PV-modules worden minder rendabel naarmate de grondstofprijzen blijven stijgen en de prijzen stabiel blijven

· prijs zonnepanelen Offertes

Solar silicium wafer ondernemingen in het geval van de vraag verwachtingen en prijsstijgingen, de vraag naar zonne-silicium materiaal blijft sterk, een aantal zonne-silicium ondernemingen in maart lange orders zijn in principe ondertekend, op basis van de huidige tekort aan aanbod, april orders hebben ook een klein aantal transacties, de mainstream prijs in principe stabiel gebleven, een aantal van de bulk enkele prijzen zijn gestegen.Observeer de productie werking en verzending van silicium link, de binnenlandse productie van polysilicium ondernemingen 13, met inbegrip van een onderneming is verdeeld in de lijn onderhoud, twee overzeese materiaal ondernemingen als gevolg van onderhoud en verzending en andere factoren, wordt verwacht in maart zonne-silicium invoer zal dalen. Verwacht wordt dat in de tweede helft van maart, omdat de meeste van de zonne-silicium lange single ondertekend, de markt is niet veel beschikbaar voor verkoop, een aantal van de bulk enkele dringende enkele transactie prijs zal verhogen, zal zonne-silicium prijzen stabiel blijven opwaartse trend.

Silicium voor zonne-energie

 

Onlangs kondigde Longi opnieuw een verhoging van de prijzen van zonnewafers aan, vergeleken met het aanbod van vorige maand (22 februari), 182MM grootte zonnewafers stegen met USD0.03/W, een stijging van 3.08%, de meeste zonnewaferbedrijven hebben ook de prijzen verhoogd, na de prijsverhoging zijn de markttransacties nog steeds relatief vlot. Deze week stegen de prijzen voor M6 mainstream-transacties tot ongeveer USD0.86/chip, de prijzen voor M10 mainstream-transacties stegen met 2.15% tot ongeveer USD1.04/chip, de prijzen voor G12 mainstream-transacties stegen tot ongeveer USD1.38/chip. Na het jaar, de terminal heeft voortgezet vraag, de markt voor zonne-silicium wafers, zonnecellen inkoop actie is niet vertraagd, zonnecel bedrijven is er een "rush stuk" fenomeen, de vraag naar zonne-silicium wafers toegenomen, eerder getroffen door de epidemie zonne-silicium wafer ondernemingen om het werk te hervatten, de productie geleidelijk stijgen, in combinatie met de beperkte aanvoer van zonne-silicium, de output is beperkt Verwacht wordt dat de prijs van siliciumwafers voor zonne-energie op korte termijn zal stijgen omdat de vraag het aanbod overtreft.

Zonnewafers

 

Deze week, de mainstream transactieprijs van monokristallijne M6 zonnecellen is ongeveer USD0.17/W, M10 zonnecellen mainstream transactieprijs steeg tot ongeveer USD0.18/W, een stijging van ongeveer 1.79%, G12 zonnecellen mainstream transactieprijs van ongeveer USD0.18/W. Na vorige week de stijging van de zonnecel prijzen, deze week Tongwei bleef de zonnecel prijzen te verhogen, het laatste aanbod van monokristallijne PERC 182 cellen USD0.18 / W, een stijging van USD0.002 / W; monokristallijne PERC 210 cellen laatste aanbod USD0.16 / W, een stijging van USD0.003 / W. Met de geleidelijke start van projecten, zoals de installatie van een grote binnenlandse landschap base, de Zonnecellen, fotovoltaïsche module voorraad vraag voortgezet, nieuwe orders in maart begon te onderhandelen, downstream fotovoltaïsche module ondernemingen over de prijs van zonnecellen na de algemene aanvaarding van de prijsverhoging, sommige ondernemingen nog steeds een afwachtende houding.

Zonnecellen

 

In het werkverslag van de regering voor 2022 wordt erop gewezen dat het noodzakelijk is de werkzaamheden van koolstofpiek en koolstofneutraliteit ordelijk te bevorderen, de koolstofarme transformatie van energie te bevorderen en grootschalige landschapsenergie te stimuleren De basis en de ondersteunende regelgevende macht planning en bouw, om het net op hernieuwbare energie opwekkingscapaciteit te verbeteren. Recente binnenlandse landschap grote basis installatie en andere projecten geleidelijk aan beginnen, verbeteren van de vraag naar fotovoltaïsche componenten, overzeese vraag, hoewel er tekenen zijn van daling, de vraag zal naar verwachting blijven tot eind maart. Op dit moment, door de industrie keten grondstoffen en hulpstoffen en andere grondstoffen de prijzen omhoog, fotovoltaïsche component kosten, winstmarges verder verminderd, rekening houdend met de terminal project zakelijke aanvaarding, component prijzen zijn moeilijk te verschijnen een aanzienlijke stijging.In termen van hulpmaterialen, is deze week de glasprijs fundamenteel stabiel, deze week 3.2mm dikte van de glasprijs mainstream transactieprijs aan ongeveer USD4.25/㎡, 2.0mm dikte van de glas mainstream transactieprijs aan ongeveer USD3.3/㎡. Met de recente relatieve stabiliteit in het aanbod van modules, bleef ook PV-glas zich gestaag ontwikkelen.

Fotovoltaïsche modules

Voorspelling voor volgende week

Verwacht wordt dat de prijs van PV-modules ook volgende week stabiel zal blijven, maar de mogelijkheid van een langzame stijging kan niet worden uitgesloten. Wij hopen dat klanten met projecten zo vroeg mogelijk voorraden zullen inslaan om het kostenverlies als gevolg van aanhoudende prijsstijgingen te beperken.