Technologische trends in PV-folies

· Over fotovoltaïsche

Het pad van de PV-filmtechnologie-upgrade is stabiel, met trends van het N-type en dubbel glas als drijvende krachten achter de structurele upgrades.

Fotovoltaïsche films worden gebruikt om cellen en afdekkingen aan elkaar te hechten, en de technologie wordt verbeterd in interne systemen. Naarmate de celtechnologie stabieler wordt, zelfs met de trend van opwaardering van PERC naar nieuwe celtechnologie zoals TopCon en HJT, kan het inkapselingsmateriaal in principe aan de vraag voldoen, en kan de oude produktielijn worden opgewaardeerd door eenvoudigweg een deel van het produktieproces en de apparatuur aan te passen; de technologische trend is de betrouwbaarheid te verbeteren en te voldoen aan de prestatieveronderstelling van verfijnde kostenbeheersing.

De vraag naar fotovoltaïsche film zal in de komende vijf jaar meer dan verdubbelen. Verwacht wordt dat de vraag naar PV-folie in 2025 meer dan 4 miljard vierkante meter zal bedragen, met een CAGR van 20% tussen 2020 en 2025.

Vier typische toepassingsscenario's voor PV-folie worden duidelijk.

(1) Transparante en witte EVA-film: Op dit moment gebruiken enkel-glas modules gewoonlijk conventionele transparante EVA-film en witte film voor de voor- en achterzijde inkapseling, witte EVA-film heeft een hoog reflectievermogen, als de onderste laag film kan de reflectie van invallend licht en doorgelaten licht van de cel effectief verbeteren, waardoor de module-efficiëntie met 1W-3W wordt verbeterd.

(2) POE-folie: dubbel-glas modules en N-type cellen als gevolg van PID demping problemen zijn ernstiger, EVA-hars kan worden vervangen door POE-hars met een betere waterbestendigheid, weerbestendigheid en transmissie, dus POE-folie was geboren.

(3) Meerlagige medegeëxtrudeerde POE-film (EPE-film, EVA/POE/EVA-structuur): Aangezien POE-hars door een paar buitenlandse petrochemische bedrijven wordt gemonopoliseerd, is het duur en produceert het meer luchtbellen bij het lamineren van componenten, wat resulteert in een hoger percentage defecte bias en lamineertijd, zodat Haiyu New Material een innovatieve meerlagige medegeëxtrudeerde POE-film heeft ontwikkeld, die de anti-PID-prestaties van POE en de hoge transmissiesnelheid van EVA combineert. Het vermindert ook de hoeveelheid POE die wordt gebruikt om de kosten te verlagen en de efficiëntie te verhogen.

Met de bevordering van de technische route van dubbelglasmodules en N-type cellen, neemt het aandeel van hoogwaardige kleeffolies gestaag toe. Volgens de CPIA-statistieken zal transparante EVA-folie in 2020, hoewel het nog steeds het dominante product op de markt is, met een marktaandeel van 56,7%, met 12,9 procent dalen ten opzichte van 2019, voornamelijk als gevolg van de toename van het aandeel van dubbelglasmodules en de prijsstijging van EVA-deeltjes, en zal het dalende aandeel ervan voornamelijk worden vervangen door POE-folie en EPE-folie. Het aandeel van transparante EVA-film/witte EVA-film/POE-film/co-geëxtrudeerde film zal tegen 2025 naar verwachting respectievelijk 48%/19%/11%/21% bedragen.