Zonne-silicium schaars, prijzen voor PV-modules algemeen aanvaard

· prijs zonnepanelen Offertes
Zonne-silicium

De meeste van de zonne-silicium ondernemingen in mei bestellingen zijn ondertekend, sommige zonne-silicium ondernemingen worden geconfronteerd met orders die de status-quo overschrijden, geen materiaal beschikbaar. Volgende week zal naar verwachting beginnen met het onderhandelen over bestellingen voor juni, beperkt door het tekort aan zonne-silicium en de vraag naar zonne-wafels is hoog, het aanbod van zonne-silicium op korte termijn zal de vraag blijven overtreffen, en de prijzen voor zonne-silicium zullen naar verwachting volgende week nog iets stijgen.

Zonnewafels

Deze week was de prijs van M10-zonnewafeltjes rond 1,013USD/PCS en de prijs van G12-zonnewafeltjes rond 1,363USD/PCS. Nieuwe bestellingen voor zonnewafels waren deze week laag, voornamelijk op basis van de uitvoering van eerdere bestellingen; De vraag naar pv-modules bleef toenemen, waardoor ook de vraag naar grote zonnewafers toenam. Een deel van de M6-productiecapaciteit voor zonnewafels om de transformatie op te voeren, de M10-productiecapaciteit voor zonnewafels is toegenomen, de levering van G12-wafels is enigszins krap; enerzijds beperkt door het gebrek aan siliciumtoevoer, anderzijds is het tekort aan smeltkroezen voor het trekken van staven nog niet effectief verholpen. Sommige bedrijven zeiden dat, onder invloed hiervan, de productie van zonnewafels is verminderd. Als de productiesituatie in juni niet is verbeterd en de vraag naar zonnewafels aanhoudt, zullen de prijzen van zonnewafels waarschijnlijk nog stijgen.

Voor wafels van polysilicium bleven de prijzen stijgen als gevolg van verminderde middelen.

Zonnecellen

De prijs van monokristallijne M6-zonnecellen lag rond de 0.169 USD/W, M10-zonnecellen rond de 0.176 USD/W en G12-zonnecellen rond de 0.175 USD/W.

Recente zonnecel en fotovoltaïsche module spel heeft de neiging intens te zijn, fotovoltaïsche module ondernemingen om de aankoop te vertragen, de acceptatie van zonnecel prijzen dalen, zonnecel prijzen hebben niet genoeg vermogen om te stijgen. Sommige ondernemingen gaven aan dat de recente voorraad zonnecellen geleidelijk is toegenomen, nog steeds binnen het normale bereik ligt, de prijs een neerwaartse trend heeft, met de ordersituatie in juni geleidelijk duidelijk, de spelresultaten zullen verschijnen.

PV-modules

De prijs van monokristallijne 166 mm PV-modules is ongeveer 0.281 USD/W, monokristallijne 182 mm PV-modules is ongeveer 0.285 USD/W en monokristallijne 210 mm PV-modules is ongeveer 0.288 USD/W.

De bestelling van de PV-module van deze week is niet veel, de kostendruk is geleidelijk ontstaan, goedkope middelen zijn erg moeilijk te vinden. 20 mei, de Three Gorges Group 2022 PV-module gecentraliseerde aanbestedingsopening, de gemiddelde prijs van de PV-module is 0.293USD / W hierboven. Op dit moment is de vraag naar PV-modules gedaald, zijn gedistribueerde projecten nog steeds hot, China Zhejiang, Xi'an en andere plaatsen hebben nog steeds lokale subsidies om de ontwikkeling te ondersteunen; voor overzeese regio's, ondersteund door het Europese beleid, kunnen exportprijzen van PV-modules algemeen worden aanvaard, de vraag is hot.

 


Voor hulpmaterialen is er deze week geen verandering in de glasofferte, de glasprijs van 3.2 mm ligt rond de 4.258 USD/㎡, de glasprijs van 2.0 mm rond de 3.362 USD/. Na de stijging van de glasprijzen in de afgelopen twee weken, vertraagde de aankoop van PV-modules aanzienlijk en was er geen significante verandering in de glasoffertes.

De voorspelling van volgende week

De bestelling van de PV-module van deze week is niet veel, de kostendruk ontstond geleidelijk, goedkope middelen waren erg moeilijk te vinden. Tegelijkertijd kunnen door de Europese beleidsondersteuning de exportprijzen van PV-modules algemeen worden aanvaard, de vraag naar warmte neemt niet af. In deze toestand dragen PV-modulebedrijven een zekere kostendruk, als de stroomopwaartse van de industrieketen zonne-silicium- en zonnewafelprijzen blijven stijgen, hebben PV-modulebedrijven ook de mogelijkheid om de prijs van PV-modules te verhogen, hopen dat klanten met PV-projecten zo vroeg mogelijk voorraad aanleggen om kostenverliezen te verminderen.