Mensen zonder elektriciteit van stroom voorzien met fotovoltaïsche

· zonnepanelen industrie Nieuws
broken image

Wie dit artikel voor een scherm leest, weet misschien niet dat bijna 10% van de mensen op deze planeet nog steeds geen toegang heeft tot elektriciteit. Elektriciteit, een basisbehoefte van het moderne menselijke leven. Een gebrek aan elektriciteitsvoorziening of energiearmoede zal de ontwikkeling van de economische en sociale ontwikkeling en de vooruitgang van de menselijke beschaving ernstig belemmeren. Volgens de laatste gegevens van het IEA zal het aantal mensen in de wereld dat zonder elektriciteit leeft in 2022 met bijna 20 miljoen stijgen tot bijna 775 miljoen, de eerste wereldwijde stijging sinds het IEA de cijfers 20 jaar geleden begon bij te houden. De stijging doet zich vooral voor in Afrika bezuiden de Sahara, waar het aantal mensen zonder toegang bijna weer de piek van 2013 bereikt.

broken image

COVID-19 De pandemie, de energiecrisis, de inflatie en een combinatie van factoren die de consumentenvraag aantasten, vertragen de oplossing van het probleem van de stroomloze zones in sommige regio's. De prijzen van belangrijke componenten voor de productie van zon-PV-modules, -cellen en -omvormers zijn dit jaar gestegen, nog verergerd door de waardevermindering van de lokale valuta ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Tegen 2022 zijn de kosten voor de bouw van off-grid PV-installaties met ten minste 20% gestegen ten opzichte van het niveau van vóór 2019. Sinds 2020 is de gemiddelde marktprijs van nieuwe systemen voor zonnehuizen (SHS) met ongeveer 30% gestegen, waardoor huishoudens kiezen voor kleinere systemen of systemen van lagere kwaliteit. Dit is de belangrijkste reden voor de stijging van het aantal mensen zonder elektriciteit dit jaar.

Dankzij de ontwikkeling van nieuwe energietechnologieën heeft men in het afgelopen decennium het elektriciteitsnet uitgebreid, nieuwe windmolenparken, waterkrachtcentrales, fotovoltaïsche installaties, enz. aangelegd, zodat 530 miljoen mensen over de hele wereld toegang hebben tot elektriciteit. En volgens schattingen van het IEA is voor het bereiken van wereldwijde toegang tot elektriciteit in 2030 een jaarlijkse investering van 30 miljard dollar nodig van nu tot 2030. Onder hen is het fotovoltaïsche energiesysteem de eerste keuze om het probleem van de stroomvoorziening in gebieden zonder elektriciteit op te lossen.

broken image

Fotovoltaïsche energie

Ver van het net, kleine belastingen en grote spreiding zijn de belangrijkste kenmerken van de stroomloze gebieden. In 1996 zaten er in China bijvoorbeeld nog 76,56 miljoen mensen zonder elektriciteit, verspreid over de uitgestrekte noordwestelijke regio. Het zou minstens 20 jaar hebben gekost om het probleem van de stroomvoorziening in de stroomloze gebieden op te lossen door het elektriciteitsnet uit te breiden. Dit zou te tijdrovend en te duur zijn geweest. En fotovoltaïsche stroomopwekking kan dit alles omkeren.

Een fotovoltaïsch systeem voor stroomopwekking buiten het net om kan onafhankelijk van het net werken en kan worden "opgeslagen en gebruikt" of "eerst opgeslagen en later gebruikt". Het systeem bestaat uit een fotovoltaïsche opstelling, een zonneregelaar, een omvormer, een accubank, een belasting, enz. De PV-generator zet zonne-energie om in elektriciteit wanneer er licht is, en levert stroom aan de belasting via de zonneregelaar en de omvormer, terwijl de batterijbank wordt opgeladen; wanneer er geen licht is, levert de batterij stroom aan de wisselstroombelasting via de omvormer.

broken image

Vergeleken met windenergie, waterkracht, biomassa, heeft PV-vermogen de volgende voordelen.

1, Meer flexibele investering. Geschikt voor kleinschalige bouw, van klein tot huishoudelijk gebruik, tot grootschalige bouw van de energiebasis kan worden gebruikt, gemakkelijk om de bouw van dorpen en provincies als eenheid te bevorderen.

2, BOS-kosten zijn lager. Elk toebehoren van PV-systeem is klein, gemakkelijk te vervoeren en te assembleren, wat de bouwkosten en de tijdkosten tijdens de bouw van elektrisch veld aanzienlijk kan verminderen, en het project is minder moeilijk te bevorderen.

3, Vriendelijker voor het milieu. PV-boerderijen produceren geen afval en lawaai, wat minder impact heeft op de ecologische omgeving en woonomgeving, en heeft ook het effect van zandbeheersing en waterconsolidatie in woestijngebieden, wat de lokale vergroening helpt.

broken image

De Chinese ervaring

Al in 2001 lanceerde China het "Brightness Project" om windenergie, fotovoltaïsche en andere hernieuwbare energiebronnen te gebruiken om het elektriciteitsprobleem van 23 miljoen mensen in afgelegen gebieden zonder elektriciteit op te lossen. In 2007 begon de staat formeel een toeslag voor hernieuwbare energie te heffen, de subsidies voor de fotovoltaïsche energie-industrie hebben een gegarandeerde financieringsbron, waardoor de investeringsprikkels voor fotovoltaïsche ondernemingen sterk toenemen. Van 2009 tot 2010 lanceerde de staat het "Gouden Zon Project" om de bouw van PV-centrales in afgelegen gebieden te ontwikkelen.

Eind 2012 waren er in het hele land nog 2,73 miljoen mensen zonder elektriciteit, voornamelijk in afgelegen minderheidsgebieden in Xinjiang, Tibet, Sichuan, Qinghai en andere provincies (districten).Van 2013 tot 2015 regelde de Chinese regering de bouw van extra onderstations en andere infrastructuur in het elektriciteitsnet om het elektriciteitsnet uit te breiden en 1. 545 miljoen mensen zonder elektriciteit te elektrificeren; in 2015 waren dat er 1. 545 miljoen. 545 miljoen mensen zonder elektriciteit; bovendien regelde zij investeringen in de bouw van onafhankelijke fotovoltaïsche stroomvoorzieningsprojecten, die werden uitgevoerd door centrale ondernemingen In december 2015 kondigde de nationale energieadministratie van China de succesvolle voltooiing aan van de taak om het elektriciteitsprobleem van mensen zonder elektriciteit in het hele land volledig op te lossen.

Maysun Solar is opgericht in 2008 en heeft de groei van PV in China gevolgd. Wij zetten ons in om groene energie naar meer huizen te brengen. We hebben wereldwijd 8 kantoren en 23 magazijnen en verkopen onze producten aan meer dan 80 landen en regio's, waaronder energiearme gebieden in Zuid-Azië en Afrika. Laten we de handen ineenslaan en samenwerken om het aantal mensen zonder elektriciteit wereldwijd te verminderen.