Keerpunt in de branche? De keten van de fotovoltaïsche industrie is nu een golf van prijsverlagingen

· zonnepanelen industrie Nieuws
broken image

Onlangs namen de twee siliciumwafelgiganten LONGi Green Energy en TCL Zhonghuan het voortouw bij het verlagen van de prijzen! De prijsverlaging in de stroomopwaartse keten van de fotovoltaïsche industrie zorgt ervoor dat de stroomafwaartse keten een omslagpunt lijkt te zien. In het citaat van PVinfolink daalde polysilicium met maar liefst bijna US $ 1. Hierdoor werden siliciumwafels, -cellen en -modules allemaal tot op zekere hoogte gedaald in hun noteringen.

broken image

Siliciummateriaal: de eerste daling in de afgelopen twee jaar, de prijs is lager
Deze week luidde de prijs van siliciummaterialen eindelijk een lichte daling in.De reguliere transactieprijs van polysilicium was US $ 42.912 / KG en de reguliere transactieprijs van monokristallijne dichte materialen was US $ 42.201 / KG, een daling van ongeveer 1.65% -2.3 % van vorige week. Tegen het einde van de maand begon de markt te onderhandelen over orders voor polysilicium voor december.De prijs van siliciumwafers is de laatste tijd gedaald en polysiliciumbedrijven staan ​​onder toenemende druk bij het onderhandelen over prijzen.De prijzen van polysiliciumorders die deze week zijn ondertekend, zijn allemaal aanzienlijk gedaald . Hoewel verwacht wordt dat de reguliere eerstelijnsfabrikanten volgende week onderhandelingen beginnen en orders ondertekenen, worden er deze week nog steeds veel pre-orders uitgevoerd, maar de prijsklasse van tweederangs fabrikanten blijft zich uitbreiden en de sfeer van anticipatie is bereikt zijn hoogtepunt. Op dit moment heeft de prijs van siliciummaterialen een gevoelige periode bereikt. Verschillende bedrijven hebben verschillende oordelen en strategieën voor de markt en het is moeilijk om de daaropvolgende prijsontwikkeling van siliciumwafels te voorspellen.

broken image

Siliciumwafer: enorme capaciteit, prijzen blijven dalen
De prijs van siliciumwafels bleef deze week dalen. De reguliere transactieprijs van M10 was US $ 0.922/stuk, en de reguliere transactieprijs van G12 was US $ 1.223/stuk. De daling werd geleidelijk sterker tot 3.35%-3.7%. Volgens de huidige financiële rapporten en onderzoek van verschillende beursgenoteerde bedrijven zal de productiecapaciteit van siliciumwafels eind 2022 de 677 GW overschrijden. Volgens de CPIA-statistieken in de eerste helft van het jaar zou de output van polysilicium echter strak in evenwicht moeten zijn.De output van siliciumwafels in de eerste helft van het jaar was 152.8 GW.Het is duidelijk dat de productiecapaciteit van 677 GW aan siliciumwafels is ongetwijfeld de link met de meeste overmaat, en prijsverlaging is een onvermijdelijke trend. Vergeleken met de vorige prijsronde bereikte de prijsverlaging van TCL Zhonghuan dit keer een maximum van 4.6%, terwijl de vorige ronde van Longi Green Energy's nieuwe prijsverlagingen voor siliciumwafels opliep tot 1.6%. Op dit moment is siliciummateriaal het knelpunt van de fotovoltaïsche productie-industrie.Met het vrijkomen van de productiecapaciteit van siliciummateriaal zal de prijs dalen.De overaanbodsituatie zal op korte termijn aanhouden en de prijs van siliciumwafels kan nog steeds dalen.

broken image

Cel: losse prijs, afnemende vraag
Door de mismatch van vraag en aanbod in de industriële keten, veroorzaakt door verschillen in batterijtechnologieroutes, zijn de prijzen iets losser geworden en is het relatief moeilijk om tegen hoge prijzen te handelen, waardoor gespecialiseerde bedrijven in de dalende markt afwachtend beginnen te worden. Deze week was de reguliere transactieprijs van monokristallijne M6-cellen ongeveer USD 0.169/W, een daling van 7.65%; de reguliere transactieprijs van M10-cellen was gelijk; de reguliere transactieprijs van G12-cellen was ongeveer USD 0.169/W, een daling van 1.17%. Op korte termijn is het nog steeds nodig om aandacht te besteden aan de opstartsituatie van de downstream.Als de componentbedrijven de opstartsnelheid verlagen, kan de situatie van schaarste aan de batterijzijde veranderen.

broken image

Componenten: Componentprijzen zijn stabiel en de follow-up is bearish
De uitvoeringsprijs van de termijnorder wordt gehandhaafd op USD 0.272-0.277/W, en de uitvoeringsprijs van de vorige order is momenteel de belangrijkste. De recente opening van het prijsverlagingskanaal in de stroomopwaartse richting van de industriële keten kan de prijs van componenten verlagen en de vraag naar geïnstalleerde capaciteit op de terminal verder stimuleren.Door factoren als geopolitiek en arbeid is de vraag naar geïnstalleerde capaciteit echter afgekoeld omlaag. Voor de N-type module is deze deze week gestabiliseerd en de reguliere notering in de markt is 0.306-0.312 USD/W. Naarmate de prijs van siliciumwafels en siliciummaterialen wordt verlaagd, wordt verwacht dat de stroomafwaartse vraag zal toenemen, wat bevorderlijk is voor het opwaartse herstel van de stroomafwaartse prestaties.

Sinds de oprichting in 2008 richt Maysun solar zich op het produceren van hoogwaardige fotovoltaïsche modules.Neem contact met ons op (link) voor meer productinformatie.