De prijzen in de toeleveringsketen van de fotovoltaïsche industrie stevenen af op stabiliteit, grote elektriciteitscentrales noteren nog steeds op hoge niveaus

· prijs zonnepanelen Offertes
De prijzen in de toeleveringsketen van de fotovoltaïsche industrie stevenen af op stabiliteit, grote elektriciteitscentrales noteren nog steeds op hoge niveaus

Prijzen PV-silicium stabiel, met een mogelijke golf van stijgingen rond Kerstmis

PV-silicium

De prijsnoteringen voor PV-silicium blijven deze week stabiel, met prijzen die onveranderd zijn gebleven ten opzichte van vorige week. De opstartfrequentie van Chinese siliciumbedrijven veranderde niet veel en de productiecapaciteit en de leveringen bleven min of meer gelijk. De offertes voor kleine orders bleven hoog. Met de westerse kerstdagen en Chinees Nieuwjaar voor de deur is het zeer waarschijnlijk dat er weer een golf van prijsverhogingen zal komen.

Algemene prijsstabiliteit voor PV-wafers

PV-wafers

De aanbiedingen van siliciumwafers zijn deze week grotendeels ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorige week, waarbij de prijzen over het algemeen stabiel zijn gebleven. Als er nieuwe schommelingen zijn in de prijzen van PV-silicium, zullen de prijzen van PV-wafers volgen.

De noteringen voor zonnecellen zijn in wezen stabiel, met koopjesfluctuaties rond USD 0,0031/W

zonnecellen

De aanbiedingen van zonnecellen en de transactieprijzen waren deze week min of meer stabiel. Van de vraagzijde, de downstream-acceptatie van zonne-module prijzen is nog steeds niet hoog, de zonne-module kant van de start-up tarief is niet hoog, de zonnecel inkoop vraag blijft aan de zijlijn, die wordt doorgegeven aan de zonnecel markt start-up, de scheepvaart druk toegenomen, een aantal van de first-tier ondernemingen van monokristallijne zonnecel citaten zijn nog steeds stabiel, maar de relatief hoge flexibiliteit van de tweede en derde-tier ondernemingen, onderhandelen over orders voor verschillende producten in verschillende onderhandelingsmethoden. De prijzen van zonnecellen bleven schommelen rond USD 0,0031/W.

Prijzen zonnepanelen blijven stabiel

zonnepanelen

De prijzen voor zonnemodules zijn zich deze week, zoals vorige week voorspeld, blijven stabiliseren, met aanbiedingen voor PV-installatiemodules op een relatief hoog niveau. Doordat sommige projecten in de winter vertraging hebben opgelopen, is het rendement van de verzendingen van zonnemodules gedaald en zijn sommige kleine en middelgrote zonnemodulefabrieken ongeduldig geworden en van plan orders met korting af te sluiten. Bij gebrek aan belangrijke wijzigingen in de stroomopwaartse aanbiedingen zijn de kostprijzen en de verkoopprijzen van zonnemodules echter vrijwel gelijk gebleven. Bovendien hebben ondernemingen die zich bezighouden met PV-materialen de laatste tijd nieuwe producten uitgebracht, zoals omvormers en stents, om de levensduur van het volledige gamma PV-producten te versterken en zich te concentreren op het verbeteren van de efficiëntie en het verlagen van de kosten.

PV industrie volgende week marktvoorspelling

Deze week zijn de prijzen van zonnemodules in principe stabiel, volgende week zal er zonder bijzondere omstandigheden niet te veel schommeling zijn. Tegen het einde van het jaar hebben wij geen neerwaartse tendens van de prijzen gezien, maar eerder de mogelijkheid van prijsstijgingen.