PV Industry Supply Chain Price Report 22 november - 28 november 2021

· prijs zonnepanelen Offertes
PV Industry Supply Chain Price Report 22 november - 28 november 2021

Siliciumprijzen voor zonne-energie stabiel, maar stroomafwaartse opleving traag, speltoestand steeds duidelijker

De koersen van zonnesilicium waren deze week zwak en stabiel, waarbij de onderhandelingsdruk geleidelijk oversloeg naar de siliciummarkt voor zonne-energie nadat de PV-downstreammarkt de prijzen had verlaagd. Orders, als gevolg van een aantal van de zonne-silicium ondernemingen orders zijn ondertekend tot december, deze week zonne-silicium nieuwe orders ondertekend minder, de totale marktomzet is klein. Maar de stroomopwaartse en stroomafwaartse speltoestand wordt steeds duidelijker, de stroomafwaartse neemt wat traag en verzwakt, de afwachtende sfeer op de markt blijft intenser worden. De gemiddelde prijs van monokristallijn silicium voor zonne-energie bleef op USD 42,45/KG, waarbij de marktnotering varieerde van USD 41,51-43,07/KG. De overzeese prijzen werden beïnvloed door de stabiele binnenlandse noteringen voor silicium voor zonne-energie en de wisselkoersen, met recente prijzen rond USD 36,9/KG.

Siliciumprijzen

Situatie op het gebied van productie en verzending van zonnesilicium: 12 Chinese ondernemingen die zonnesilicium produceren, waaronder één onderneming die de volledige productie nog niet heeft hervat. De huidige productie-ondernemingen zijn het handhaven van een hoge oogst tarief operatie, nieuwe silicium China's productiecapaciteit is in productie genomen, wordt verwacht dat december zonne-silicium productieketen te verhogen. In het gezicht van een aantal zonne-wafer ondernemingen prijsdruk, het vertragen van de voortgang van het nemen van, terwijl de upstream zonne-grondstof silicium poeder prijzen dan de vorige val, een paar zonne-silicium ondernemingen worden verwacht dat kleine concessies. Maar het einde van het jaar zonne-silicium orders zijn vol, het aanbod op de markt is in principe verteerd door downstream aankopen, de totale zonne-silicium marktprijzen zijn moeilijk om een aanzienlijke daling verschijnen.

Prijzen van zonnewafers schommelen, M10 monokristallijne wafers zien prijs losser worden door toegenomen aanbod

De prijzen van zonnewafers bleven deze week schommelen, waarbij de prijzen van M10 zonnewafers licht daalden. Wat de monokristallijne zonnewafers betreft, is de prijs van monokristallijne M10-wafers gedaald als gevolg van het grotere aanbod op de markt, maar de prijsvork is licht gedaald tot USD 1,05-1,07/PC als gevolg van het geringe aantal transacties deze week en het feit dat toonaangevende bedrijven hun externe noteringen niet hebben aangepast.

zonnewafers

De productie en verzending van zonnewafers, geïntegreerde ondernemingen om de voortgang van downstream zendingen te versnellen, bleef de oogst op een hoog niveau. De oogstpercentages van de leidende ondernemingen van het eerste niveau waren betrekkelijk laag, voornamelijk als gevolg van factoren zoals de kosten en toekomstige leveringspatronen. Er waren ook tweede- en derdelijnsondernemingen met slechte verzendingen en toenemende voorraaddruk, zodat zij enigszins passief waren bij de onderhandelingen met de stroomafwaartse ondernemingen op het ogenblik van de prijsopgave.

Zonnecel aanbiedingen iets losser, polykristallijne zonnecel prijzen teruggetrokken

Als gevolg van de neerwaartse aanpassing van de upstream-prijzen van zonnewafers en de verschuiving van de vraag naar grotere formaten, werden sommige zonnecelbedrijven door de downstream-druk gedwongen kleine concessies te doen op hun aanbiedingen van monokristallijne celproducten, maar het transactiebedrag fluctueerde niet noemenswaardig. De gangbare prijs van monokristallijne M6-cellen bedraagt USD 0,169-0,172/W, terwijl de gangbare prijzen van M10- en G12-monokristallijne cellen respectievelijk USD 0,180/W en USD 0,175/W bedragen. De zendingen van de bulkcellen van sommige zonnecelondernemingen zijn de laatste tijd aanzienlijk gedaald, en de aankoopbereidheid van de stroomafwaartse bedrijven is geringer, zodat er geleidelijk stemmen opgaan om de markt af te bouwen. Bovendien kwam onlangs het signaal van overzeese tariefverlaging, maar er is nog steeds een zekere reactietijd nodig.

Zonnecel

Wat polykristallijne zonnecellen betreft, zijn de stroomopwaartse kosten hoog, is de vraag betrekkelijk middelmatig en staat de handel in producten onder druk, met mainstream-prijzen in binnen- en buitenland die momenteel zijn gedaald tot USD 0,139/W en USD 0,018/W.

Prijzen van grote fotovoltaïsche modules dalen licht, verlaging overzeese tarieven gunstig voor modulemarkt

De prijzen van PV-modules bleven deze week schommelen, waarbij de prijzen van PV-modules van grote afmetingen licht daalden. Deze week voeren de meeste ondernemingen die PV-modules vervaardigen hoofdzakelijk de vorige bestellingen uit, en de prijsnoteringen van de belangrijkste ondernemingen zijn niet aangepast. Een klein aantal PV-modulebedrijven handhaafde, om orders binnen te halen, stabiele noteringen, maar versoepelde de noteringen enigszins tijdens de transacties, met een daling van ongeveer USD 0,003/W. De huidige prijs van 182mm PV-modules is verlaagd tot USD 0,325/W en 210mm PV-modules zijn verlaagd tot USD 0,327/W. Hoewel er signalen zijn van stroomopwaarts dat de prijs aan het verslappen is, is de recente aankondiging van tariefverlagingen overzee positief voor de PV-module markt en heeft de prijs ondersteund.

fotovoltaïsche modules

PV module prijsverwachting voor volgende week.

De prijzen van PV-modules schommelden deze week lichtjes. Volgende week, nu de kerst- en Chinese nieuwjaarsvakantie dichterbij komen, produceren de Chinese PV-module fabrieken op volle capaciteit en is het moeilijk om nieuwe orders in te plannen, waarbij het grootste deel van de zendingen wordt gedomineerd door de markt mainstream grote formaat 210mm PV-modules. Aangepaste orders zijn voor PV-modulefabrieken niet handig om van productielijn te veranderen, en veel fabrieken zijn gestopt met het aannemen van orders voor kleinere orders. Kleine en middelgrote handelaren in zonnepanelen en installateurs wordt aangeraden mainstream PV-modules op de markt te kopen tegen een beheersbare prijs en met een snelle leveringscyclus, en te proberen deze vóór het Chinese Nieuwjaar te verzenden om vertragingen bij de levering aan uw eindklanten te voorkomen.