De winst van fotovoltaïsche modules weer is gedaald door de aanhoudende stijging van de prijs van zonne-siliciummaterialen, en de prijs van modules weer zal stijgen?

· prijs zonnepanelen Offertes
Deze week stegen de prijzen van de fotovoltaïsche industrieketen, zonnesiliciummaterialen en siliciumwafers licht, terwijl de prijzen van zonnecellen en fotovoltaïsche modules relatief stabiel waren.

 

 

Tegen het einde van februari begonnen sommige bedrijven op het gebied van zonne-siliciummateriaal in maart bestellingen te bespreken. Naar verwachting zal de productie van zonne-siliciummaterialen in maart niet aan de verwachtingen voldoen vanwege het onderhoud van de productielijn en de uitbreiding van de productiecapaciteit. Het tarief zal toenemen , zal de vraag naar zonne-siliciummaterialen toenemen, blijft de kloof tussen vraag en aanbod bestaan ​​en zijn de prijzen van langetermijnorders en bulkorders in verschillende mate gestegen.

Observeer de productie, werking en verzending van zonne-siliciummaterialen. Deze week zijn 13 zonne-siliciummaterialenbedrijven in China in productie, en een van hen heeft het lijnonderhoud niet voltooid. Er is ook een overzees siliciummateriaalbedrijf dat een lijn ondergaat onderhoud volume is afgenomen. Verwacht wordt dat de langetermijnorders in maart over bijna twee weken zullen worden ondertekend, en het zonne-siliciummateriaal zal in maart altijd een hoge prijs hebben.

 

zonne-silicium

 

 

Onlangs heeft LONGi een nieuwe offerteronde aangekondigd.Vergeleken met de laatste notering is de prijs van zonne-siliciumwafels van verschillende groottes gestegen met $0.0475~0.0554/PC, een stijging van 5.7~6.1%. Deze week steeg de reguliere transactieprijs van M6 tot ongeveer $0.847/pc, de reguliere transactieprijs van M10 steeg met 2.38% tot ongeveer $1.02/pc en de reguliere transactieprijs van G12 steeg tot ongeveer $1.346/pc. De vraag op de eindmarkt is sterk en de bedrijfssnelheid van stroomafwaartse zonnecelbedrijven is toegenomen, waardoor de vraag naar zonne-siliciumwafels is toegenomen. De output van zonne-siliciumwafels wordt beïnvloed door het onvoldoende aanbod van zonne-siliciummaterialen en de productiecyclus van productielijnen nadat de bedrijfsratio is gestegen, wat resulteert in een beperkte productie en een krap aanbod.Op dit moment is de bedrijfsratio van first-tier-ondernemingen gestegen tot ongeveer 75%, en de bedrijfsratio van geïntegreerde ondernemingen is ook gebleven op 80-100%. Als de vraag naar terminals blijft stijgen, zal de bezettingsgraad naar verwachting verder toenemen.

 

zonnewafeltje

 

 

De reguliere transactieprijs van M6-zonnecellen ligt deze week rond de $ 0.172/W, de reguliere transactieprijs van M10-zonnecellen rond de $ 0.177/W en de reguliere transactieprijs van G12-zonnecellen rond de $ 0.179/W. De terminalvraag is erg hoog voor bestellingen van zonnecellen. Sommige zonnecelbedrijven hebben geprobeerd hun offertes aan te passen. Fotovoltaïsche modulebedrijven hebben nog voorraden in voorraad in het voorgaande jaar en accepteren de prijsstijging niet. Bovendien heeft de recente fotovoltaïsche module De noteringen zijn stabiel gebleven en er is niet veel ruimte voor prijsstijgingen voor zonnecellen.Bovendien blijft de prijs van upstream-siliciumwafels stijgen en is de winstgevendheid van zonnecelbedrijven relatief laag.

 

Zonnecel

 

 

De prijzen blijven stabiel. De reguliere transactieprijs van monokristallijne 166 MM fotovoltaïsche modules is ongeveer $ 0.293/W, de reguliere transactieprijs van monokristallijne 182 MM fotovoltaïsche modules is ongeveer $ 0.297/W en de reguliere transactieprijs van monokristallijne 210 MM fotovoltaïsche modules is ongeveer $ 0. 297/W.

Op 21 februari opende de Huadian Group biedingen voor de aanschaf van fotovoltaïsche modules en omvormerframes in 2022. De hoogste prijs voor het openen van het bod was $ 0.302/W, de laagste prijs was $ 0.286/W en de gemiddelde offerte was $ 0.294/W. Op dit moment nadert de overzeese haast voor levering van apparatuur het einde, en China's binnenlandse grootschalige basisprojecten blijven vorderen.Veel bedrijven zijn begonnen met aanbestedingen en de vraag is relatief soepel. Beïnvloed door de stijgende prijzen van de belangrijkste industrieketen en hulpmaterialen, hebben sommige PV-modulebedrijven de prijzen voorlopig verhoogd, maar het transactievolume was niet duidelijk.

Wat hulpmaterialen betreft, bleef de glasprijs deze week nagenoeg stabiel en voerden de meeste glasbedrijven vooral pre-orders uit. Deze week is de reguliere transactieprijs van glas met een dikte van 3.2 mm ongeveer USD 4.28/㎡, en de reguliere transactieprijs van glas met een dikte van 2.0 mm ongeveer USD 3.329/. Beïnvloed door de stijgende prijs van grondstoffen, is de winstmarge van fotovoltaïsch glas momenteel kleiner geworden, en sommige bedrijven stellen de ontsteking uit nadat de oven is gebouwd om de markttendens af te wachten.

 

Fotovoltaïsche modules

 

 

Deze week zijn de prijzen van zowel zonnesilicium als zonnewafers licht gestegen als gevolg van een sterke vraag naar terminals en een krappe vraag en aanbod van zonne-silicium.

Vanwege de gecomprimeerde winstmarge van fotovoltaïsche modules hebben we geprobeerd de prijs aan te passen, maar het marktvolume was niet duidelijk. De prijzen blijven stabiel.

De verwachting is dat de prijs van fotovoltaïsche modules volgende week stabiel zal blijven, maar een langzame stijging is niet uitgesloten. Het is te hopen dat klanten met projecten zo snel mogelijk een voorraad inslaan om het kostenverlies veroorzaakt door de aanhoudende prijsstijging.