Siliciumprijzen voor zonne-energie blijven stijgen, prijzen van zonnemodules hebben nog ruimte om te stijgen

· prijs zonnepanelen Offertes

Deze week, zonne-silicium prijzen zijn vlak met vorige week, vooral omdat er niet veel over om te verkopen, de totale monokristallijn materiaal aanbod blijft op ongeveer 39,76 USD / kg, de huidige zonne-silicium ondernemingen in juni orders zijn ondertekend, en zelfs individuele ondernemingen hebben orders ondertekend om juli, zonne-silicium aanbod is nog steeds krap, wordt verwacht dat het einde van juni voor een klein aantal bulk order transacties zal licht omhoog trekken zonne-silicium prijzen, op de korte termijn De prijzen van silicium voor zonne-energie zullen blijven stijgen.

zonne-silicium

Observeer de productie operatie en verzending van zonne-silicium link, volgens de statistieken, de zonne-silicium aanbod in juni bereikte 70.250 ton (26,51 GW), een stijging van 6,28% ten opzichte van mei, maar de zonne-silicium aanbod is nog steeds krap in vergelijking met de enorme downstream-productiecapaciteit van trekken silicium wafers en de huidige hoge opstartkosten van de hele industrie keten.

De gangbare transactieprijs van M10 is ongeveer 1,01 USD/PC, en de gangbare transactieprijs van G12 is ongeveer 1,36 USD/PC. Deze week, zonne-wafer nieuwe orders minder, de terminal voor de industrie keten voortgezet hoge prijzen hebben aangetoond zwakte, zonnecel inkoop enthousiasme verzwakt, de vorige M10 vraag is beter, sommige wafer ondernemingen om te zetten van de productie grootte, krachtig produceren M10 zonnewafers, nu de downstream nemen traag, sommige bedrijven feedback, al M10 orders prijsschommelingen, onderhandelingsruimte is groter geworden, de markt gaming sfeer, gebaseerd op Op basis van de kostendruk wordt verwacht dat de prijzen van zonnewafers stabiel zullen blijven.

zonnewafeltje

Het geïntegreerde opstartpercentage van de siliciumwaferfabrieken bereikte in juni 77%, aangezien het siliciumaanbod nog steeds ontoereikend was en elk van deze fabrieken zijn productie in verschillende mate verminderde ten opzichte van het oorspronkelijke plan. De vraag naar siliciumwafers blijft op korte termijn relatief groot omdat de stroomafwaartse zonnecelbedrijven op bijna volle capaciteit draaien.

De gangbare transactieprijs van monokristallijne M6 zonnecel is ongeveer USD 0,17/W, de gangbare transactieprijs van M10 zonnecel wordt ongeveer USD 0,18/W, en de gangbare transactieprijs van G12 zonnecel is ongeveer USD 0,17/W. Monokristallijne M6-cellen zijn nu al zeer beperkt op de markt als gevolg van de verminderde vraag, waardoor het proces van terugtrekking uit de markt wordt versneld. Onlangs, sommige zonnecel ondernemingen via de 166 productielijn upgrade 182, 210 productielijn conversie 182 grootte, evenals nieuwe productiecapaciteit te verhogen, de totale 182 productiecapaciteit aanzienlijk toegenomen, echter, 182 grootte cel vraag en aanbod nog steeds krap blijven, de prijzen nog steeds de mogelijkheid om te stijgen.

Zonnecel

Deze week ligt de gangbare transactieprijs van monokristallijne 166 zonnemodules rond USD 0,28/W, de gangbare transactieprijs van monokristallijne 182 modules steeg tot rond USD 0,29/W, en de gangbare transactieprijs van monokristallijne 210 modules ligt rond USD 0,29/W. De prijs van 182 zonnecellen is in de voorgaande periode gestegen, waardoor de prijs van 182 modules deze week licht is gestegen, wat gelijk opgaat met de prijs van 210 modules. Op dit ogenblik staan de ondernemingen die eerstelijnsmodules produceren, dankzij de betere overzeese vraag, bol van de orders en handhaven zij meestal hun volledige productie, maar de binnenlandse geconcentreerde aanvaarding van de hoge moduleprijzen is nog steeds laag, terwijl de gedistribueerde vraag nog steeds aanhoudt, met een verschil tussen geconcentreerde en gedistribueerde aanbiedingen op de markt van ongeveer USD 0,0074-0,010/W. Onlangs werd de resolutie inzake Europese douanemaatregelen tegen dwangarbeid goedgekeurd, waarbij de invoer van "dwangarbeid"-producten op de Europese markt werd verboden, en gezien de dringende vraag naar Europese installaties en de enorme productiecapaciteit van China hebben sommige binnenlandse ondernemingen reeds voorbereidingen getroffen voor de desbetreffende materialen, en verwacht wordt dat het feitelijke effect van de desbetreffende maatregelen beperkt zal zijn, en dat de vraag naar modules zal aanhouden. Deze week is de bandbreedte van de aanbiedingen kleiner geworden en is de bodemprijs gestegen, met aanbiedingen op de markt van USD 0,31-0,32/W.

Zonnemodules

In termen van hulpmaterialen, glas prijzen blijven stabiliseren deze week, 3,2 mm glas mainstream transactieprijs van USD 4,24/㎡, 2,0 mm glas mainstream transactieprijs van USD 3,35/㎡, component ondernemingen inkoop vraag is algemeen, en glas aanbod blijft toenemen, component ondernemingen prijsdruk psychologie is duidelijk, glas ondernemingen als gevolg van druk op de kosten, ook niet bereid om concessies te doen, de twee kanten patstelling, glas prijzen zullen naar verwachting Verwacht wordt dat de glasprijzen op korte termijn stabiel zullen blijven.

Prijsverwachting voor PV-modules voor volgende week.

Silicium voor zonne-energie zit deze week nog steeds in de lift. Nu de overzeese vraag naar zonnemodules nog steeds hoog is en de prijzen voor componenten nog steeds worden geaccepteerd, is er nog steeds ruimte voor prijsstijgingen voor componenten. Klanten met PV-projecten kopen zo snel mogelijk in om kostenverliezen te beperken.