PV-industrie supply chain prijs verslag: zonne-silicium poeder citaten zijn naar beneden bijgesteld, supply chain prijzen begonnen te schommelen

· prijs zonnepanelen Offertes
PV-industrie supply chain prijs verslag: zonne-silicium poeder citaten zijn naar beneden bijgesteld, supply chain prijzen begonnen te schommelen

Met de recente neerwaartse bijstelling van de aanbiedingen van siliciumpoeder voor zonne-energie, gekoppeld aan de vereffening van de vermogenslimietenschaal en de annulering van het anti-ontwijkingsonderzoek van de VS naar de Zuidoost-Aziatische oorsprong, is een nieuwe ronde van volatiliteit in de prijzen van PV-producten in de toeleveringsketen begonnen.

De prijzen van silicium voor zonne-energie schommelen licht met een kleine bandbreedte van aanbiedingen

Met het wegvallen van de stroombeperkingen is het aanbod van upstream siliciumpoeder voor zonne-energie voldoende en zijn de aanbiedingen naar beneden bijgesteld, waardoor de krappe aanbodsituatie voor silicium voor zonne-energie wordt verlicht. En met de versoepeling van de downstream-productnoteringen zijn de prijzen van silicium voor zonne-energie teruggelopen, waarbij een klein aantal orders een versoepeling van de noteringen te zien gaf, maar er geen deals werden gesloten. De algemene gemiddelde prijs van de deals was dezelfde als vorige week, hoewel de hoge noteringen geleidelijk zijn gedaald, met de huidige algemene gemiddelde prijs van monokristallijn materiaal voor zonne-energie op USD 42,44/KG en de marktnoteringen variërend tussen USD 41,50-43,06/KG.

silicium

Wat de productie en de verzendingen van siliciumzonnecellen betreft, zijn 12 binnenlandse Chinese siliciumzonnecellenbedrijven in productie, terwijl één bedrijf de productie nog moet hervatten. Orders, downstream verticaal geïntegreerde ondernemingen om de PV-module zendingen te verhogen, zonne-silicium vraag, met ingang van nu deze maand, zonne-silicium ondernemingen orders zijn ondertekend, sommige ondernemingen december orders zijn ook ondertekend, om de zonne-silicium aanbod te bevorderen om een strak evenwicht te handhaven, de marktprijs ook in het spel om stabiel te blijven.

Aanbod zonnesiliciumwafers blijft schommelen, M6 monokristallijne zonnewafers licht gedaald

Na de druk van de elektriciteit beperkingen opgeheven, zonne-wafer ondernemingen begonnen beter te werken, verticaal geïntegreerde wafer ondernemingen op basis van downstream fotovoltaïsche module zendingen, oogst tarief herstelde, een aantal downstream fotovoltaïsche module ondernemingen om de levering te beschermen, overgegaan tot ondertekening van volgend jaar lange bestelling.

zonnesiliciumwafers

De recente markt bearishness in de upstream van de industrie keten is sterk, een aantal ondernemingen vertraagd het tempo van de inkoop, wat resulteert in de voortdurende verzwakking van de vraag naar monokristallijne zonnewafers, sommige monokristallijne zonnewafer ondernemingen voor voorraaddruk overwegingen, heeft kleine concessies gedaan op het aanbod, met name monokristallijne M6 producten, de bodemprijs van de transactie blijft dalen, de mainstream prijs viel terug tot USD 0,89 / PC, grote maat zonnewafers, de prijzen Aan de polykristallijne zonnewaferzijde is het totale aanbod betrekkelijk stabiel, afhankelijk van de aanvaarding van de downstreamvraag, met huidige binnenlandse en overzeese aanbiedingen van USD 0,38/PC en USD 0,329/PC.

