De prijs van siliciumwafels wordt verlaagd, het upstream-spel wordt geïntensiveerd en de prijs van componenten zal naar verwachting worden verlaagd?

· prijs zonnepanelen Offertes

Silicium: gestage groei in output, weinig prijsverandering
De algehele productie en werking van het siliciummateriaalsegment is geleidelijk stabiel en de output blijft langzaam groeien. De reguliere prijzen van eenkristal dichte bulkmaterialen zijn niet significant en significant veranderd, maar de reguliere prijsklasse is iets uitgebreid en de hoge prijsklasse is gedaald.
De sfeer van anticipatie en paniek in de markt warmt geleidelijk op.Enerzijds wordt dit weerspiegeld in de versnelde clearing van de handelslink sinds september.Hoewel het totale aandeel beperkt is, heeft het een sterk signaal afgegeven in de spothandel; aan de andere kant, de mentaliteit van kopers van siliciummateriaal De mentaliteit van continue transformatie, continue vermindering van de circulerende voorraad siliciummaterialen en de overtollige hoeveelheid in het productiekanaal, en het minimaliseren of vermijden van het verlies van dalende prijzen blijft gisten.
Over het algemeen staat de stroomopwaartse vraag- en aanbodrelatie aan het einde van het jaar op het punt een kritiek punt te worden, en de verwachting is dat de prijs van siliciummateriaal in korte tijd nauwelijks van een klif zal vallen, en verdere observatie is nog nodig in het vervolg.

broken image

Siliciumwafel: Zhonghuan luidde de eerste prijsverlaging van dit jaar in
Sinds het begin van dit jaar is de fotovoltaïsche industrieketen blijven stijgen.Om de stroomopwaartse en stroomafwaartse productiecapaciteit en prijsblokkades van de fotovoltaïsche industrieketen te verlichten en de ondersteunende leveringsgarantiecapaciteit van de toeleveringsketen van de fotovoltaïsche stroomopwekkingsindustrie te verbeteren , vereist het land dat de redelijke productie van polysilicium wordt gegarandeerd, en worden ondernemingen aangemoedigd om de productprijzen redelijk te beheersen.
Onlangs zijn de prijzen van drie soorten siliciumwafels bijgewerkt door TCL Zhonghuan met 3% -4% gedaald. De belangrijkste reden voor deze ronde van prijsverlagingen voor siliciumwafels is dat het aanbod en de output van stroomopwaartse siliciummaterialen sterk zijn toegenomen, de prijzen licht zijn gedaald en het buigpunt van grondstoffen is bereikt. Over het algemeen is het prijsverlagingsvenster voor siliciumwafels geopend en in het hoogseizoen van traditionele fotovoltaïsche installaties in het vierde kwartaal zal het het proces van nieuwe fotovoltaïsche installaties en netaansluiting bevorderen.

broken image

Cellen: Prijzen stijgen nog steeds
Hoewel siliciumwafels de eerste prijsverlaging inluiden, stijgt de prijs van cellen nog steeds. Naast de redenen voor siliciummaterialen is ook het krappe aanbod van de fotovoltaïsche markt een belangrijke reden. Aangezien de meeste van hen langetermijnorders zijn, is de feitelijke marktcirculatie klein en blijft de prijs van M10-cellen van reguliere grootte stijgen.
De prijzen van deze week voor de maten M6, M10 en G12 liggen rond de $ 0.179 per watt, $ 0.183-0.186 per watt en $ 0.183-0.185 per watt. Uit de transactieprijs blijkt ook dat de huidige vraag naar verschillende maten, de M6-maat blijft krimpen als gevolg van zowel vraag als aanbod; de M10 mainstream-maat wordt beïnvloed door componenten, hoewel de prijs van siliciumwafels niet is versoepeld de krapte in het aanbod; door beperkte leveranciers is de G12-maat afgenomen bij toonaangevende fabrikanten Het aanbod van afhaalrestaurants bleef in een strak evenwicht.
De prijs van N-type cellen bleef stabiel, met een klein aandeel externe verkopen.

broken image

Componenten: prijsstabiliteit
De prijzen bleven stabiel in november, maar de druk op de modulekosten is niet afgenomen. De algemene prijsvork bleef in het vierde kwartaal uitbreiden. Ondersteund door de vraag stegen ook de glasprijzen deze maand licht. De huidige prijsklasse van Europese modules is ongeveer US$ 0.25-0.28 per watt, en de uitvoeringsprijs van 500w+ dubbelglasmodules blijft stabiel op ongeveer US$0.267-0.281 per watt, en de prijs van enkel glas fluctueert niet veel.
Op dit moment is de prijs van de HJT-module (M6) ongeveer 0.28-0.3 yuan per watt; de prijs van de HJT-module (G12) is ongeveer 0.301-0.329 yuan per watt; de prijs van de TOPCon-module (M10/G12) is ongeveer 0.27 -0.28 yuan per watt.

broken image

Maysun solar richt zich sinds de oprichting in 2008 op het vervaardigen van hoogwaardige fotovoltaïsche modules. Voor meer productinformatie kunt u contact met ons opnemen (link).