De prijzen in de toeleveringsketen van de PV-industrie: de prijzen van silicium voor zonnecellen stijgen langzaam, het touwtrekken om de prijzen van zonnecellen en PV-modules zal aanhouden

· prijs zonnepanelen Offertes
De prijzen in de toeleveringsketen van de PV-industrie: de prijzen van silicium voor zonnecellen stijgen langzaam, het touwtrekken om de prijzen van zonnecellen en PV-modules zal aanhouden

 

 

De meeste orders voor zonnesilicium voor februari zijn al getekend, waarbij één bedrijf deze week een lange order voor februari heeft getekend, waardoor er nog maar weinig materiaal op de markt beschikbaar is en het aantal andere nieuwe orders aanzienlijk is gedaald, waardoor de prijzen voor zonnesilicium langzaam zijn gestegen.

 

Silicium zonne-energie

Zonne-silicium productie operatie en zendingen, deze week, China's binnenlandse 13 zonne-silicium ondernemingen in de productie, de hervatting van de productie ondernemingen zullen naar verwachting het bedrag van de binnenlandse aanbod van zonne-silicium in China te verhogen in maart, individuele eerste lijn ondernemingen van plan in 2022 Q1 voor wiel lijn onderhoud, in combinatie met de uitbreiding van de productiecapaciteit release is minder dan verwacht effect, zonne-silicium output is beperkt, zonne-wafer nieuwe productiecapaciteit bleef vrij te geven, de eindvraag warmte voortgezet Verwacht wordt dat de prijzen van silicium voor zonne-energie in maart zullen blijven stijgen, aangezien vraag en aanbod krap zijn en de materiaalprijzen ondersteunend zijn.

 

 

Deze week ligt de gangbare transactieprijs van M6 zonnewafer rond USD 0,83/PC, de gangbare transactieprijs van M10 zonnewafer rond USD 0,996/PC, en de gangbare transactieprijs van G12 zonnewafer rond USD 1,32/PC. De vraag op de eindmarkt is hoog, de vraag naar zonnecellen wordt groot, en trekt indirect de vraag naar zonnewafers omhoog; de verscheping van zonnewafers verloopt vrij vlot. Wat afmetingen betreft, is de productie van zonnewafers van alle afmetingen (M6, M10 en G12) in februari gestegen, terwijl de productie van zonnewafers van alle afmetingen (G1) verder is gedaald, met een gestage daling van het marktaandeel tot gevolg.

 

Siliciumwafers voor zonne-energie

Wat polykristallijne zonnewafers betreft, werd de hoofdprijs van polykristallijne zonnewafers, onder invloed van de starre overzeese geïnstalleerde vraag, deze week licht aangepast tot ongeveer USD 0,349/PC, waarbij verdere prijsstijgingen nog steeds mogelijk zijn. Op dit moment, de eerste lijn zonnewafer ondernemingen om een hoge start-up tarief, uitbreidingscapaciteit is ook in productie te handhaven, wordt verwacht in februari zonnewafer productie zal hoger zijn dan in januari, als de terminal vraag blijft stijgen, kan zonnewafer prijzen nog steeds stijgen.

 

 

Deze week werden M6 zonnecellen verkocht tegen een mainstream-prijs van ongeveer USD 0,172/W, M10 zonnecellen werden verkocht tegen een mainstream-prijs van ongeveer USD 0,177/W en G12 zonnecellen werden verkocht tegen een mainstream-prijs van ongeveer USD 0,178/W. Na het Chinese Nieuwjaar, zoals upstream zonne-silicium en zonne-wafers hebben hun prijzen verhoogd, hebben sommige zonnecel bedrijven hun zonnecel aanbiedingen verhoogd om de druk van de stijgende kosten te verlichten, maar de totale markt transactie is moeilijk. Op dit moment, zonnecellen en fotovoltaïsche modules voor de prijs touwtrekken, een aantal zonnecel ondernemingen tot uiting dat sommige fotovoltaïsche module ondernemingen in China vóór het Chinese Nieuwjaar is een deel van de voorraad, terwijl de Chinese Nieuwjaar vakantie zonnecel ondernemingen in principe handhaven van een hoge start tarief, het aanbod is meer dan voldoende is, zal naar verwachting de zonnecel prijzen te volgen omhoog ruimte is beperkt.

Zonnecellen

 

 

De prijzen van PV-modules blijven stabiel, met mainstream-transacties van monokristallijne 166MM PV-modules van ongeveer USD 0,29/W, monokristallijne 182MM PV-modules van ongeveer USD 0,297/W en monokristallijne 210MM PV-modules van ongeveer USD 0,297/W. Sommige van de eerste lijn ondernemingen hebben ondertekend februari orders in het jaar voor, deze week, de meeste van de PV-module ondernemingen om de uitvoering van de vorige orders, in aanvulling op de overzeese vraag blijft, zendingen zijn relatief glad. In aanvulling op de upstream-prijzen van de industrie-keten, de hulpstof einde van de backsheet, glas en andere schakels zijn ook toegenomen, sommige dealers tot uiting dat sommige ondernemingen 166MM enkelzijdige PV-module prijzen hebben overschreden USD 0,30 / W, dubbelzijdig dubbel glas PV-module prijzen zijn ook gestegen tot USD 0,308 / W. Vraag, de eindvraag als gevolg van prijsstijgingen, de eerste om de marktsituatie waar te nemen, een aantal PV-module ondernemingen hebben gepland Sommige producenten van fotovoltaïsche modules zijn van plan hun oogsttarieven in maart te verlagen en een prijzenslag aan te gaan met toeleveranciers van zonnecellen en ondersteunende materialen.

 

Fotovoltaïsche modules

Op het gebied van hulpmaterialen zijn de glasprijzen deze week in principe stabiel gebleven, de eindvraag is groot, wat leidt tot een grotere vraag op de markt voor fotovoltaïsch glas, maar omdat de prijsaanvaarding van fotovoltaïsche modulebedrijven niet hoog is, stijgt de prijs slechts langzaam. Deze week de 3,2 mm dikte van glas prijzen mainstream transacties tot ongeveer USD 4,266/㎡, 2,0 mm dikte van glas mainstream transacties tot ongeveer USD 3,318/㎡.

 

De prijsverwachting voor volgende week.

 

Deze week stegen de prijzen van silicium voor zonne-energie langzaam als gevolg van een gebrek aan reservemateriaal en een aanhoudende vraag, waardoor de prijzen van zonnewafers en zonnecellen aan het eind van de productieketen stegen.

 

Maar het PV-module einde van de aanvaarding is niet hoog, rekening houdend met de kostendruk, zonnecellen en PV-modules in een lange-termijn prijs touwtrekken fase.

 

Verwacht wordt dat de prijs van PV-modules volgende week verder zal stabiliseren, maar de mogelijkheid van een langzame stijging kan niet worden uitgesloten. Gehoopt wordt dat eindafnemers met projecten zo vroeg mogelijk voorraden zullen aanleggen om het kostenverlies als gevolg van aanhoudende prijsstijgingen te beperken.