Maysun Information: PV Industry Supply Chain Price Report 29 november - 5 december, 2021

· prijs zonnepanelen Offertes
Maysun Information: PV Industry Supply Chain Price Report 29 november - 5 december, 2021

Siliciumnoteringen voor zonne-energie blijven stabiel, maar stroomafwaartse druk om de prijzen te verlagen lijkt aanwezig en er wordt een lichte prijsdaling verwacht

De siliciumnoteringen voor zonne-energie bleven deze week stabiel, maar de druk op de transacties nam toe. De meeste siliciumbedrijven zijn deze week begonnen met onderhandelingen over nieuwe orders voor december, en aangezien de downstream de laatste tijd tekenen van neerwaartse druk is blijven vertonen, is de druk om de prijzen te verlagen ook blijven doorwerken in het siliciumsegment voor zonne-energie, waarbij sommige siliciumbedrijven tekenen vertonen van een lichte versoepeling van hun aanbiedingen voor orders van bestaande klanten. Op dit moment, de downstream blijft haar inventaris op te ruimen, de aankoop afwachtende sfeer is dik, deze week zonne-silicium omzetvolume is klein. Een deel van de eerstelijns materiaal ondernemingen voor vraag en aanbod overwegingen, nog steeds terughoudend om het aanbod aan te passen, is er geen voorraaddruk. De gemiddelde prijs van monokristallijn silicium werd gehandhaafd op USD 42.55/KG, terwijl de prijs van overzees silicium voor zonne-energie stabiel bleef op USD 37/KG als gevolg van de stabiliteit van het Chinese aanbod van silicium voor zonne-energie en lichte wisselkoersschommelingen.

Zonne-silicium materiaal

Als we kijken naar de productie en verzending van siliciumzonnecellen, zijn er 12 ondernemingen in China die siliciumzonnecellen produceren. Over het gehele vierde kwartaal gezien was de productie van siliciumzonnecellen in oktober en november vlak, met een gecombineerde productie van 84.000 ton, als gevolg van de dubbele controle op het energieverbruik en het normale onderhoud van ondernemingen in de voorgaande periode. Dankzij de geleidelijke vrijmaking van nieuwe productiecapaciteit in de Chinese regio's Sichuan en Jiangsu en de handhaving van een hoog oogstpercentage door ondernemingen in productie, zal de productie van silicium voor zonne-energie in december naar verwachting op sequentiële basis toenemen. Het huidige siliciumsegment voor zonne-energie is nog steeds relatief ondermaats in verhouding tot de downstream-capaciteit, maar de druk om de prijzen te verlagen is doorgegeven aan de siliciummarkt, de downstream-segmenten om de vraag naar voorraden aan te vullen zijn nog niet volledig vrijgegeven, de siliciumprijzen zullen na de wedstrijd naar verwachting licht dalen.

Siliciumwafernoteringen voor zonne-energie dalen sterk, noteringen M6, M10 dalen aanzienlijk

De toonaangevende bedrijven op het gebied van zonnewafers hebben onlangs hun nieuwste aanbiedingen voor wafers bekendgemaakt, waarbij de prijzen van monokristallijne wafers van alle typen zijn gedaald. De gemiddelde marktprijs voor G1-wafers daalde tot 0.80 USD/PC, voor M6-wafers tot 0.83 USD/PC en voor G12-wafers tot 1.40 USD/PC, met de meest significante daling voor monokristallijne M10-wafers tot 0.96-0.98 USD/PC. Het stroomafwaartse aankoopritme is trager geworden en de zendingen van zonnewaferringen zijn minder, wat resulteert in stijgende voorraadniveaus en toenemende druk op de zendingen, wat naar verwachting zal verhinderen dat de aanbiedingen van zonnewafers zich op korte termijn zullen stabiliseren.

zonnewafel

Observeer de productie en verzendingen van zonne-wafers, het vierde kwartaal terminal pull blijft, de downstream-inkoop is niet actief, de huidige zonne-wafer link inventaris initiatief om de prijzen te verlagen in de markt, aan de ene kant, zonne-wafers ten goede aan de downstream, en het bevorderen van zonne-wafer inkoop. Aan de andere kant, zonne-wafer prijsverlagingen aan de zonne-silicium einde van de voortdurende transmissie van prijsverlaging druk, zullen derden silicium gieterij winstniveaus ook dalen. In termen van productieplanning, de huidige markt, de eerste lijn toonaangevende ondernemingen om de dikte van silicium wafers gids blijven dun tot 165μm, geïntegreerde onderneming gewas tarief dan in het begin van een bepaalde daling, de eerste lijn toonaangevende ondernemingen een relatief laag gewas tarief te handhaven, de rest van de onderneming gewas tarief hebben verschillende mate van daling.

