Heeft ander weer invloed op PV-modules?

· zonnepanelen industrie Nieuws

Heeft ander weer invloed op PV-modules?
Hier zijn een paar vragen en antwoorden die we hebben verzameld over het weer

broken image

Wat de weersomstandigheden betreft, zijn de belangrijkste factoren die de stroomopwekking beïnvloeden de lichtomstandigheden en de bedrijfstemperatuur van PV-modules.
Die weersomstandigheden met slechte lichtomstandigheden zullen resulteren in een vermindering van de stroomopwekking van het systeem. Veelvoorkomend zijn: aanhoudende regen en nevel.
Bovendien, als de temperatuur niet binnen het bedrijfstemperatuurbereik van de fotovoltaïsche modules ligt, zal ook de stroomopwekking van het systeem worden verminderd. Vaak zijn: warme dagen en extreem koud weer. Fotovoltaïsche modules hebben een normaal werktemperatuurbereik en binnen dit temperatuurbereik is de conversiesnelheid van zonne-energie van de modules het beste. Als de luchttemperatuur niet binnen dit temperatuurbereik valt, wordt het zelfbeschermingssysteem van het onderdeel geactiveerd, wat resulteert in een verminderde efficiëntie van de stroomopwekking.

Heeft het invloed op de stroomopwekking als het regent of bewolkt is?

broken image

Fotovoltaïsche celmodules kunnen ook elektriciteit opwekken onder bepaald zwak licht, maar de stroomopwekking zal worden verminderd, omdat de lichttijd wordt verminderd en de lichtintensiteit relatief verzwakt. Maar de jaarlijkse gemiddelde elektriciteitsproductie die we hebben berekend (zoals 1100 kWh/kw/jaar) kan worden gehaald. Als het continu regenachtig of mistig weer is, is de verlichtingssterkte van de zonnestraling laag en als de werkspanning van het fotovoltaïsche systeem de startspanning van de omvormer niet kan bereiken, zal het systeem niet werken. Vooral bij platte daken, wanneer de regenval te hevig is, kunnen de zonnepanelen door de relatief lage beugelmontage van platte daken doorweekt raken met regenwater. Om overmatige waterophoping op het platte dak en het vormen van kleine vijvers te voorkomen, kan vóór de regenbui een set drainagesystemen worden toegevoegd om het water effectief af te voeren. Zolang de ophoping van water niet te diep is, is de impact op de batterij paneel zal klein zijn.

Hoe om te gaan met problemen zoals blikseminslag, hagel en lekkage van elektriciteit in huishoudelijke fotovoltaïsche installaties?

broken image

Allereerst hebben DC-combinatorboxen, omvormers en andere apparatuurlijnen bliksembeveiligings- en overbelastingsbeveiligingsfuncties. Wanneer abnormale spanning zoals blikseminslag en lekkage optreedt, wordt deze automatisch uitgeschakeld en losgekoppeld, dus er is geen veiligheidsprobleem. Bovendien zijn alle metalen frames en beugels op het dak geaard om de veiligheid bij onweer te garanderen. Ten tweede is het oppervlak van onze fotovoltaïsche modules gemaakt van super slagvast gehard glas, dat strenge tests heeft ondergaan (hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid) bij het behalen van de EU-certificering. Bovendien is een goede aarding een belangrijke basis voor het succes van bliksembeveiligingsmaatregelen.In het algemeen zullen installateurs rekening houden met het probleem van bliksembeveiliging en een bliksembeveiligingsaardingssysteem maken tijdens de installatie van de elektriciteitscentrale.

Is de installatie van PV-modules inefficiënt als het koud of warm is?

broken image

Fotovoltaïsche modules halen energie uit licht in plaats van warmte. Het koude weer heeft dus niets te maken met de hoeveelheid fotovoltaïsche stroomopwekking. In gebieden die gevoelig zijn voor temperaturen onder het vriespunt, wordt energie opgewekt wanneer zonlicht de componenten raakt. Sterker nog, koudere temperaturen kunnen ervoor zorgen dat PV-modules nog beter presteren.Vanwege de temperatuurcoëfficiënt kunnen PV-modules warmer worden, waardoor hogere temperaturen kunnen leiden tot verslechtering van het vermogen van de module. TestPV heeft geleerd dat de standaard bedrijfstemperatuur van de cel 25°C is wanneer de fotovoltaïsche module normaal werkt. Onder de werkconditie van meer dan 25 ° C, zal het uitgangsvermogen van de module dienovereenkomstig worden verzwakt voor elke graad temperatuurstijging. Op dit moment wordt de stroomopwekking van de fotovoltaïsche module beïnvloed door de temperatuurcoëfficiënt van de fotovoltaïsche module. Onder normale omstandigheden neemt het uitgangsvermogen van monokristallijne modules van het N-type af met 0.38% van de referentiewaarde en het uitgangsvermogen van modules van het P-type met 0.42% van de referentiewaarde voor elke stijging van de celtemperatuur met 1 °C.

