Waarom wordt PV berekend per watt (W) en niet per oppervlakte?

· Over fotovoltaïsche

Met de promotie van de PV-industrie hebben veel mensen PV's op hun dak geïnstalleerd, maar waarom kan de installatie van PV-centrales op daken niet worden berekend op basis van oppervlakte? Hoeveel weet je over de verschillende soorten PV-energieopwekking? Waarom kan de installatie van PV-centrales op daken niet worden berekend per oppervlakte?

PV-centrales worden berekend op basis van wattage, wat het geïnstalleerde vermogen is, niet op basis van oppervlakte. Maar de geïnstalleerde capaciteit is ook gerelateerd aan het gebied.

Er zijn drie soorten PV-energiecentrales op de markt: - Amorfe silicium PV-modules - Polykristallijne silicium PV-modules - Monokristallijne silicium PV-modules Dit zijn ook de kerncomponenten van PV-energiecentrales.

Amorf silicium PV-module

Amorfe silicium PV-modules hebben een maximum van 78W per vierkante meter en een minimum van slechts ongeveer 50W.

Eigenschappen: grote voetafdruk, relatief kwetsbaar, lage omzettingsefficiëntie, onveilig transport, snelle demping, maar weinig licht is beter.

Polysilicium PV-module

Het vermogen per vierkante meter van polysilicium PV-modules is momenteel 260W, 265W, 270W en 275W, die zijn meer gebruikelijk in de markt.

Eigenschappen: langzame demping en lange levensduur. Vergeleken met monokristallijne silicium PV-modules, de prijs heeft voordelen, en het is ook een van de meer populaire op de markt.

Monokristallijn silicium PV

Het gemeenschappelijke vermogen van monokristallijne silicium PV-modules op de markt is 280 W, 285 W, 290 W en 295 W, en het gebied is ongeveer 1,63 vierkante meter.

Kenmerken: Vergeleken met polysilicium met hetzelfde gebied, is de omzettingsefficiëntie iets hoger, en de kosten zijn natuurlijk hoger dan die van polysilicium PV-modules, en de levensduur is in principe hetzelfde als die van polysilicium PV-modules.

Na enige analyse zou iedereen de grootte van verschillende PV-modules moeten begrijpen. Maar de geïnstalleerde capaciteit heeft veel te maken met het dakoppervlak. Als je wilt berekenen hoeveel systeem je op je dak kunt installeren, moet je eerst weten wat voor soort dak je hebt.

Er zijn over het algemeen drie soorten daken voor het installeren van PV-energieopwekking: gekleurde stalen daken, daken met bakstenen en dakpannenstructuur en platte betonnen daken. Het dak heeft een verschillend ontwerp. De installatiemethode voor de PV-centrale is ook verschillend. De oppervlakte van de centrale die wordt geïnstalleerd varieert ook.

Kleur stalen dakpannen

Om een PV-centrale te installeren op een stalen dak met stalen dakpannen, worden meestal alleen PV-modules geïnstalleerd aan de zuidkant, en de legverhouding is 1 kilowatt op een oppervlakte van 10 vierkante meter, wat 1 megawatt is (1 megawatt = 1000 kilowatt) Aantal) Het project moet een oppervlakte van 10.000 vierkante meter gebruiken.

Bakstenen dak

Om een PV-centrale op een bakstenen dak te installeren, wordt over het algemeen gekozen om het onbeschutte dakoppervlak van 08:00 tot 16:00 te bedekken met PV-modules. Hoewel de installatiemethode verschilt van die van het gekleurde stalen dak, is de legverhouding vergelijkbaar en bedekt het ook een oppervlakte van 1 kilowatt. Ongeveer 10 vierkante meter.