Zonnecel prijzen versoepeld, monokristallijne cel product prijsverlagingen zijn meer voor de hand

Onlangs, als gevolg van de sterke afwachtende sfeer in de markt, wat resulteert in meer moeilijke zendingen van zonnecellen. En in de upstream-industrie keten prijs losser situatie, de cel aanbod is moeilijk om de stabiliteit te handhaven, deze week bleef dalen, monokristallijne cellen zijn bijzonder duidelijk, deze week de mainstream prijs van monokristallijne G1-cellen in de USD 0.18 / W, M6-cellen mainstream prijs in de USD 0.17 / W. M10, G12 monokristallijne cellen mainstream prijs zijn in de USD 0.18 / W. Deze week de zonne-silicium wafer plotseling gesneden prijzen, cel Deze week, de zonne-wafer marktaanbod is nog niet duidelijk, terwijl de downstream-inventaris achterstand, inkoop vermogen onvoldoende is, de totale cel opstarten van het water is ver onder het niveau van voorgaande jaren. Op basis van rentabiliteitsoverwegingen is de huidige concessieruimte voor zonnecelbedrijven klein.

Zonnecel

In termen van polykristallijne zonnecellen, de totale vraag naar polykristallijne cellen, zendingen zijn algemeen, als de upstream-polysilicium wafer aanbiedingen blijven fluctueren, polykristallijne cel aanbiedingen zijn ook moeilijk te stabiliseren, de huidige mainstream prijzen in binnen-en buitenland daalde tot USD 0.13 / W en USD 0.019 / W.

Aanbod van PV-modules blijft versoepelen, met prijzen voor grote PV-modules die aanzienlijk zijn gedaald

Aangezien de recente upstream-prijzen voor zonnewafers en -cellen naar beneden zijn bijgesteld, hebben sommige tweede- en derdelijnsfabrieken ook bepaalde aanpassingen van de module-spotprijzen doorgevoerd, maar de downstream-terminals verwachten nog steeds verdere prijsverlagingen en er heerst een sterk afwachtende sfeer op de PV-modulemarkt, waardoor het mainstream-aanbod voor modules van 166 mm is gedaald tot USD 0.306/W, en het huidige mainstream-aanbod voor modules van 182 mm is gedaald tot USD De huidige mainstream-notering voor 182 mm modules is naar beneden bijgesteld tot USD 0.307/W, terwijl de notering voor 210 mm modules naar beneden is bijgesteld tot USD 0.31/W.

Fotovoltaïsche modules

Wat de vraag betreft, is er nog steeds enige vraag naar monokristallijne PV-modules op de algemene markt, waarbij de orders van enkele eersterangsondernemingen geconcentreerd zijn en de verzendingen vlot verlopen. Overzeese markten, India, de Verenigde Staten, Brazilië en andere regio's geïnstalleerde vraag stevig, met de huidige ronde van PV-module prijsschommelingen hebben de neiging om te vertragen, wordt verwacht dat de PV-module markt inventaris te versnellen clearing te bevorderen.

PV-module marktvoorspelling voor volgende week

De prijzen van PV-modules zijn deze week licht gedaald en zullen naar verwachting volgende week stabiel blijven op deze prijs. Hoewel de prijzen van zonnesilicium en PV-modules naar beneden zijn bijgesteld, zijn de transportkosten gestegen en is het moeilijk om containers te boeken vanwege de nabijheid van Kerstmis en het Chinese Nieuwjaar. Dus de kosten van PV-modules geëxporteerd uit China in principe niet veranderd, als de zeevracht blijft stijgen tot augustus prijzen, dan de kosten van PV-modules verzonden naar Europa kan blijven stijgen, dus volgende week is de beste tijd voor de PV-module handelaren om te bestellen voor de kerst, ik hoop te grijpen.