Gedistribueerde fotovoltaïsche energieopwekking - werking en onderhoud

· Over fotovoltaïsche

Fotovoltaïsche is uitgegroeid tot de meest veelbelovende en voordelige hernieuwbare energie, voor de toepassing van fotovoltaïsche, grote tot de grond fotovoltaïsche centrale, kleine tot familie dak fotovoltaïsche centrale, fotovoltaïsche energieopwekking is langzaam gekomen in de gewone familie, dus van een verscheidenheid van perspectieven te begrijpen fotovoltaïsche energieopwekking noodzakelijk is, brengt vandaag de gedistribueerde fotovoltaïsche energieopwekking in de exploitatie en het onderhoud van het hoofdstuk.

1、hoe lang is de levensduur van het huishoudelijk gedistribueerd fotovoltaïsch energieopwekkingssysteem?

De ontwerplevensduur van een PV-energieopwekkingssysteem zonder batterij is over het algemeen 25 jaar.

2、hoe kunnen de onderhoudskosten van fotovoltaïsche systemen worden verlaagd?

Het verdient aanbeveling de systeemcomponenten en materialen te kiezen met een goede reputatie op de markt en een goede service na verkoop. Gekwalificeerde producten kunnen de incidentie van storingen verminderen, gebruikers moeten zich strikt houden aan het producthandboek van het systeem, regelmatig testen en schoonmaken van het onderhoud van het systeem.

3、Hoe om te gaan met het onderhoud van PV-systeem achteraf, hoe vaak te onderhouden? Hoe te onderhouden?

Hoe om te gaan met het onderhoud van PV-systeem achteraf, hoe vaak te onderhouden?

Het belangrijkste onderhoudswerk van het systeem is het afvegen van de fotovoltaïsche modules, regenvalgebieden vereisen over het algemeen geen handmatige afveegbeurt, niet-regenseizoen ongeveer één keer per maand schoonmaak. Stofval gebieden kunnen verhogen het aantal veeg als nodig is, sneeuwval gebieden moeten zware sneeuwruimen, om te voorkomen dat invloed op de energieopwekking en het smelten van sneeuw ongelijke schaduw, het schoonmaken van de bomen of puin blokkeren PV-modules, enz.

4、Wanneer het schoonmaken van fotovoltaïsche modules met water spoelen en eenvoudig afvegen op? Bestaat er gevaar voor elektrische schokken bij het afvegen met water?

Om elektrische schokken en mogelijke schade aan de PV-modules te voorkomen bij het afvegen onder hoge temperatuur en sterk licht, wordt aanbevolen de PV-modules 's morgens of laat in de middag te reinigen. Het wordt aanbevolen het glasoppervlak van PV-modules schoon te maken met een zachte borstel, schoon en mild water, en bij het schoonmaken weinig kracht te gebruiken om beschadiging van het glasoppervlak te voorkomen.

5、Moet ik mijn PV systeem schoonmaken na de sneeuw? Hoe om te gaan met sneeuw en ijs op PV-modules in de winter? Kan ik op de PV-modules gaan staan om ze schoon te maken?

Moet ik mijn PV systeem schoonmaken na de sneeuw?

Als de PV-module na de sneeuw opeengestapeld is met dikke sneeuw, moet hij worden schoongemaakt, u kunt zachte voorwerpen gebruiken om de sneeuw naar beneden te duwen, wees voorzichtig dat u het glas niet bekrast. De fotovoltaïsche module is een zekere last, maar kan niet op de fotovoltaïsche module boven de schoonmaakbeurt stappen, zal de fotovoltaïsche module verborgen barsten veroorzaken, die het leven van de fotovoltaïsche module beïnvloeden.

6、fotovoltaïsche fotovoltaïsche modules op de schaduw van het huis, bladeren en zelfs vogelpoep zal een impact hebben op de energieopwekking systeem?

De elektrische eigenschappen van de zonnecellen die in elk PV-moduul worden gebruikt zijn in principe gelijk, anders zou er een zogenaamd hotspot-effect ontstaan op cellen met slechte elektrische eigenschappen of beschaduwde cellen (probleemcellen). Een beschaduwde PV-module in een tandemtak zal als belasting worden gebruikt om de door andere fotovoltaïsche modules geproduceerde energie met licht te verbruiken. De beschaduwde PV-module zal dan heet worden en dit is het hotspot-fenomeen, dat de zonnecel ernstig kan beschadigen. Een deel van de energie die door de verlichte zonnecellen wordt geproduceerd, kan door de beschaduwde cellen worden verbruikt. Om hot spots in de serietakstroomkring te voorkomen, moet een bypass diode worden toegevoegd aan de PV-module, en om hot spots in de parallelschakeling te voorkomen, moet een DC-verzekering worden geïnstalleerd op elke weg van de PV-string.

7、Hoe kan ik de juiste stilstandtijd gebruiken voor onderhoud?

De prioriteit is 's morgens vroeg of 's avonds laat, wanneer het licht zwak is en het systeem niet draait, het systeem te onderhouden, en tijdens het onderhoud beschermende maatregelen te nemen, door geïsoleerde handschoenen te dragen en geïsoleerd gereedschap te gebruiken.

8、Wat zijn de meest voorkomende storingen van het huishoudelijke gedistribueerde fotovoltaïsche energieopwekkingssysteem? Wat zijn de typische problemen die zich in elk onderdeel van het systeem kunnen voordoen?

