Verstoorde prijzen in de PV-sector stabiliseren ondanks beperkingen in de toeleveringsketen en dreiging van nieuwe tarieven

· prijs zonnepanelen Offertes
Verstoorde prijzen in de PV-sector stabiliseren ondanks beperkingen in de toeleveringsketen en dreiging van nieuwe tarieven

Aanbieding silicium voor zonne-energie ongewijzigd ten opzichte van vorige week, maar prijzen kunnen hoog oplopen door krap aanbod op korte termijn

De prijsnoteringen voor silicium voor zonne-energie waren deze week zwak gestabiliseerd, waarbij de gemiddelde prijzen voor sommige orders licht stegen, en de meeste lange orders van mainstream-bedrijven waren voor november vastgelegd, met transactieprijzen die in grote lijnen ongewijzigd bleven ten opzichte van vorige week. Wat de prijs betreft, was het totale aanbod van de markt voor silicium voor zonne-energie enigszins gespannen ten gevolge van het beleid van dubbele controle op het energieverbruik en het onderhoudsplan van sommige ondernemingen.

silicium

Observeer de productie werking en verzending van zonne-silicium link, 12 zonne-silicium van China ondernemingen in de productie, de vorige vijf revisie ondernemingen, drie in de hervatting fase, in aanvulling op het einde van dit jaar, de nieuwe productiecapaciteit op de jaarlijkse output bijdrage is laag, zal naar verwachting China's zonne-silicium markt output is minder dan verwacht, het vierde kwartaal de totale silicium productie dan het derde kwartaal ring plat, in combinatie met de wafer markt aan het einde van het jaar zijn er nog steeds nieuwe productiecapaciteit te zetten Dit zal de siliciumprijzen ondersteunen om op korte termijn stabiel te blijven op een hoog niveau.

Prijzen van zonnewafers blijven stabiel, maar de marktvraag zwakt af en de prijzen geven iets toe

Het aanbod van zonnewafers is deze week licht gedaald, terwijl de prijzen over het algemeen stabiel zijn gebleven. De huidige downstream-markt voor zonnewafers is niet erg productief en de marktvraag naar monokristallijne zonnewafers is zwak, waarbij de gemiddelde prijs van G1- en M6-zonnewafers blijft steken op USD 0,86/PC en USD 1,07/PC. De huidige binnenlandse en buitenlandse noteringen liggen op USD 0,38/PC en USD 0,329/PC.

zonnewafers

Als gevolg van de recente upstream-silicium zonne-energieprijzen blijven stijgen, wat resulteert in de terminal winsten blijven worden afgeknepen, sommige ondernemingen kapitaalomzet druk vermenigvuldigd. De terminal project winsten blijven laag en het onderhandelingsspel blijft de terminal ondernemingen beïnvloeden om de installatie vooruitgang van het project te vertragen, de terminal voor de PV-module prijs aanvaarding is nog steeds niet hoog, de PV-module markt ook synchroon verminderen de zonnecel inkoop vraag. Dit heeft ertoe geleid dat de koppeling tussen zonnewafers en recente zendingen onder druk is komen te staan en dat de markt voor zonnewafers krap wordt en stroomafwaarts een daling vertoont. Een paar zonne-wafer ondernemingen om de november-order transactie te bevorderen, in de transactieprijs kleine concessies gedaan, de markt is nog steeds een deel van de onderneming silicium wafer het geluid, maar zag niet de werkelijke transactie.

Zonnecel aanbiedingen relatief chaotisch, maar de totale transactieprijs is relatief stabiel

Het aanbod van zonnecellen was deze week vrij verwarrend, maar de totale transactieprijs was relatief stabiel. Van de vraagzijde, de downstream voor de PV-module prijs aanvaarding is nog steeds niet hoog, de PV-module kant van de start tarief is niet hoog, de zonnecel inkoop vraag te blijven op de zijlijn, de geleiding naar de zonnecel markt te starten, de scheepvaart druk toegenomen, een aantal van de eerste lijn ondernemingen van de monokristallijne zonnecel offerte is nog steeds stabiel, maar de relatief hoge flexibiliteit van de tweede en derde lijn ondernemingen, onderhandelen over orders voor verschillende producten onderhandelen methoden, voor G1 producten, als gevolg van de geleidelijke modernisering van de productiecapaciteit in de markt, een zekere kloof in capaciteit, het huidige aanbod is nog steeds stevig, de mainstream-prijs in de USD 0,18 / W. Maar M6 en grote omvang zonnecel product relatief bieden, is er een zekere mate van onderhandelingsruimte, prijsschommelingen in het bereik van USD 0,0031 / W of zo. Wat polykristallijne zonnecellen betreft, lag de hoofdprijs op USD 0,14/W als gevolg van de hoge en stabiele prijs van siliciumwafers voor zonne-energie en de zwakke vraag stroomafwaarts.

zonnecellen

Gedistribueerde PV-modulemarkt biedt flexibiliteit, zelfs lichte stijging, eindejaarsmarktrichting onbekend

De prijzen van PV-modules waren deze week zwak en stabiel, terwijl de aanbiedingen van PV-modules op de gedistribueerde markt relatief stevig waren. Met het voortdurende uitstel van terminalprojecten is het enigszins moeilijk geworden om PV-modules te verschepen, en sommige bedrijven zijn in de verleiding gekomen om orders te plannen in de vorm van concessies. Maar in de stroomopwaartse aanbod geen duidelijke schommelingen in de zaak, PV-module prijsverlaging is licht gespannen. Bovendien hebben de recente downstream-bedrijven nieuwe producten op de markt gebracht, zoals fotovoltaïsche modules, stents, enz. De huidige M6-module prijs is stabiel op USD 0,32 / W, M10, G12 grote omvang PV-module aanbod in USD 0,32-0,34 / W. De huidige PV-module markt een deel van de vraag naar orders van gedistribueerde, het aanbod van dergelijke orders is relatief sterk, de volgorde aanbod flexibiliteit is relatief hoog, of zelfs een kleine toename, met het einde van het jaar een deel van de grond elektriciteitscentrale in aanbouw projecten, en huishoudelijke markt in de slotfase De richting van de markt is nog onzeker, en de markt voor PV-modules moet nog verder spelen met de toeleveringsketen stroomopwaarts en de markt voor hulpmaterialen.

PV-module

Marktvoorspellingen voor volgende week

Vorige week, PV-module prijzen waren in principe stabiel, en volgende week, onder geen bijzondere omstandigheden, in principe nog steeds op dit prijsniveau te blijven, voor het moment kan niet zien de hoop op prijsverlaging. Er is nog meer dan een maand te gaan voor Kerstmis en het is het hoogseizoen voor de aankoop van grondstoffen, dus over het algemeen is het waarschijnlijk dat er later een kleine prijsstijging zal zijn.

Als de installateur een project heeft met veel tijd om te werken, wordt aanbevolen het project uit te stellen tot volgend jaar, als de oplevering van het project dringend is, wordt aanbevolen dat de beste tijd om PV-modules te kopen.