PV-modules en upstream industrie keten real-time prijsnoteringen 20 september - 26 september 2021

· prijs zonnepanelen Offertes
broken image

Prijstendensen van silicium voor zonne-energie 

De markttransacties voor silicium voor zonne-energietoepassingen verliepen deze week relatief rustig, met een algemene lichte prijsstijging. De meeste siliciumfabrieken voor zonne-energiekwaliteit bevinden zich nog in de leveringsperiode en hebben hun aanbiedingen nog niet aangepast, waardoor de aanbiedingen van monokristallijn silicium voor zonne-energiekwaliteit op de markt blijven hangen rond RMB217/KG (USD30,22/KG) en die van polysilicium rond RMB108/KG (USD15,02/KG). Een klein aantal bulkorders voor monokristallijn silicium van tweede en derde kwaliteit voor zonne-energie werd gestimuleerd door de stijging van de prijzen van PV-wafers, die licht stegen tot ongeveer RMB220/KG (USD30,21/KG). Tegen het einde van de maand zullen de meeste vooraanstaande siliciumbedrijven hun prijzen voor oktober bekendmaken, en verwacht wordt dat de prijzen van silicium voor zonne-energie verder zullen stijgen op de markt.

Observeer de zonne-rang silicium link productie werking en scheepvaart situatie, China's twaalf zonne-rang silicium ondernemingen in productie, waarvan drie primaire polysilicium ondernemingen volgens het plan routine-onderhoud apparatuur, nog eens twee ondernemingen door de impact van de macht beperkingen geïntensiveerd shutdown onderhoud aan het einde van de maand, plannen om de werking te hervatten vóór medio oktober. Het is gemeld dat de recente versterking van China's vele plaatsen om de productie van elektriciteit te beperken dubbele controle-effect, met inbegrip van China's YUNNAN productiebeperkingen aan de zonne-kwaliteit silicium prijzen sprong te bevorderen, de korte termijn fotovoltaïsche kristal silicium materiaal markt overaanbod situatie voor de tijd dat er geen tekenen van opluchting, of veroorzaken sommige downstream fotovoltaïsche silicium wafer ondernemingen grondstoffen inkoop beperkingen, terwijl China NEIMENG, XINJIANG, QINGHAI, enz. als zonne-kwaliteit silicium materiaal Het effect van het beleid en het klimaat op de productie valt nog te bezien. Over het geheel genomen heeft de huidige reorganisatie van een aantal bedrijven die silicium voor zonnecellen produceren, ervoor gezorgd dat de Chinese siliciumproductie in oktober achterbleef bij de verwachtingen, en verwacht wordt dat het effect van het beleid inzake energiebeperking en van productiestops de prijzen van silicium voor zonnecellen met nog eens ongeveer 15% zal doen stijgen, waardoor de prijzen van zonnepanelen later in het jaar een impuls zullen krijgen.

Prijstendensen van silicium voor zonne-energie

PV-wafer prijstrend

Deze week heeft de PV-wafermarkt laaggeprijsde grondstoffen opgeruimd, en de algemene prijs is stabiel gebleven op een hoog niveau. Deze week, een toonaangevende PV-wafer bedrijf kondigde de nieuwste PV-wafer aanbod, een stijging van 5-6%, maar er zijn nog steeds een aantal PV-wafer bedrijven in de markt te volgen, de laaggeprijsde middelen geleidelijk verminderd, te bevorderen G1 158,75 mm, M6 166 mm PV monokristallijne wafer prijzen waren stabiel op RMB5.18/PC (USD0.72/PC) en RMB5.28/PC ( USD0,735/PC), M10 182mm PV wafers werden genoteerd aan RMB6,41/PC (USD0,883/PC) en G12 210mm PV wafers werden genoteerd aan RMB8,35/PC (USD1,156/PC). Wat PV-polysiliciumwafers betreft, daalde de marktsituatie lichtjes als gevolg van de voortdurende prijsstijging, en daalde het volume van de verscheping geleidelijk. De prijs van PV polysilicium wafers bleef deze week stabiel op RMB2,37/PC (USD0,322/PC).

Wat de aanloopsnelheid betreft, is de aanloopsituatie van de meeste PV-waferondernemingen, dankzij de opleving van de downstream-vraag, aanzienlijk verbeterd, waarbij de bezettingsgraad 70-90% heeft bereikt. Tegen het einde van de maand, PV wafer ondernemingen zullen binnenkort ondertekenen after-market orders, als gevolg van het ontbreken van incrementele aanbod van upstream solar grade silicium, sommige ondernemingen de productie beperkingen, de productiekosten zullen naar verwachting stijgen, de PV wafer markt grondstoffen inkoopkosten druk om te stijgen, na de marktprijs citaten in de richting van de belangrijkste factoren door de toonaangevende PV wafer onderneming prijsstelling en de impact van China's macht beperking van het beleid, zal naar verwachting blijven stijgen in oktober PV wafer prijzen.

