Fotovoltaïsche energiecentrale krijgt te maken met zware sneeuwval: bereken het maximale laadvermogen om te voorkomen dat ze door zware sneeuw wordt verpletterd

· Over fotovoltaïsche

Laten we, voordat we beginnen, naar een nieuwtje kijken:

 

Dit nieuws komt uit Binnen-Mongolië, China Een groot aantal fotovoltaïsche module-arrays in een lokale fotovoltaïsche elektriciteitscentrale is verpletterd of beschadigd door zware sneeuwval, met zware verliezen tot gevolg.

 

Hier zijn enkele foto's van de scène na de sneeuw:

 

Livebeelden:

Foto van het tafereel van de fotovoltaïsche krachtcentrale die wordt verpletterd door zware sneeuw

 

Foto van het tafereel van de fotovoltaïsche krachtcentrale die wordt verpletterd door zware sneeuw

Volgens mensen die bekend zijn met de kwestie, heeft het fotovoltaïsche energiecentraleproject een geïnstalleerd vermogen van 60 megawatt, en aanvankelijk wordt geschat dat tot 80 tot 90 procent van de fotovoltaïsche module-arrays is ingestort of beschadigd.

 

Europese landen sneeuwen vaak in de winter, en waarschuwingen voor zware sneeuwval worden vaak afgegeven.Partners met fotovoltaïsche energiecentrales in huis moeten vooraf voorzorgsmaatregelen nemen om de tragische situatie van het vorige nieuws te voorkomen.

 

Om voorzorgsmaatregelen te nemen, moet u drie dingen weten:

 

Eén: het draagvermogen van fotovoltaïsche modules:

 

De maximaal toelaatbare oppervlaktedruk is in Pascal, 6000 Pascal. Dit betekent dat het oppervlak van de PV-modules een maximale belasting van 6.000 Newton per vierkante meter kan weerstaan. Een kilo sneeuw resulteert in een gewicht van 9,81 Newton. Deel de maximale druk in Pascals door 10 om de maximaal toegestane sneeuwbelasting per vierkante meter in kilogram te krijgen.

 

Twee: Hoeveel sneeuw is:

 

Sneeuw verandert in de loop van de tijd van gewicht. Dit gebeurt door enerzijds de opname van vocht en anderzijds de samendrukking van de sneeuw door het eigen gewicht. De zojuist gevallen droge sneeuw vormt geen bedreiging voor PV-modules en een meter sneeuwdiepte komt overeen met een belasting van zo'n 50 tot 60 kilogram per vierkante meter. Als de sneeuw nat en dik wordt, veranderen de dingen drastisch. In deze gevallen kan het gewicht met een factor tien toenemen.

 

Drie: De relatie tussen sneeuwdikte en belasting:

 

1 vierkante meter * 10 cm = 25㎏

1 vierkante meter * 20 cm = 50㎏

1 vierkante meter * 30 cm = 75㎏

100 vierkante meter * 30 cm = 7,5 ton

Op dit moment ligt de ontwerpbelasting van het fabrieksdak van de staalconstructie over het algemeen binnen het bereik van 30 ~ 50 .

 

Nadat u de drie kennispunten kent, kunt u het maximale sneeuwgewicht berekenen dat uw fotovoltaïsche centrale kan dragen. Hoe te voorkomen dat de sneeuwophoping van fotovoltaïsche centrales het maximale draaggewicht bereikt?

 

Vier: Hoe sneeuw in het vroege stadium van fotovoltaïsche energiecentrales te voorkomen?

 

In de winter kunnen PV-modules gemakkelijk stof en sneeuw ophopen, en het vermogensverlies van PV-modules is meer dan 5% als gevolg van stof en sneeuw.Het reinigen van PV-modules kan het hotspot-effect voorkomen en de levensduur van PV-modules verlengen.

