Wereldwijde gegevens over de geïnstalleerde zonne-energiecapaciteit per land tot 2021

· Over fotovoltaïsche

Wereldwijde gegevens over de geïnstalleerde zonne-energiecapaciteit per land tot 2021

De wereld maakt in een ongekend tempo gebruik van hernieuwbare energiebronnen, met zonne-energie als koploper.

Ondanks een daling van de mondiale energievraag met 4,5% in 2020 is de vooruitgang op het gebied van hernieuwbare energietechnologieën bemoedigend. Hernieuwbare energie kent over de hele linie een sterke groei, waarbij zonne-energie het voortouw neemt, met 127 GW aan geïnstalleerde zonnecapaciteit in 2020, de grootste jaarlijkse capaciteitstoename ooit.

 Zonne-energieproductie per land in 2021

Zonne-energieproductie per land in 2021

De bovenstaande infografiek maakt gebruik van gegevens van het Internationale Agentschap voor hernieuwbare energie (IRENA) om de zonne-elektriciteitscapaciteit per land in 2021 weer te geven, met inbegrip van fotovoltaïsche (PV) en geconcentreerde zonne-elektriciteitscapaciteit.

Zoals u in de grafiek kunt zien, heeft China de meeste geïnstalleerde zonne-energiecapaciteit, met meer dan 35% van de wereldwijde capaciteit. Wat meer is, dit land vertoont geen tekenen van vertraging. China ontwikkelt ook het grootste aantal wind- en zonne-energieprojecten ter wereld, waardoor de capaciteit voor schone energie met nog eens 400.000 MW zal toenemen.

Volgens de statistieken voor 2019 hebben Chinese bedrijven 66% van 's werelds polysilicium geproduceerd. Bovendien is meer dan driekwart van alle zonnecellen en 72% van alle fotovoltaïsche modules ter wereld afkomstig uit China.