Solar Tech getransformeerd: transparante zonnepanelen op de achterkant

· zonnepanelen industrie Nieuws,Fotovoltaïsche technologie Nieuws

Transparante backsheets hebben geholpen om een nieuw en opwindend gebied van de fotovoltaïek te stimuleren en de aandacht erop te vestigen. Het gebruik van transparante backsheets in een snel opkomend gebied van PV - bifacial - heeft hun momentum en aandacht vergroot.

Je gaat dit lezen:

  1. Technologie van soalorpanelen met transparante achterwanden
  2. Waarom kiezen voor transparante backsheets?
  3. Zonnepanelen met transparante achterkant bij extreem weer

Technologie van zonnepanelen met transparante backsheets

Deze zonnemodules met transparante backsheets kunnen stroom opwekken aan de voorkant en tot 20% energiewinst aan de achterkant door gebruik te maken van een combinatie van hoogrendement mono gepassiveerde emitter-achter-contactcellen (PERC) en POE-folie voor backsheets.

De levensduur van een bifacial transparante backsheet is 25 jaar door gebruik te maken van dampbestendige POE en een transparante backsheet die bestaat uit fluorhoudende materialen. De buitenste laag van de transparante backsheet bevat bescherming tegen veroudering en corrosie. De backsheet is bedekt met een fluorlaag (dikte meer dan 10 mm) voor gebruik onder zware omstandigheden, die UV-stralen tegenhoudt en tegelijkertijd de uitstekende mechanische eigenschappen behoudt. Polyoxyethyleen (POE) is een waterbestendig polymeer dat EVA overtreft vanwege de langere, stabielere molecuulketen en het ontbreken van zuurgroepen.

Het is een methode om de energieoutput van een PV-systeem te verhogen met een minimum aan extra werk, wat op zijn beurt de genivelleerde elektriciteitskosten van het systeem verlaagt. De sleutel tot de grote populariteit is de eenvoud waarmee het kan worden geproduceerd, vooral op celniveau. Zelfs PERC kan zonder extra kosten bifaciaal worden gemaakt, net als elke andere meer geavanceerde technologie.

Fotovoltaïsche panelen

Waarom kiezen voor transparante backsheets?

Bifacial zonnepanelen met een transparante backsheet kunnen dezelfde niveaus van stroomproductie en energiewinst aan de achterkant bereiken. Ze zijn lichter, kunnen in minder tijd worden geïnstalleerd en hebben een vermogensgarantie van 25 jaar.

Maysun Solar Balkonkraftwerk MiniPV 800W

1.Lichter voor dezelfde energieproductie

Hoewel er nu meer soorten zonnepanelen zijn dan vroeger, is de algemene trend naar grotere formaten en meer vermogen niet veranderd. Naarmate het onderdeel groter wordt, neemt ook het gewicht toe. De glasdoorzichtige backsheet module is lichter dan de dual-glas versie en het gebruik van een transparante backsheet bespaart nog meer gewicht naarmate de module groter wordt.

Ons Venusun S 410Wp product weegt bijvoorbeeld slechts 14 kg, maar onze gewone 410 Wp zonnepanelen wegen 7 kg meer. 410 Wp zonnepanelen weegt 7kg meer. Als je in een appartement woont en zonnepanelen op je balkon wilt installeren, zijn deze lichtere zonnepanelen zeker gemakkelijker en veiliger om aan je balkon te hangen.

Balkon PV

2.Hoge kwaliteit met concurrerende prijs

Een aantal modulefabrikanten heeft ervoor gekozen om transparante backsheets als alternatief te gebruiken. Deze overgang toont aan dat deze transparante backsheets een betere prijs hebben voor dezelfde kwaliteit.

Door het lichtere gewicht en de eenvoudigere installatie en montage beweren de moduleproducenten dat hun bifacial modules een hoger intern rendement en lagere geëgaliseerde energiekosten voor bifacial module PV-systemen kunnen opleveren.

3.Hogere efficiëntie bij lagere bedrijfstemperatuur

De meeste mensen maken zich zorgen over de energieopwekking.