Trend zonnecelprijzen

Deze week zonnecel kostendruk vermenigvuldigd, in een verliesgevende staat, de markt bieden verwarring. De grootste factor die de prijzen van zonnecellen de laatste tijd beïnvloedt, is het effect van de prijsstijgingen van PV-siliciumwafers stroomopwaarts en de productiebeperkingen. In de afgelopen twee weken hebben toonaangevende fotovoltaïsche silicium wafer ondernemingen de prijs van fotovoltaïsche silicium wafers verhoogd, wat resulteert in zonnecel kosten blijven stijgen, winstmarges worden afgeknepen, in een verliesgevende staat, dus het spel met de fotovoltaïsche silicium wafer einde is relatief duidelijk. Een klein aantal zonnecel ondernemingen aanvaarden de laatste aanbieding van PV-wafers als gevolg van de opleving van de downstream-vraag, verhoging van de aankoop volume van PV-wafers, en ook de overeenkomstige aanpassingen aan de laatste aanbieding van zonnecellen, een stijging van 0,02-0,03 RMB/W (USD 0,005/W), maar het totale volume van de transacties is niet groot.

Op dit moment is de prijs van M6 166mm zonnecellen RMB1,12/W (USD0,17/W), terwijl de prijs van M10 182mm en G12 210mm zonnecellen respectievelijk RMB1,08/W (USD0,155/W) en RMB1,06/W (USD0,153/W) is. (0,153 DOLLAR/W). Tegen het einde van de maand, een aantal toonaangevende zonnecel verwerkende bedrijven als gevolg van de macht beperkingen stillegging van de productie te verminderen, zal intensiveren het aanbod van zonnecellen, prijsstijgingen zullen naar verwachting sterk zijn, downstream PV-module fabrikanten als gevolg van de stijging van de zonnecellen en PV-module hulpmateriaal kosten stijgende beperkingen, oktober planning plan of niet aan de verwachtingen, de start tarief viel, zonnecel prijswijziging moet worden besloten door de downstream PV-module ondernemingen orders In oktober zal het nog verder stijgen.

Trend zonnecelprijzen

Prijsontwikkeling PV-modules

Deze week PV-module prijzen als gevolg van de impact van de macht beperkingen, de algemene stijging, PV-module verpakking met EVA als gevolg van het tekort aan grondstoffen, de prijzen stegen 45%, de impact op de kosten van PV-modules is enorm, in aanvulling op PV-modules met aluminium frame, glas, junction box, siliconen hebben ook prijsstijgingen, sommige PV-module bedrijven bieden een kleine stijging. Onlangs, met de upstream fotovoltaïsche silicium wafers, zonnecel link prijsstijgingen, de kosten van fotovoltaïsche modules blijven stijgen. Sommige PV-modulebedrijven hebben hun prijsnoteringen met ongeveer 0,065 RMB/W (0,01 USD/W) verhoogd, en er zijn enkele aanbiedingen beschikbaar. De mainstream aanbod van de eerste lijn PV-module ondernemingen is nog steeds niet aangepast, sommige PV-module ondernemingen feedback dat de downstream-vraag voor klanten inkoop van PV-module prijzen is zeer laag aanvaarding, PV power station project kant kostendruk is zeer hoog, de huidige druk op de PV-module link is de grootste, aan de rand van het verlies. De productiekosten van PV-modules in de zonnecel en alle hulpmaterialen stijgen onder druk, het opstartpercentage is slechts ongeveer 60-80%. Door de daling van de productie van fotovoltaïsche modules zullen de prijzen van zonnepanelen naar verwachting blijven stijgen.

Prijsvoorspelling zonnepanelen

Zonnepanelen prijsontwikkelingen deze week: als gevolg van de impact van China's macht beperkingen, fotovoltaïsche industrie keten over het algemeen lagere productie aanbod tekort, zonne-kwaliteit silicium materiaal zal naar verwachting 15% stijgen, wat resulteert in PV-silicium wafers, zonnecellen blijven langzaam stijgen, EVA-film prijzen stijgen en het tekort aan grondstoffen, inkoop moeilijkheden op de kosten van fotovoltaïsche modules en productie-effect verscheen, fotovoltaïsche module prijzen blijven onder druk staan. De aanvaarding van fotovoltaïsche module ondernemingen moeilijkheden, de start-up tarief daalde, de productie verder verminderd, vroege orders in een verliesgevende staat, zonnepanelen prijzen in oktober prijzen zullen naar verwachting stijgen met ongeveer 4-6%.