Veel voorkomende fouten.

Wat zijn de meest voorkomende storingen van het huishoudelijke gedistribueerde fotovoltaïsche energieopwekkingssysteem?

. De spanning bereikt de instelwaarde voor het opstarten niet, waardoor de omvormer niet werkt en niet opstart, .

. Lage stroomopwekking als gevolg van PV-modules of omvormers, enz.

Typische problemen: verbrande aftakdoos, gedeeltelijke verbranding van PV-module.

9、Hoe om te gaan met de veel voorkomende storingen van huishoudelijke gedistribueerde fotovoltaïsche energieopwekking systeem?

Als het systeem tijdens de garantieperiode problemen vertoont, kunt u eerst telefonisch contact opnemen met de installateur van het PV-systeem of met de exploitant en de onderhoudsleverancier om de problemen met het systeem uit te leggen; de installateur of de exploitant en de onderhoudsleverancier zullen antwoorden volgens de beschrijving van de gebruiker, en als de storing niet kan worden verholpen, zullen zij iemand naar de locatie sturen voor revisie.

10、Hoe kom ik erachter of een PV module in de PV-generator defect is?

Hoe kom ik erachter of een PV module in de PV-generator defect is?

Wanneer de gebruiker constateert dat het vermogen van het systeem afneemt in dezelfde tijd van het jaar, of in vergelijking met naburige systemen met dezelfde installatiecapaciteit. Er kan een afwijking in het systeem zijn. De gebruiker kan door abnormale schommelingen in de bewakingsgegevens in de sinkbox achterhalen of een bepaalde PV-module in de PV-generator defect is, en vervolgens contact opnemen met professionals om met professionele apparatuur zoals stroomtangen en warmtebeeldcamera's een diagnose van het systeem te stellen, en uiteindelijk te bepalen welke PV-module in het systeem problemen heeft.

11、Om te voorkomen dat de fotovoltaïsche module door zware voorwerpen wordt geraakt, kan de fotovoltaïsche installatie worden voorzien van een beschermingsgaas?

Het is niet aan te bevelen draadafrasteringen te plaatsen. De reden hiervoor is dat de toevoeging van gaas aan de PV-generator schaduwen kan veroorzaken op de PV-modules en een hotspot-effect kan creëren, wat de stroomopwekkingsefficiëntie van de gehele PV-installatie kan beïnvloeden. Bovendien, als gekwalificeerde fotovoltaïsche modules zijn door de ijs bal botsproef, in het algemeen, hoeven niet te installeren beschermnet.

12、Moet u kwetsbare onderdelen onmiddellijk vervangen als ze kapot zijn?

Het is niet nodig ze onmiddellijk te vervangen; als u ze wilt vervangen, is het raadzaam dit 's morgens of laat in de namiddag te doen. U moet tijdig contact opnemen met het personeel van de centrale, en de vakmensen zullen ze gaan vervangen.

13、Moet ik mijn PV systeem uitschakelen tijdens onweer?

Systemen voor gedistribueerde fotovoltaïsche stroomopwekking zijn uitgerust met bliksembeveiligingsvoorzieningen, zodat er niet hoeft te worden losgekoppeld. Voor de veiligheid wordt aanbevolen de stroomonderbrekerschakelaar van de convertorkast los te koppelen om de verbinding met de PV-module te verbreken, zodat schade door directe bliksem, die niet door de bliksembeveiligingsmodule kan worden verwijderd, wordt voorkomen. Het bedienings- en onderhoudspersoneel moet de prestaties van de bliksembeveiligingsmodule tijdig testen om de gevaren te vermijden die kunnen ontstaan door het falen van de bliksembeveiligingsmodule.

14、Heeft het fotovoltaïsche systeem voor energieopwekking gevaren van elektromagnetische straling voor gebruikers?

Het fotovoltaïsche systeem voor het opwekken van elektriciteit is gebaseerd op het principe van het fotovoltaïsche effect om zonne-energie om te zetten in elektriciteit, geen vervuiling, geen straling. Omvormers, distributiekasten en andere elektronische apparaten zullen de EMC-test (elektromagnetische compatibiliteit) doorstaan, zodat er geen schade is aan het menselijk lichaam.

15、Heeft het PV-energie opwekkingssysteem geluidsoverlast?

Het fotovoltaïsche systeem van de machtsgeneratie is de omzetting van zonne-energie in elektriciteit zal geen lawaai-effect veroorzaken, is de lawaai-index van de omschakelaar niet hoger dan 65 decibel, zodat is er geen lawaaivaar.

16、Waarop moet ik letten bij brandpreventie en brandbestrijding van het huishoudelijk systeem voor gedistribueerde fotovoltaïsche energieopwekking?

Het is verboden ontvlambare en explosieve voorwerpen in de buurt van het gedistribueerde stroomopwekkingssysteem te stapelen, aangezien dit in geval van brand onberekenbare schade aan personen en eigendommen zal veroorzaken. Naast de basismaatregelen voor brandveiligheid wordt van fotovoltaïsche systemen specifiek verlangd dat zij zelfdetecterend zijn en vlambogen en brand herkennen om de kans op brand te verkleinen. Bovendien moet worden gezorgd voor toegang tot brandbeveiliging en onderhoud op afstanden tot 40 meter, en moeten er gemakkelijk toegankelijke noodschakelaars zijn voor het uitschakelen van het gelijkstroomsysteem.