Hoe fotovoltaïsche panelen op een pannendak te installeren?

· zonnepanelen industrie Nieuws

Afhankelijk van het dakmateriaal kunnen zonnepanelen op veel soorten daken worden geplaatst met verschillende technieken. Dakbedekkingsmaterialen zijn er in vele varianten: asfalt, metaal, cement, leisteen, tegels en zelfs hout. Tegels zijn het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal voor gebouwen in Europa. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u fotovoltaïsche panelen op pannendaken installeert.

broken image

Er zijn ook veel soorten dakpannen, momenteel zijn de meest populaire dakpannen in Europa: Spaanse dakpannen, kleipannen en betonpannen. Ze zijn de keuze voor de meeste woonhuizen. Deze tegels bieden een goede duurzaamheid, energie-efficiëntie en een lange levensduur, terwijl ze uw huis een klassieke, elegante uitstraling geven. Deze tegels zijn echter meestal kwetsbaarder en duurder dan cement of leisteen. Tegels worden meestal beschadigd wanneer ze worden geraakt door een hard voorwerp of wanneer ze worden ingedrukt door een zwaar voorwerp. Daarnaast bepaalt het unieke ademende vermogen van de tegel ook de relatief zwakke afdichting. Daarom zijn mensen bang dat het installeren van fotovoltaïsche panelen het dak zal beschadigen, waardoor de installatiekosten toenemen en zelfs daklekken veroorzaken.

Ja, het installeren van fotovoltaïsche panelen op pannendaken is een complexere uitdaging. Gelukkig kunnen we de juiste technologie en materialen gebruiken om het probleem op te lossen, zodat huiseigenaren met pannendaken probleemloos fotovoltaïsche systemen kunnen installeren. Hieronder staan ​​de vier stappen van het installatieproces.

broken image

Stap 1: Controleren en meten
De eerste stap in elke projectconstructie is het nemen van metingen. De installateur controleert op afstand of persoonlijk uw thuislocatie en dakconditie. Professionals evalueren de ROI van het PV-systeem van uw huis op basis van lokale zonnestralingsgegevens en geografische locatie, en bepalen de beste locatie voor PV-panelen op basis van beschikbare dakruimte, afstand en oriëntatie.

Deze beoordelingen zijn nodig, het is immers een grote investering en u wilt er zeker van zijn dat deze investeringen u de voordelen opleveren die u verwacht, zoals hoeveel u maandelijks kunt besparen op uw elektriciteitsrekening. Als wordt vastgesteld dat deze beslissing is wat u verwachtte, zullen ze, na contract met de installateur, verdere metingen doen om te beslissen waar de beugel en het railsysteem moeten worden bevestigd. Bepaal ook de locatie van de omvormer of energieopslagbatterij.

broken image

Stap 2: Verwijder de tegels
Bij het overwegen van "Hoe installeer ik fotovoltaïsche panelen op een pannendak?", is het grootste verschil met andere soorten daken dat de pannen worden verwijderd voordat u begint. Als u dwars door de tegels probeert te boren, kunnen ze barsten en moeten ze worden vervangen, wat uw installatiekosten aanzienlijk kan verhogen.
De installateur zal ter voorbereiding van de montagebeugel voorzichtig een bepaald aantal tegels verwijderen op basis van de vooraf gemeten posities. Leg deze gedemonteerde tegels op een veilige plek om beschadiging te voorkomen. Bij het lopen op het dak kan een laag zachte foamboard over de pannen worden gelegd om het risico op scheuren van de pannen te verkleinen.

Na het verwijderen van enkele tegels, ziet u de binnenstructuur en de balken van het dak. Dit is het sterkste deel van het hele huis en de fotovoltaïsche ondersteuning is hier bevestigd. Indien nodig zal de installateur ook dakbalken verlengen en toevoegen om extra bevestigingspunten voor de beugels te creëren.

broken image

Stap 3: Installeer de beugels en rails
Na het bepalen van de juiste afstand en afmetingen, schroeft de installateur de PV beugels vast op de liggers. Op deze aansluitpunten zal de installateur voor de afdichting een specifiek waterdicht materiaal gebruiken. Zodra de beugels op hun plaats zitten, moeten de verwijderde tegels weer op hun plaats worden geplaatst om ervoor te zorgen dat de tegels gelijk liggen en de integriteit van het dak behouden. Deze tegels kunnen worden geschuurd, geboord of gesneden om op de nieuw geïnstalleerde rails te passen. Evenzo is een waterdichte behandeling ook vereist bij de gaten in de tegels. Tijdens dit proces zal het installatieprogramma alle gebroken of beschadigde tegels vervangen.

Een ervaren installateur zorgt ervoor dat de montagebeugels volledig vast zitten en dat de waterdichtheid van het dak niet in het gedrang komt. Deze stap is erg belangrijk voor uw huis, dus het wordt aanbevolen dat u toezicht houdt op de constructie en een gedetailleerde inspectie uitvoert.

broken image

Stap 4: Installeer PV-panelen
Nadat u het bovenstaande werk hebt voltooid, ziet u een rasterachtige montagebasis en de volgende stap is het toevoegen van fotovoltaïsche panelen aan de basis. De panelen worden vastgezet met clips die in de randen van de panelen worden geschroefd en in metalen rails die aan de montagebeugels worden bevestigd. Deze speciaal ontworpen beugels kunnen eenvoudig worden verwijderd en onderhouden als toegang tot het gebied onder een nieuw geïnstalleerd paneel vereist is.

De zonnepanelen zitten nu stevig vast op het dak. Vervolgens sluit de installateur de PV-panelen aan op strings door aansluitdozen aan te sluiten, de omvormers of accu's met kabels aan te sluiten en ten slotte aan te sluiten op het elektriciteitscentrum van uw huis.

broken image

Het hele installatieproces kan 2-3 dagen duren. Het is een beetje een gedoe, maar geloof me, het is het waard. Deze fotovoltaïsche panelen gaan meer dan 20 jaar mee voor uw huis, en u zult er in de toekomst meer mee winnen. Als fabrikant van fotovoltaïsche modules met 14 jaar industriële ervaring heeft Maysun Solar kantoren en magazijnen opgezet in Duitsland, Polen, Nederland, Hongarije, Italië en Spanje en langdurige en stabiele samenwerkingsrelaties opgebouwd met vele uitstekende installateurs. U bent van harte welkom om contact met ons op te nemen voor het verkrijgen van de nieuwste module-offerte of voor informatie over fotovoltaïsche vragen.