Heeft sneeuwbedekking in de winter invloed op de energieopwekking? Zal de stroom opraken?

broken image

PV-modules en sneeuw kunnen naast elkaar bestaan, en de stroomopwekking van PV-modules wanneer ze bedekt zijn met sneeuw hangt af van de kwaliteit en installatie van PV-modules. Fotovoltaïsche modules worden geproduceerd door middel van thermische cyclustests om extreme temperatuurveranderingen in hoge temperaturen en koude klimaten het hoofd te bieden.In de TC-test worden de modules onderworpen aan extreme temperatuurveranderingen. De geteste PV-modules werden in een omgevingskamer geplaatst, afgekoeld tot -40°C, vastgehouden, vervolgens verwarmd tot 85°C en weer vastgehouden. De componenten werden ook onderworpen aan de maximale vermogensstroom wanneer de temperatuur steeg, en dit proces werd 200 keer herhaald.

Wanneer PV-modules correct zijn geïnstalleerd, zullen ze sneller smelten dan gewone daken. Bovendien kan in een zeer besneeuwd gebied het installatieontwerp van de fotovoltaïsche carport worden gekozen.
In de winter zal de stralingsintensiteit onvermijdelijk zwak zijn, de duur van de zonneschijn zal kort zijn en de algemene stroomopwekking zal minder zijn dan die in de zomer, wat ook een normaal verschijnsel is. Aangezien het gedistribueerde fotovoltaïsche systeem echter is aangesloten op het net, zal er, zolang het net elektriciteit heeft, geen tekort zijn aan stroom en stroomuitval voor huishoudelijke belastingen.

broken image

Kan het fotovoltaïsche energieopwekkingssysteem het gevaar van hagel weerstaan?

Als u in het noorden van het land woont, of ergens met extreme weersomstandigheden, kunt u zich voorstellen dat PV-modules worden verpletterd door een snelle ijsbal. Deze worden echter ook getest. Gekwalificeerde componenten in het fotovoltaïsche netgekoppelde systeem moeten strenge tests doorstaan, zoals de maximale statische belasting (windbelasting, sneeuwbelasting) van 5400pa aan de voorkant, de maximale statische belasting (windbelasting) van 2400pa aan de achterkant en de impact van hagel met een diameter van 25 mm met een snelheid van 23 m/s. Daarom zal hagel het fotovoltaïsche energieopwekkingssysteem niet schaden. Tenzij het extreem hagelweer tegenkomt, raken de hageldeeltjes zo groot als eieren de fotovoltaïsche panelen en zal de fotovoltaïsche krachtcentrale waarschijnlijk lijden.

broken image

Heeft de tyfoon enig effect op de fotovoltaïsche modules?

Wanneer de module buiten staat, moet deze niet alleen bestand zijn tegen windbelasting, sneeuwbelasting, statische druk op het oppervlak van de module (zoals modulestapelen, opstappen, enz.) en ijsbelasting. IEC61215 vertegenwoordigt ook de windbelastingstest met de experimentele methode van mechanische belasting. Volgens de definitie van IEC61215: Voor een windvlaagveiligheidsfactor van 2400 Pa komt dit overeen met een windsnelheid van 130 km/u (of 36,1 m/s). Volgens het tyfoonniveau, dat wil zeggen dat de moduleproducten tyfoons boven niveau 12 moeten kunnen weerstaan.

Het kiezen van een wetenschappelijk ontwerp, hoogwaardige componenten en beugels en fotovoltaïsche zonnepanelen die aan de specificaties voldoen, zijn belangrijke factoren voor fotovoltaïsche energiecentrales in huis om extreme weersomstandigheden te weerstaan. Als de stroomopwekking afneemt of er zich andere abnormale omstandigheden voordoen na extreem weer, dient u tijdig contact op te nemen met het aftersalespersoneel voor systeeminspectie en vervanging.