mei hebben fotovoltaïsche modulebedrijven hun productieplanningsplannen verhoogd. Onder deze omstandigheid , zal de prijs hoog blijven. Als de daaropvolgende stroomopwaartse prijzen blijven stijgen, kan de prijs van fotovoltaïsche modules nog stijgen.
Wat hulpmaterialen betreft, is de prijs van glas de afgelopen twee weken licht gestegen. De prijs van 3.2 mm glas is gestegen tot ongeveer 4.2 USD/㎡, en de prijs van 2.0 mm glas is nog steeds ongeveer 3.09 USD/. de kosten van glasproductie blijven stijgen en glasbedrijven hebben duidelijke bedoelingen om de prijzen te verhogen De vraag van fotovoltaïsche modulebedrijven is groot, de glasvoorraad blijft dalen en de prijs van fotovoltaïsche modules stijgt licht, wat de acceptatie van fotovoltaïsche module verhoogt bedrijven aan de lichte stijging van de glasprijzen.

Fotovoltaïsche modules

Voorspelling voor volgende week:
De prijs van monokristallijn siliciummateriaal bleef deze week stijgen en de prijzen van siliciumwafels en zonnecellen op zonne-energie bleven nagenoeg stabiel. Door de kostenstijging steeg ook de prijs van fotovoltaïsche modules licht, maar de Europese marktvraag was sterk in het tweede kwartaal. Als de prijs van zonne-siliciummateriaal blijft stijgen, zal de prijs van fotovoltaïsche modules stijgen. Er is nog steeds een mogelijkheid van een stijging, en ik hoop dat klanten met projecten zo snel mogelijk zullen inslaan om kostenverliezen te verminderen .