 

Voor gebieden in Europa waar het vaak sneeuwt, wordt aanbevolen om fotovoltaïsche modules met een grotere hellingshoek te installeren, omdat de sneeuw tot op zekere hoogte zal afglijden, waardoor de sneeuwaccumulatiesnelheid afneemt. Houd bij het installeren een bepaalde afstand tussen de onderkant van de fotovoltaïsche module en de grond, zodat de sneeuw eraf zal vallen en zich op de bodem zal ophopen, zodat deze zich later niet op de fotovoltaïsche module zal ophopen.

 

Vijf: Hoe sneeuw op te ruimen in fotovoltaïsche energiecentrales?

 

Fotovoltaïsche krachtcentrale na sneeuw

Als er zware sneeuwval op de PV-modules ligt na sneeuw, moet deze worden schoongemaakt.U kunt zachte voorwerpen gebruiken om de sneeuw naar beneden te duwen en pas op dat u het glas niet bekrast. Fotovoltaïsche modules hebben een bepaald draagvermogen, maar ze kunnen niet worden betreden om ze te reinigen, wat scheuren of schade aan de fotovoltaïsche modules kan veroorzaken en de levensduur van de fotovoltaïsche modules kan beïnvloeden. Over het algemeen wordt aanbevolen om niet te wachten tot de sneeuw te dik is met het reinigen, om bevriezing van fotovoltaïsche modules te voorkomen.

 

In veel gevallen draagt ​​de weerspiegeling van sneeuw in geringe mate bij aan de opwekking van fotovoltaïsche energie. Als de sneeuw de PV-modules niet bedekt, zal de sneeuw op de grond fungeren als een spiegel om zonlicht terug te sturen, waardoor de stroomopwekking toeneemt. Als de sneeuwbedekking de fotovoltaïsche modules echter volledig bedekt en slechts een klein deel van het zonlicht door de sneeuw gaat en de fotovoltaïsche modules bestraalt, zal dit de fotovoltaïsche energieopwekking beïnvloeden.

 

Zes: Voorzorgsmaatregelen voor het schoonmaken van sneeuw

 

Let op het gebruik van zachte voorwerpen om krassen op het glas te voorkomen en de lichtdoorlatendheid van zonnecelmodules te verminderen;

Fotovoltaïsche krachtcentrale na sneeuw

Zorg ervoor dat u het oppervlak van het zonnepaneel niet met heet water wast, omdat de oneffenheden van kou en warmte het oppervlak van het zonnepaneel ernstig zullen beschadigen;

Pas op dat u niet op de fotovoltaïsche modules stapt om ze schoon te maken. De fotovoltaïsche modules hebben bepaalde draagkrachtvereisten, die scheuren of schade aan de fotovoltaïsche modules kunnen veroorzaken en de levensduur van de fotovoltaïsche modules kunnen beïnvloeden.

Pas op dat u niet wacht tot de sneeuw te dik is met het reinigen, zodat de fotovoltaïsche modules niet bevriezen.

Sneeuwruimen moet schoon zijn, onderschat de sneeuwstroken niet. Als er slechts een klein stukje sneeuw op het zonnepaneel ligt, moet dit worden opgeruimd.Het geblokkeerde zonnepaneel zal als geheel falen en het stroomopwekkingsrendement van de omvormer zal aanzienlijk worden verminderd.

 

Zeven: De manier om de sneeuw te ruimen

 

1. Sneeuwruimen dweil

Gebruik een zachte dweil om de sneeuw naar beneden te duwen. Deze methode van sneeuwruimen bespaart geld en moeite.

Maar wees voorzichtig: gebruik geen scherpe voorwerpen, om het glas niet te krassen

2. Dek af met een doek of plastic zak;

Kleine fotovoltaïsche centrales kunnen ook worden afgedekt met stoffen of plastic zakken als het sneeuwt, en ze kunnen worden blootgelegd als de sneeuw stopt. 

3. Robot sneeuwruimen

Grootschalige fotovoltaïsche energiecentrales kunnen robots gebruiken om sneeuw te verwijderen. Herinnering: Let bij het reinigen van sneeuw voor fotovoltaïsche energiecentrales op de veiligheid, vooral wanneer u op het dak staat.