Externe inspectie van zonnecelmodules

· zonnepanelen industrie Nieuws

De kleuren van zonnecellen worden eigenlijk vooral beïnvloed door het proces van vliesvorming: bloem, rood en enkele schaduwcellen.

Rode wafels worden hoofdzakelijk veroorzaakt door een geringe erosie van de palen. Als de vlies-etsing lager is dan 3, wordt de beschadigingslaag op de wafer niet volledig verwijderd, wat resulteert in een algemene rode kleur na PE-coating.

De zogenaamde gebloemde wafers worden veroorzaakt door de hoge mate van fuzz-corrosie. Over het algemeen, wanneer de fuzz-corrosie hoger is dan 4,5, zijn de wafers gelijkwaardig aan polijsten, en de gecoate cellen zijn glanzend en de korrelgrenzen zijn duidelijker.

De gearceerde stukken kunnen in de volgende twee gevallen worden onderverdeeld: een dipsituatie en een afwijking in de hoeveelheid corrosie tussen de kanalen.

Het onderdompelingsprobleem wordt veroorzaakt door het tijdsverschil tussen het contact van de wafer met de vloeistof en het contact van de wafer met de vloeistof wanneer de wafer in de vliesvormende tank komt als gevolg van het niveau van de voor- en achterwalsen en de voorste keerschotten tijdens de productie. Als gevolg hiervan is de hoeveelheid corrosie op de plaats waar de wafer het eerst in aanraking komt met de oplossing onvermijdelijk groter dan op de plaats waar hij later in aanraking komt met de oplossing. Het verschil in corrosievolume zal onvermijdelijk leiden tot inconsistenties in het suède-effect op het oppervlak van de siliciumwafer, wat resulteert in een zeker kleurverschil na PE-coating. Om het onderdompelingseffect te verzekeren, moeten de rollen en schotten van de pluistank worden aangepast.

De meest voorkomende kleurafwijking is bij polykristallijne siliciumcellen, waarvoor donkerblauw de meest voorkomende kleur is, terwijl monokristallijn silicium zwart is.

Door procesaanpassingen kunnen de bovengenoemde problemen met kleurafwijkingen effectief worden opgelost.

Algemeen voorkomen van het onderdeel

1. Over het geheel genomen moet de oppervlaktekleur van de cellen binnen dezelfde partij modules uniform en consistent zijn, zonder duidelijke kleurverschillen, gebroken roosters, defecte beschadigingen, oxidatievlekken op soldeerverbindingen, enz.

2. Elke reeks cellen in de module is netjes uitgelijnd met de verbindingsstrips, zonder afwijking bij het lassen, met gelijke afstanden tussen de reeksen en geen duidelijke afwijking, en zonder tinstapeling of oxidatie op het oppervlak van het laslint.

3. Er zijn geen luchtbellen of delaminatie in de deklaag van het onderdeel, de lagen zijn helder en transparant, er zit geen vuil in en er zijn geen afwijkende kleuren.

4. Het aluminium frame van het onderdeel moet netjes en schoon zijn, zonder corrosieplekken, en de interface moet compact zijn, zonder duidelijke openingen, scherptes of bramen.

5、The afdichting van siliconen moet uniform zonder het fenomeen van lokale stapel van lijm.

6、De aansluitdoos is duidelijk gemarkeerd, stevig gelijmd en stevig vastgezet.

Laag ijzer gehard suede glas

Laag ijzer gehard suede glas wordt nu gebruikt voor conventionele onderdelen. Het glasoppervlak moet schoon en netjes zijn, vrij van krassen, inkepingen, rimpels, regenbogen, barsten, niet-uitwisbaar vuil, open luchtbellen en andere ongewenste elementen. Bij gecoat glas moet ook het oppervlak van het glas worden bekeken en mogen er geen vlekken zoals sepia, reliëfvlekken, vethandafdrukken enz. voorkomen.

broken image

Fotovoltaïsche cellen

De norm voor cellen van A-kwaliteit moet voldoen aan het uiterlijk: geen gebreken zoals afgebrokkelde randen, afgebrokkelde hoeken, spaanders, valse merktekens, lekkende pasta, kleurvlekken, watersporen, handsporen, olievlekken, krassen, verborgen barsten, oxidatie, vergeling, enz.; geen duidelijke kleurverschillen;

Het dragende aluminium is vlak; er mogen geen aluminium parels, aluminium bekledingen, aluminium sporen of vouwen zijn.

