Prijzen van de toeleveringsketen van de PV-industrie: PV-siliciumprijzen trekken aan, markthandel actief

· prijs zonnepanelen Offertes
Prijzen van de toeleveringsketen van de PV-industrie: PV-siliciumprijzen trekken aan, markthandel actief

PV-siliciummateriaal: de prijzen zijn niet langer gedaald maar begonnen te stijgen, waarbij de totale RMB-notering voor monokristallijn PV-materiaal zich herstelde tot ongeveer RMB231/KG.

 

Met de terminal markt geleidelijk aan te verbeteren, zonne-silicium wafer ondernemingen start tarief omhoog, de vraag naar fotovoltaïsch silicium materiaal toe, op hetzelfde moment, zonne-silicium wafer ondernemingen om de ordelijke productie te beschermen tijdens de Lente Festival, hamsteren vraag ook toeneemt, maar fotovoltaïsch silicium materiaal uitbreiding capaciteit vrijlating vooruitgang kan niet aan de verwachtingen, de bestaande productiecapaciteit kan niet voldoen aan de huidige zonne-silicium wafer vraag, fotovoltaïsch silicium materiaal prijzen stegen licht deze week.

PV-siliciummateriaal

Observeer de productie en verzending van PV-silicium, sommige PV-silicium ondernemingen geven aan dat de bestelling voor januari is ondertekend, er is geen reservemateriaal beschikbaar voor verkoop. Op basis van de huidige vraag- en aanbodsituatie hebben sommige PV-siliciumondernemingen er alle vertrouwen in dat de prijs van silicium zal stijgen, en verwacht wordt dat het krappe aanbod van PV-silicium vóór het Lentefeest zal aanhouden, en dat de PV-prijzen nog steeds zullen kunnen stijgen.

 

Siliciumwafers voor zonne-energie: de prijzen zijn in wezen stabiel, de prijzen van monokristallijne G1- en M6-zonnewafers zijn licht gestegen.

 

In de buurt van het Chinese Nieuwjaar, markttransacties zijn actiever, om te voldoen aan de groeiende vraag naar zonnecellen en fotovoltaïsche modules, zonne-wafer eindoogst tarief gestaag omhoog, het aanbod toegenomen, monokristallijne zonne-wafer prijzen blijven op een relatief stabiel niveau. De vraag naar monokristallijne G1- en M6-zonnewafers neemt toe, waarbij de transactieprijzen voor mainstream G1-zonnewafers deze week licht zijn gestegen tot circa USD 0,756/PC, de transactieprijzen voor mainstream M6-zonnewafers licht zijn gestegen tot circa USD 0,781/PC en de transactieprijzen voor mainstream M10-zonnewafers tot circa USD 0,756/PC. M10 zonnewafers werden verhandeld tegen ongeveer USD 0,922/PC en G12 zonnewafers werden verhandeld tegen ongeveer USD 1,213/PC. Wat polykristallijn betreft, was de overzeese vraag gering en verliepen de verzendingen traag, waarbij het aanbod van polykristallijne producten licht daalde tot ongeveer 0,274 USD/PC.

 

Siliciumwafers voor zonne-energie

De productie en verzending van zonnewafers in ogenschouw nemend, nadert het Chinese Nieuwjaar, neemt de eindvraag toe, evenals de vraag naar voorraden voorafgaand aan de vakantie, versnelt de snelheid van de voorraden stroomafwaarts, om aan de vraag van stroomafwaartse zonnecellen en PV-modules te voldoen, neemt het opstartpercentage van zonnewafers gestaag toe, op dit moment zijn de ondernemingen in de eerste lijn gestegen tot ongeveer 60%-70%.

 

Zonnecellen: de noteringen zijn grotendeels stabiel gebleven, met een duidelijke stijging van de vraag op de eindmarkt en actievere markttransacties.

 

Sommige zonnecelbedrijven verhoogden voorzichtig hun noteringen om hun winsten te vergroten, maar de acceptatie aan de PV-modulezijde was laag en onvoldoende om prijsverhogingen voor zonnecellen te ondersteunen. Er waren deze week geen significante schommelingen in de mainstream zonnecelmarkt, met uitzondering van het structurele tekort aan monokristallijne M6 zonnecellen als gevolg van de productieplanning, waarbij de mainstream transactieprijs licht steeg tot USD 0,167/W. De mainstream transactieprijs van M10 zonnecellen bleef rond de USD 0,170/W, en de mainstream transactieprijs van G12 zonnecellen bleef rond de USD 0,165/W. Wat het opstartpercentage betreft, is tegen het einde van het jaar, met de prijsdaling van upstream PV-silicium en zonnewafers, de winstmarge van zonnecelfabrikanten geleidelijk aan het verbeteren, in combinatie met de vraag naar het aanleggen van voorraden voor het jaar, de vraag naar zonnecellen licht gestegen, en het totale opstartpercentage van zonnecelondernemingen zal in januari naar verwachting ongeveer 60-70% bedragen.

 

Zonnecellen

Fotovoltaïsche modules : het aanbod fluctueert licht, elke grootte van fotovoltaïsche modules vertoont een licht stijgende tendens.

 

PV module ondernemingen voor vlotte zendingen in de vorige periode, de prijs is gedaald, sommige ondernemingen onlangs begon te bieden op het project, de eindvraag omhoog, sommige PV-module ondernemingen kijken uit naar opwaartse offerte, winststijging. Op dit ogenblik bedraagt de gangbare transactieprijs van monokristallijne 166MM PV-module USD 0,291/W, de gangbare transactieprijs van monokristallijne 182MM PV-module USD 0,293/W, de gangbare transactieprijs van monokristallijne 210MM PV-module USD 0,294/W. In termen van het werktempo, de recente binnenlandse nieuwe orders met inbegrip van een aantal van vorig jaar uitgesteld of legacy project orders begon te worden geleverd, de PV-module einde van de inventaris laag is, de start-up tarief aanzienlijk herstelde, een lijn van ondernemingen in januari wordt verwacht te beginnen op ongeveer 60%.

 

Fotovoltaïsche modules

Wat de hulpstoffen betreft, zijn de glasnoteringen deze week licht gestegen, maar de gemiddelde transactieprijs schommelde niet noemenswaardig. Beïnvloed door de glasindustrie als geheel opwaartse prijsstelling, sommige ondernemingen fotovoltaïsch glas aanbod licht omhoog, de mainstream transactieprijs van 3,2 mm dikte van glas deze week steeg licht tot ongeveer USD 4,097/㎡, 2,0 mm dikte van glas mainstream transactieprijs steeg licht tot ongeveer USD 3,23/㎡.

 

Volgende week verwacht.

 

Deze week, de vraag op de eindmarkt werd beter, samen met de PV-silicium materiaal prijs opleving, elke PV-productketen fabriek opstarten tarief verhoogd. De PV-moduleketen heeft al eerder zijn prijzen verlaagd om de voorraden te verminderen. Nu de vraag op de markt toeneemt, zullen PV-module ondernemingen doorgaan met het testen van opwaartse prijsaanpassing om de winstmarge te vergroten, PV-module prijzen zullen naar verwachting een kleine stijging hebben.