Hoe PV-panelen aan een bestaand systeem toe te voegen

· zonnepanelen industrie Nieuws

De wereld bevindt zich in het historische proces van overgang van oude naar nieuwe energiebronnen. In Europa, waar de elektriciteitsprijzen hoog zijn en oude energie schaars is, hopen veel fotovoltaïsche huiseigenaren hun inkomen verder uit te breiden, of het nu is om aan de toenemende vraag naar elektriciteit te voldoen of om winst te maken met de verkoop van elektriciteit. Na het lezen van dit artikel leert u hoe u op de juiste manier PV-panelen toevoegt om uw bestaande PV-systeem uit te breiden.

broken image

Voordat je aan de slag gaat, moet je beoordelen of je woning ruimte heeft voor meer PV-panelen.
1. Heeft u extra ruimte op uw dak?
Ruimte is de belangrijkste beperkende factor voor nieuwe PV-panelen. Veel PV-systemen gebruiken al alle beschikbare dakruimte op een huis, dus het toevoegen van meer panelen kan moeilijk zijn.
Door de opstelling van fotovoltaïsche panelen aan te passen, kan echter wat extra ruimte worden verkregen. Het is aan te raden om eerst te kijken naar de ruimte van het dak, het dak is immers de beste keuze voor zonlicht.

broken image

2. Als de dakruimte niet genoeg is, kijk dan ergens anders
Als uw huis geen geschikte ruimte heeft om nieuwe PV-panelen te installeren, overweeg dan andere opties, zoals extra land waar u beugels kunt bouwen om PV-panelen te installeren.
En heeft u een groot balkon, of heeft u onlangs een aanbouw gehad en wilt u een nieuw prieel of garage bouwen, dan zijn deze ruimtes ook geschikt.

broken image

3. Houd er rekening mee dat de fotovoltaïsche panelen in de zon moeten kunnen zonnebaden!
Hoewel dit elementair gezond verstand is, moet het keer op keer worden benadrukt. Voldoende zonnestraling is de basis voor het verkrijgen van de voordelen van fotovoltaïsche energieopwekking. Hoe langer uw PV-array elke dag zonlicht ontvangt, hoe meer elektriciteit het systeem kan genereren en hoe meer elektriciteitsrekeningen uw huis kan besparen.

Nadat we de installatieruimte hebben, moeten we overwegen hoe we meer fotovoltaïsche panelen aan het bestaande systeem kunnen toevoegen.
De levensduur van fotovoltaïsche modules is meestal meer dan 20 jaar, terwijl de levensduur van omvormers en controllers over het algemeen ongeveer 10 jaar is. Daarom moeten we eerst beoordelen of de apparatuur in het fotovoltaïsche systeem moet worden vervangen, vooral de omvormer!

broken image

Of de omvormer moet worden vervangen:
De omvormer is een van de belangrijkste componenten in een fotovoltaïsch systeem, die de door de fotovoltaïsche panelen geproduceerde gelijkstroom omzet in wisselstroom die het huis kan gebruiken. Er zijn momenteel twee soorten omvormers op de markt: micro-omvormers en stringomvormers. De meeste PV-systemen die 5 jaar geleden zijn geïnstalleerd, gebruiken veelgebruikte stringomvormers. Het heeft een maximale input/output capaciteit waarboven u geen PV-panelen meer kunt aansluiten. Afhankelijk van het vermogen van uw omvormer kunt u fotovoltaïsche panelen van het bijbehorende vermogen toevoegen en aansluiten op de bestaande omvormer.

Maar als de originele omvormer al op maximale capaciteit draait, moet u een tweede omvormer kopen of uw bestaande omvormer upgraden. Als je stringomvormers blijft gebruiken, is het aan te raden om een ​​grotere omvormer te kiezen met meerdere MPPT's om eventueel bestaande panelen en nieuwe zonnepanelen gelijktijdig te verwerken.

broken image

Een andere meer aanbevolen optie is een micro-omvormer. Momenteel gebruiken de overgrote meerderheid van de fotovoltaïsche modules voor huishoudens micro-omvormers. Ten eerste zijn micro-omvormers erg flexibel omdat ze aan elk zonnestelsel kunnen worden toegevoegd, zelfs als uw huidige systeem stringomvormers gebruikt in plaats van micro-omvormers. Ten tweede zijn er verschillende soorten omvormers - van 1-in-1's die verbinding maken met slechts één paneel tot 4-in-1's die energie van vier zonnepanelen tegelijk omzetten. Dit betekent dat u eenvoudig het type omvormer (of combinatie van omvormertypes) kunt kiezen die geschikt is voor uw systeem.

Kies de juiste installateur
De voorkeur gaat uit naar uw vorige installateur omdat dit wellicht de beste optie voor u is. De kans is groot dat deze professionals al bekend zijn met het PV-systeem van uw huis. Ze zijn het best uitgerust om de uitbreiding van de PV-array van uw huis aan te kunnen.
Als u echter een slechte ervaring heeft gehad met een vorig installatieprogramma of als deze failliet is gegaan, moet u een nieuw installatieprogramma zoeken. Dit is een geheel nieuwe uitdaging en het uitbreiden van het systeem zal ingewikkelder zijn dan de initiële installatie van fotovoltaïsche panelen. Daarom moet u een uitgebreide beoordeling van de kwalificaties, professionaliteit en after-sales service van de installateur uitvoeren om ervoor te zorgen dat u de vorige ervaring niet herhaalt.

broken image

Vraag een installatielicentie aan
Of er een vergunning nodig is om meer PV-panelen te plaatsen hangt van veel factoren af, zoals de grootte van het systeem en het vermogen dat ze afgeven, maar in de meeste gevallen is dit niet nodig. Maar als je meer dan een paar kilowatt wilt toevoegen en een omvormer moet kopen, zul je hoogstwaarschijnlijk een aanvraag voor netaansluiting moeten indienen bij de energiedienst.
Neem daarom vóór de officiële bouw contact op met de lokale autoriteiten om onnodige problemen in de toekomst te voorkomen.

Beloond worden
Mogelijk komt u niet in aanmerking voor dezelfde prikkels als toen u uw eerste PV-systeem installeerde, inclusief belastingverminderingen en belastingverminderingen. Veel prikkels kunnen namelijk maar één keer per huishouden worden aangevraagd.
De nieuwe energietransitie in Europa versnelt echter en de mogelijkheid van meer prikkels in de toekomst kan niet worden uitgesloten. Houd dus contact met uw installateur, die het beste lokale beleid kent. Je hebt de mogelijkheid om nieuwe beloningen te claimen voordat de installatie van het nieuwe paneel begint.

broken image

Maysun Solar heeft 9 verkoopkantoren over de hele wereld en meer dan 23 magazijnen. Onze collega's zijn professionals met 5-10 jaar ervaring in de sector, en ze kunnen ook adviseren over de installatie van fotovoltaïsche systemen in uw huis, of lokale betrouwbare installateurs aanbevelen. Klik op Neem contact met ons op om uw dichtstbijzijnde Maysun-kantoor te zien.