Geen vergeling of oxidatie van de draad; geen breuk van de hoofddraad;

Geen cel afdrukken offset toegestaan, afdrukken offset < 0,5 mm.

broken image

Fotovoltaïsche backsheets

Het oppervlak van het achterpaneel is schoon, vlak, zuiver en vrij van verkleuringen. Het oppervlak is vrij van vreemde stoffen, vuil, watervlekken, vouwen, kneuzingen, uitstulpingen en krassen; er zijn geen duidelijke openingen tussen de achterwand en de glasrand.

broken image

Fotovoltaïsche aansluitdozen

De aansluitdoos is voorzien van onuitwisbare merktekens: producttype, fabricagemateriaal, spanningswaarde, waterdichtheid, polariteit van de uitgang, waarschuwingsmarkering;

De verbinding tussen de aansluitdoos en de kabel is betrouwbaar, zonder clips los te maken en de bovenste en onderste kabelmantels intact en veilig te verbinden;

De siliconen basis van de aansluitdoos is stevig verbonden met de achterplaat zonder krom te trekken en zonder zichtbare spleten;

De busbanden worden op een esthetisch verantwoorde en onvervormde wijze vanaf de achterplaat geleid, en twee naast elkaar liggende busbanden mogen elkaar niet raken;

De aansluitklemmen zijn duidelijk gemarkeerd met positieve en negatieve polariteit; de mannelijke en vrouwelijke aansluitingen maken goed contact en hebben een goede zelfvergrendeling.

broken image

Aluminium bekleding

Het aluminium frame is vaak van geanodiseerd aluminium;

Uiterlijk: Het oppervlak van het frame is netjes en glad, geen beschadigingen, geen kleurverschil, geen krassen, geen duidelijk vuil, siliconenresten, enz.; compleet met bedrading en montagegaten, juiste lengte en positie;

Geen wonden, schaafwonden, kneuzingen (inclusief hoeken), mechanische lijnen, boogvormige putjes, pokdalige plekken, afbladderen, corrosie, luchtbellen, watermerken, oliesporen en vervuiling; geen bramen aan de randen;

Momenteel zijn de goede mechanische belastingsprestaties van PV-modules voornamelijk te danken aan de bescherming van de rand, en de huidige randbreedte op de markt is 35-40 mm, voor projecten of gebieden waar de belastingsprestaties moeten worden getest, moeten hogere randbreedten (45, 50 mm) worden nagestreefd voor bescherming.

broken image

Hoe kiest u een kwaliteitsproducent van PV-modules?

1, kunnen onafhankelijke laboratorium en derde-partij certificatie testen agentschap certificatieverslag, echter, de algemene fabrikanten in de certificering van componenten zal zich bewust zijn van de selectie van kwaliteit componenten verzonden naar test. Daarom kan het certificeringsverslag van een derde partij alleen als basisreferentiebasis worden gebruikt.

2, fabrikanten van onderdelen zijn bekende merken in de industrie, terwijl de productiecapaciteit groter is, dus in de industrie onder druk om de kosten te verlagen, meer onderhandelingspositie met fabrikanten van grondstoffen, en hebben daarom meer winstmarges van hun eigen, niet om bochten te snijden en hun eigen uithangborden te vernietigen.

3, fotovoltaïsche cellen voor fotovoltaïsche modules is de belangrijkste en de meest fundamentele energieopwekking eenheid, dus de kwaliteit van fotovoltaïsche modules hangt grotendeels af van de kwaliteit van de fotovoltaïsche cellen, dus of de module fabrikanten hebben hun eigen cel fabriek, om de kwaliteit van hun eigen cellen kan worden gebruikt als een belangrijke beoordelingscriteria.

4. Ten slotte kan de vraag of de fabrikant samen met de modules fabrieksfoto's EL en gegevensrapporten met betrekking tot vermogenstests kan verstrekken, als een belangrijke beoordelingsbasis worden gebruikt.

Samenvattend kan worden gesteld dat een redelijker oordeel moet worden geveld over de beoordelingscriteria voor zonnepanelen met kleurafwijkingen om te bepalen of er sprake is van een kwaliteitsprobleem.