Zonnecelaanbod stabiel, met nieuws over dreigende prijsdalingen stroomopwaarts, nauw verbonden met celtrends

De aanbiedingen van zonnecellen waren deze week stabiel, waarbij de markt de prijsontwikkelingen stroomopwaarts op de voet volgde. De recente markt geruchten van de upstream staat op het punt om de prijs van het nieuws te laten vallen, zonnecel algemene citaten zijn stabiel, voornamelijk als gevolg van de dubbele druk van upstream-producten up, downstream-inkoop vertraging, zonnecel winstmarges zijn zeer beperkt, als de zonne-silicium wafer bieden geen duidelijke neerwaartse trend, de totale zonnecel aanbod is nog steeds stabiliteit te handhaven. Op dit moment, in aanvulling op een aantal monokristallijne zonnecellen M6 cellen, beïnvloed door de vraag, de hoge prijs van het aanbod licht gedaald, de mainstream prijs in USD 0,17-0,18 / W. Grote maat zonnecellen, M10, G12 monokristallijne zonnecellen mainstream prijs in USD 0,180 / W en USD 0,175 / W, respectievelijk.

zonnecellen

Wat polykristallijne zonnecellen betreft, werd het concurrentievermogen van de producten zwakker door de hoge kosten stroomopwaarts op de markt, en werden de stroomafwaartse transacties steeds schaarser, met prijzen van USD 0,14/W en USD 0,02/W in binnen- en buitenland.

De prijzen van PV-modules zijn licht gedaald, waarbij de ene na de andere aanbesteding werd gewonnen voor projecten met PV-modules met een hoog vermogen van meer dan 530 W

De PV-module noteringen van deze week zetten zich voort ten opzichte van vorige week, waarbij sommige PV-module noteringen licht daalden. Wegens de vertraging van de eindvraag hebben de ondernemingen van het tweede en derde echelon van de PV-module het initiatief genomen om hun voorraden te verminderen en de prijzen te verlagen op het ogenblik van de aanbieding. In dit stadium, het algemene aanbod van de PV-module markt is enigszins verwarrend, sommige bedrijven om inventaris te verkopen, het aanbod is ver onder de marktprijs, en veroorzaakt enige impact op de markt, na vorige week 166mm monokristallijne PV-module aanbod los te maken, deze week, 182, 210mm grootte componenten van het aanbod los te maken, hoewel deze week geland bestellingen minder, maar zal naar verwachting PV-module aanbod angsten moeilijk om de stabiliteit te handhaven, de huidige 182, 210mm monokristallijn Bovendien zijn de transacties voor G1 monokristallijne PV-modules verminderd en is de notering voor 325-335 / 395-405W monokristallijne PERC-modules in USD sinds deze week geannuleerd.

PV-modules

Aan de vraagzijde zijn op de recente Chinese binnenlandse aanbestedingsmarkt voor PV-modules projecten met PV-modules met een hoog vermogen van meer dan 530 W als winnaar uit de bus gekomen, waarbij de prijzen zich stabiliseerden tussen USD 0,31-0,32/W, waaruit blijkt dat de starre vraag naar PV-modules de prijstolerantie heeft doen toenemen. Overzeese markt, de Verenigde Staten goed nieuws vaak, ten eerste is de anti-ontwijking onderzoek van Zuidoost-Aziatische oorsprong te annuleren, een paar dagen geleden en vervolgens het tarief 201 te verlagen tot 15%, en vrijgesteld dubbelzijdige componenten invoertarief, zal ongetwijfeld de verdere groei van de vraag naar PV-modules te ondersteunen.

PV-module marktvoorspelling voor volgende week

De prijzen van PV-modules zijn deze week in principe stabiel, nu de feestdagen voor Kerstmis en Chinees Nieuwjaar steeds dichterbij komen, zijn door de feestdagen veroorzaakte marktschommelingen onvermijdelijk. Bovendien wijst de opleving van de Amerikaanse markt erop dat de vraag naar PV-modules zal blijven toenemen. Het is aan te bevelen dat afnemers met een kleine volumebehoefte tijdig voorraden aanleggen om te voorkomen dat een plotselinge stijging van de marktvraag en een prijsstijging van PV-modules uw winstmarge drukken.