Bestanddelen en prestatieparameters van zonnecel/zonnepaneel

· zonnepanelen industrie Nieuws

Componenten van zonnecelplaten.

1) Gehard glas

Zijn rol is het belangrijkste lichaam van machtsgeneratie (zoals zonnecelblad) te beschermen, wordt de lichte transmissie zijn selectie vereist, 1, moet de lichte transmissie hoog zijn (over het algemeen 91% of meer); 2, ultra-witte aangemaakte behandeling

zoals zonnecelblad Gehard glas

2) EVA

Gebruikt om vast gehard glas en het lichaam van de machtsgeneratie (zoals fotovoltaïsche cellen) te plakken, beïnvloedt de transparante materiële superioriteit van EVA direct het leven van de module, blootgesteld aan de lucht EVA het gemakkelijke verouderen vergelen, waarbij het de transmissietarief van het componentlicht wordt beïnvloed, waarbij de kwaliteit van de modulemachtsgeneratie naast de kwaliteit van EVA zelf wordt beïnvloed, is het lamineringsproces van fotovoltaïsche modulefabrikanten ook zeer grote invloed, zoals EVA-de mate van de kleefstof is niet tot norm, EVA en De hechtsterkte van EVA met gehard glas en backsheet is niet voldoende, wat zal leiden tot vroegtijdige veroudering van EVA en de levensduur van PV-modules zal beïnvloeden.

 EVA zoals fotovoltaïsche cellen

 3) zonnecel tabletten

De belangrijkste rol is het opwekken van elektriciteit, energieopwekking belangrijkste orgaan van de markt is kristallijn silicium zonnecel, dunne film zonnecel blad, zowel hebben voor- en nadelen kristallijn silicium zonnecel blad, apparatuur kosten zijn relatief laag, maar het verbruik en de cel kosten zijn zeer hoog, maar foto-elektrische conversie-efficiëntie is ook hoog, in openlucht zonlicht energieopwekking is meer geschikt dunne film zonnecel, relatief hoge apparatuur kosten, maar het verbruik en de cel De kosten zijn zeer laag, maar de foto-elektrische omzetting efficiëntie is relatief kristallijn silicium cellen meer dan de helft, maar het lage licht effect is zeer goed, in gewoon licht kan ook elektriciteit opwekken, zoals zonnecel op de rekenmachine.

zonnecel tabletten

4) EVA

Werkt als hierboven, voornamelijk om het ingekapselde krachtopwekkingslichaam aan de zonnecelrug te hechten.

5) Achterplaat

Rol, afdichting, isolatie, waterdicht (over het algemeen gebruikt TPT, TPE en andere materialen moeten bestand zijn tegen veroudering, de meeste fabrikanten van onderdelen garantie is 25 jaar, gehard glas, aluminium legering zijn over het algemeen geen probleem, de sleutel is in met de backplane en siliconen kan voldoen aan de eisen).

Achterplaat

 6) Aluminiumlegering

Beschermend laminaat, fungeert als een zekere afdichting en ondersteuning.

Aluminiumlegering

7) Aansluitdoos

Bescherm het volledige systeem van de machtsgeneratie, speel de rol van huidige doorgangspost, als de photovoltaic module kortsluitingdeeldoos automatisch het kortsluitende batterijkoord losmaakt, om het branden van het volledige systeemdeeldoos in de sleutel te verhinderen is de keus van diode, volgens de photovoltaic zonnemodule binnen het type van batterijcel verschillend is, is de overeenkomstige diode niet het zelfde.

Aansluitdoos

 8) Silicone

Verzegelende rol, die wordt gebruikt om de componenten en het kader van de aluminiumlegering, componenten en knooppuntdoosverbinding te verzegelen sommige bedrijven dubbelzijdige band, schuim gebruiken om silicone, het binnenlandse gemeenschappelijke gebruik van silicone te vervangen, is het proces eenvoudig, geschikt, gemakkelijk te werken, en zeer lage kosten.

 Silicone

Prestaties en analyse van zonnecelplaten

Open-circuitspanning UOC: de uitgangsspanning van de zonnecel wanneer de plaat wordt blootgesteld aan spectrale omstandigheden AM1.5 en een lichtbronintensiteit van 100 milliwatt per vierkante centimeter en de zonnecel aan beide uiteinden open circuit is.

Kortsluitstroom ISC: is de waarde van de stroom die door de aansluitklemmen van het zonnepaneel loopt bij blootstelling aan spectrale omstandigheden AM1.5 en een lichtbronintensiteit van 100 mW per cm2, met een kortsluiting aan de uitgang. isc(A) , is I bij V=0 in de IV-curve, (stroom bij spanning O)

Maximaal uitgangsvermogen: De werkspanning en -stroom van een PV zonnecel variëren met de belastingsweerstand, de werkspannings- en stroomwaarden die overeenkomen met verschillende weerstandswaarden worden tot een kromme gemaakt om de voltammetrische karakteristiek van zonnecel te verkrijgen. Als de geselecteerde waarde van de belastingsweerstand het outputvoltage en de stroom van het product van het maximum kan maken, kunt u het maximum outputvermogen, met het bovengenoemde symbool Pm krijgen. De bedrijfsspanning en -stroom op dit punt worden de optimale bedrijfsspanning en optimale bedrijfsstroom genoemd en worden uitgedrukt met respectievelijk de symbolen Um en Im.

