De prijssituatie van de fotovoltaïsche industrieketen is duidelijk en de prijsstijging van fotovoltaïsche modules is geaccepteerd

· prijs zonnepanelen Offertes

 

Aangezien de meeste bestellingen voor zonne-siliciummateriaal in maart zijn ondertekend, zijn er niet veel resterende materialen te koop. Deze week leverden de ondernemingen voor zonne-siliciummateriaal voornamelijk pre-orders, en er waren weinig transacties op de markt, en slechts een paar bedrijven ondertekenden verspreide bestellingen. Op dit moment heeft de vrijgave van nieuwe capaciteit van zonne-siliciummateriaal niet aan de verwachtingen voldaan, terwijl de vrijgave van nieuwe capaciteit van zonne-siliciumwafels is versneld.In combinatie met de hoge bedrijfssnelheid van zonne-siliciumwafels, is er nog steeds een tekort aan materiaal van zonne-silicium. tegelijkertijd zijn de prijzen van wafers voor zonne-energie gestegen en zijn de prijzen van zonne-siliciummateriaal acceptabeler geworden.Bij het observeren van de productie, het gebruik en de verzending van materialen voor zonne-silicium, begonnen de onderhoudsbedrijven van de vorige ronde lijn geleidelijk de normale werking te hervatten, maar in april hebben binnenlandse bedrijven voor zonne-siliciummaterialen een onderhoudsplan van twee maanden en overzeese bedrijven voor zonne-siliciummaterialen hebben onderhoud En de scheepvaartlogistiek is nog niet genormaliseerd, de verwachting is dat de toename van het aanbod van zonne-siliciummaterialen in april nog beperkt zal zijn.

Zonne-siliciummateriaal

 

 

 

De reguliere transactieprijs van M6 is ongeveer USD 0.86/stuk, de reguliere transactieprijs van M10 is ongeveer USD 1.04/stuk en de reguliere transactieprijs van G12 is ongeveer USD 1.39/stuk. Als gevolg van de intensivering van de epidemie op verschillende plaatsen, zijn de bedrijfssnelheid en logistiek van sommige ondernemingen de laatste tijd tot op zekere hoogte beïnvloed.Er is ook een tekort aan kwartszand als grondstof voor smeltkroezen met eenkristalstaaf en sommige grote zonne-siliciumwafels zijn schaars. Volgens marktfeedback zijn er continue bestellingen geweest, als de daaropvolgende onvoldoende aanvoer van smeltkroezen een impact zal hebben op het trekproces van de staaf, zal dit de situatie van een tekort verergeren en de prijs van zonne-energie siliciumwafels kunnen nog steeds stijgen.

Zonnewafels

 

 

De reguliere transactieprijs van monokristallijne M6-cellen ligt rond de $0.17/W, de reguliere transactieprijs van M10-cellen ligt rond de $0.18/W en de reguliere transactieprijs van G12-cellen ligt rond de $0.18/W. De laatste tijd is de spelsituatie tussen upstream en downstream stilaan duidelijk geworden: na de prijsstijging van zonnecellen begin maart heeft de PV-modulekant achtereenvolgens prijsverhogingen geaccepteerd en zijn de transactie hoge en lage prijzen van zonnecellen gestegen. Bij minder vraag is de verwachting dat de prijs van zonnecellen in het vervolg stabiel zal zijn.

Zonnecellen

 

 

Deze week steeg de reguliere transactieprijs van monokristallijne fotovoltaïsche modules van 166 mm tot ongeveer 0.29 dollar/W, de reguliere transactieprijs van monokristallijne 182 mm fotovoltaïsche modules licht gestegen tot ongeveer 0.3 dollar/W en de reguliere transactieprijs van monokristallijne fotovoltaïsche modules van 210 mm steeg met 1.06% tot USD0.3/W of zo. Onlangs opende Shandong Electric Power Engineering Consulting Institute Co., Ltd. officieel de biedingen voor het frame van fotovoltaïsche modules in 2022. Afgaande op de biedprijs, liggen de offertes van 182MM en 210MM enkelzijdige fotovoltaïsche modules tussen USD0.28/W - USD0.3 yuan/W. Na een periode van gamen heeft de terminalmarkt geleidelijk de prijsstijging van fotovoltaïsche modules geaccepteerd. Zowel de gecentraliseerde als de gedistribueerde offertes zijn gestegen en de gemiddelde transactieprijs is gestegen. Sommige projectontwikkelaars wachten echter nog even af. zie houding.Wat hulpmaterialen betreft, bleef de prijs van glas deze week stabiel. De reguliere transactieprijs van glas met een dikte van 3.2 mm deze week was ongeveer USD 4.24 / ㎡, en de reguliere transactieprijs van glas met een dikte van 2.0 mm was ongeveer USD 3.3 / . Deze week probeerden glasbedrijven hun noteringen te verhogen, maar de glasmarkt is de laatste tijd voldoende aanwezig en de acceptatie van de stijging van de glasprijs in het fotovoltaïsche modulesegment is laag. Op dit moment blijft de glasprijs stal.

Fotovoltaïsche modules

Volgende week voorspelling

De verwachting is dat de prijs van fotovoltaïsche modules volgende week verder zal stijgen en hopelijk zullen klanten met projecten zo snel mogelijk een voorraad inslaan om het kostenverlies als gevolg van de aanhoudende prijsstijging te verminderen.