Gegevens van een cementgebonden plaatsingsproject (P-type) laten zien dat naarmate de instraling toeneemt, ook de dagopbrengst van de transparante backsheet-module toeneemt. Met toenemende inkomende lichtintensiteiten wordt het verschil in vermogen tussen de bifaciale transparante backsheet module en de glas-glas module groter. Het hogere rendement van de transparante backsheet is te danken aan de lagere bedrijfstemperatuur.

De reden voor dit resultaat is enerzijds dat polymere backsheet-modules "ademend" zijn, waardoor vocht kan doordringen tot gebieden waar de warmte gelijkmatiger wordt verspreid. Dit verlaagt de bedrijfstemperatuur van de cel met 5 tot 10 °C, waardoor de efficiëntie toeneemt.

De backsheet daarentegen is transparant voor infrarood licht, waardoor de afvalwarmte van de zonnecellen van de module via de achterkant kan ontsnappen.

4.Gemakkelijker schoon te maken

Omdat de transparante backsheet van een bifacial module vlekbestendig is, is hij gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan glas.

Het oppervlak van een transparante backsheet zit vol met fluoratomen, waardoor het extreem elektronegatief is. Als gevolg hiervan is vuil op het oppervlak van de backsheet stof dat fysiek in de backsheet is opgenomen. Regen spoelt dit soort vlekken snel weg, waardoor ze zich niet kunnen ophopen op de backsheet en de energieproductie afneemt. Waterdruppels rollen van het hydrofobe oppervlak van de transparante backsheet af, waardoor deze eenvoudig schoon te maken is.

 

5.Bestand tegen roest door zout, zuren en zand

De transparante backsheet is bestand tegen corrosie door zoute en alkalische stoffen. Dit maakt de TB-module veiliger voor gebruik in kassen, zout-alkalische grond en PV-landbouwtoepassingen. De toplaag van de transparante backsheet is bestand tegen meer dan 50 l vallend zand. Gedurende meer dan 30 jaar kan de transparante backsheet worden afgesleten door zand in een woestijn.

De temperatuur op het fotovoltaïsche paneel

Zonnepanelen met transparante backsheet in extreem weer

1.Onder hagelbuien

De voorkant van de bifacial transparante backsheet is gemaakt van gehard glas. Gehard glas heeft een hogere slagvastheid, waardoor het veiliger is voor gebruik op locaties waar zwaar weer, zoals hagel, veel voorkomt.

2.Onder extreme hitte

Je kunt transparante backsheet gebruiken bij extreme hitte, dankzij de anti-UV eigenschappen. De UV-doorlaatbaarheid van glas ligt tussen 40 en 50%, terwijl die van een transparante backsheet minder dan 1% is. Omdat POE met een hoge transparantie vaak wordt gebruikt voor bifacial modules, kan de backsheet van de module UV-stralen tegenhouden en zo bescherming bieden aan de cellen en verpakkingsmaterialen die erin zitten.

Maysun Solar is sinds 2008 gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige fotovoltaïsche modules. Kies uit onze grote verscheidenheid aan volledig zwarte zonnepanelen, zonnepanelen met een zwart frame, zilveren zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen die gebruik maken van half-cut, MBB, IBC en Shingled technologieën. Deze panelen bieden superieure prestaties en stijlvolle ontwerpen die naadloos passen in elk gebouw. Maysun Solar heeft met succes kantoren, magazijnen en langdurige relaties met uitstekende installateurs in tal van landen! Neem contact met ons op voor de laatste module offertes of alle PV-gerelateerde vragen. We helpen u graag verder.

Reference:

JinkoSolar Launches Bifacial Module with New Transparent Backsheet - News. (2020, July 20).

PV Tech. (2020, March 10). JinkoSolar: Transparent backsheet vs dual glass—- Advantages and disadvantages - PV Tech.

Dit vind je misschien ook leuk:

Is perovskiet-zonnecel de toekomst?
Hoe kunnen de schadelijke effecten van extreme hitte op omvormers voor zonne-energie worden verminderd?
Factoren die de efficiëntie van zonnepanelen beïnvloeden