Bakstenen dak

Plat dak

Om een PV-centrale op een plat dak te installeren, moeten de modules zoveel mogelijk zonlicht ontvangen. Hiervoor is een optimale horizontale hellingshoek nodig, zodat een bepaalde afstand tussen elke rij modules nodig is om ervoor te zorgen dat ze niet worden geblokkeerd door de schaduw van de voorste rij modules. Daarom zal het dakoppervlak van het hele project groter zijn dan de kleur stalen dakpannen en villadaken die betegeld kunnen worden.

Plat dak

WM is megawatt.

1 megawatt = 1000000 watt 100MW = 100000000W = 100000 kilowatt = 100.000 kilowatt Een eenheid van 100 megawatt is een eenheid van 100.000 kilowatt. W is de eenheid van vermogen en Wp is de basiseenheid van vermogen dat wordt opgewekt door batterijen of energiecentrales. Het is de afkorting van W (power), wat energieopwekking betekent.

Uit het bovenstaande blijkt dat MWp de eenheid van megawatt (vermogen) is en KWp de eenheid van kilowatt (vermogen).

❒ We gebruiken vaak W, MW en GW om de geïnstalleerde capaciteit van PV-centrales te beschrijven. De omzettingsverhouding tussen deze twee is als volgt:

1GW=1000MW

1MW=1000KW

1KW=1000W

In ons dagelijks leven is iedereen gewend om "graden" te gebruiken om het elektriciteitsverbruik uit te drukken. In feite heeft het een meer buitenlandse naam genaamd "kilowatt per uur (kW-h)".

Onder hen is de volledige naam "W" (W): Watt, genoemd naar de Britse uitvinder James Watt.

In 1776 creëerde James Watt de eerste praktische stoommachine, die een nieuw tijdperk van menselijk energiegebruik inluidde en de mensheid in het "stoomtijdperk" bracht. Om deze grote uitvinder te herdenken, stelden latere generaties de eenheid van vermogen in als "watt" (afgekort als "watt", symbool W).

Stroomopwekking

Neem het dagelijks leven als voorbeeld

Een kilowattuur elektriciteit = 1 kilowattuur, dat wil zeggen dat een elektrisch apparaat van 1 kilowatt gedurende 1 uur op volle capaciteit wordt gebruikt, wat precies 1 kilowattuur elektriciteit is.

De formule is: vermogen (kilowatt) x tijd (uur) = graad (kilowatt per uur)

Bijvoorbeeld: een elektrisch apparaat in huis van 500 watt, zoals een wasmachine, wordt 1 uur lang continu gebruikt = 500/1000×1=0,5 graden.

▼ Nominaal elektrisch vermogen van gewone huishoudelijke apparaten:

Nominaal elektrisch vermogen van gewone huishoudelijke apparaten

PV-energie opwekken ● Bespaar elektriciteit en verdien geld

Onder normale omstandigheden genereert een PV-systeem van 1kW gemiddeld 3,2kW-h per dag, wat gebruikt kan worden voor de volgende veelgebruikte elektrische apparaten:

PV-energie opwekken,Bespaar elektriciteit

De PV-centrale voor huishoudelijk gebruik maakt gebruik van de modus "spontaan eigen gebruik en overtollige elektriciteit aangesloten op het elektriciteitsnet". Na de installatie van een huishoudelijke PV-centrale kunt u niet alleen de elektriciteit gebruiken die is opgewekt door uw eigen PV-centrale, maar kunt u ook de ongebruikte elektriciteit verkopen aan het openbare elektriciteitsnet, zodat u geld verdient met elektriciteit.

een huishoudelijke PV-centrale

Als fabrikant van fotovoltaïsche modules met 15 jaar professionele ervaring, kan Maysun Solar u voorzien van zonnepanelen van hoge kwaliteit. Klik op de knop hieronder om contact met ons op te nemen en een productofferte te ontvangen.

Misschien wilt u ook:

Een nieuw gebied van PV in sommige landen: recycling van modules
Is het in 2023 de moeite waard om fotovoltaïsche modules te kopen?
Welke invloed heeft het weer op PV-modules?