Het nominale maximumvermogen Wp max (W), Pmax (W), is het punt op de IV-curve waar het product van I en V het grootst is, overeenkomend met de waarde van I maal V. Pmax W, wordt berekend aan de hand van de stc-standaardtestvoorwaarden Vmp nominale spanning*Imp nominale stroom.

Omzettingsrendement: Eff. %, is de verhouding van lichtenergie tot elektriciteit per oppervlakte-eenheid, het omzettingsrendement van een zon-PV-module verwijst naar het maximale energieomzettingsrendement wanneer de beste belastingsweerstand is aangesloten op het externe circuit, dat gelijk is aan de verhouding van het uitgangsvermogen van de zonnecel tot de energie die op het oppervlak van de zonnecel valt. Het is een belangrijke parameter in verband met de celstructuur, junctiekarakteristieken, materiaaleigenschappen, bedrijfstemperatuur, stralingsschade door radioactieve deeltjes en omgevingsveranderingen.

Vulfactor: Een andere belangrijke parameter voor zonnemodules is de vulfactor FF (fill factor), die de verhouding is tussen het maximale uitgangsvermogen en het product van de open-circuit spanning en de kortsluitstroom. De vulfactor is (maximaal vermogen)/(kortsluitstroom X open-circuit spanning).

FF: is een belangrijke indicator van zonnepaneel uitgangskenmerken, is representatief voor de fotovoltaïsche panelen in met de beste belasting, kan de output van de maximale macht kenmerken, de waarde groter is betekent dat het fotovoltaïsche paneel uitgangsvermogen groter is. FF waarde is altijd minder dan 1. Serie en parallel weerstand heeft een grotere invloed op de fill factor. Hoe groter de serieweerstand, hoe meer de kortsluitstroom daalt en hoe meer de vulfactor afneemt; hoe kleiner de parallelweerstand, hoe groter de stroomafsplitsing, wat resulteert in een grotere daling van de open-circuit spanning en een daaruit voortvloeiende daling van de vulfactor.

Piekspanning Bedrijfsspanning Vmp(V) Vpm(mV) Piekstroom Bedrijfsstroom Imp(A) Open-circuit spanning Voc(V) , d.w.z. V bij I=0 in de IV-curve, (spanning bij stroom O)

Efficiënt Gebied (cm2) Grootte (mm) Gewicht (KGS)

De serieweerstand Rs , is een weerstand bestaande uit de elektrodeweerstand contactweerstand diffusie dunne laag weerstand silicium lichaam weerstand bij elkaar opgeteld

De parallelweerstand, Rsh, is een virtuele parameter die de grootte van de lekstroom weergeeft en dus wordt toegevoegd aan de batterijparameters

De lekstroom Irev , dat is de stroom die door de PN-junctie loopt wanneer de sperspanning op de zonnecelplaat wordt gezet

Werkende Temperatuur (℃)

NOCT Normale bedrijfstemperatuur van de cel is de temperatuur die wordt bereikt wanneer een zonnemodule of zonnecelplaat zich in een open circuit bevindt en onder de volgende representatieve omstandigheden

Maximale systeemvoltage, de maximale spanning na serieschakeling met open spanning, berekend als open-circuit spanning * aantal series om de totale spanning na serieschakeling te berekenen

Maximale seriezekeringswaarde, de maximale nominale stroom die door de aansluitdoos van de PV-module mag lopen 15A 20A 25A, hoe hoger hoe beter

Temperatuurcoëfficiënt

De module-efficiëntie, de omzettingsefficiëntie van licht in elektriciteit van zonnecelpanelen, bedraagt 20,5-21% voor gewoon zonnepaneel en 22% voor IBC high-end zonnepaneel.

STC standaard beproevingsomstandigheid

Vermogen Uitgangstolerantie Uitgangstolerantie van de gehele zonnecelboardmodule bij nominaal vermogen

De positieve vermogenstolerantie bedroeg vroeger ±3%, maar nu is de technologie geactualiseerd en omvat zij slechts een vermogensverschil van 0 tot 5W.

Multi-busbars Multi-gate draden zijn bij hoge temperatuur geplooide metalen draden, gemaakt van vertind koper. Dezelfde zonnecel heeft evenveel rasterlijnen als er BB's in zitten.

Soldeerlint: de soldeerlijnen op de zonnecelmodule naar het achterpaneel hebben een aansluitdoos, of het soldeerlint nu in het midden of aan de bovenkant zit, de aansluitdoos bevindt zich op de overeenkomstige positie aan de achterkant.

Fysische drukbelastbaarheid laadvermogen 

Dikte: De dikte van de gehele zonnecelplaat.

Prestaties en analyse van zonnecelplaten