Het duurste WK, de meest luxueuze PV-installatie                                                      PV-installatie ondersteunt WK Qatar

· zonnepanelen industrie Nieuws

Het WK van Qatar staat op het punt de knock-outfase in te gaan. Het huidige WK heet "Twilight of the Gods". De groepsfase kent regelmatig tegenslagen en constante onderwerpen. Het betreden van de knock-outfase zal zeker meer aandacht trekken. Als fotovoltaïsche persoon besteedt hij naast het ondersteunen van zijn favoriete team ook aandacht aan de ontwikkeling van fotovoltaïsche energie in het gastland.

broken image

Het duurste WK
Volgens het Internationaal Monetair Fonds zal het BBP per hoofd van de bevolking in 2022 naar verwachting oplopen tot 82.887 US dollar, waarmee het op de vijfde plaats van de wereld staat in termen van BBP per hoofd van de bevolking, en is het een echte rijke man in het Midden-Oosten. Om dit WK te organiseren heeft Qatar meer dan 220 miljard dollar uitgegeven, wat overeenkomt met vijf keer de som van de voorgaande zeven WK's.Het wordt "het duurste WK in de geschiedenis" genoemd.
Olie en aardgas hebben Qatar een gestage stroom van rijkdom gebracht, en het voelt niet slecht om elektriciteit te gebruiken. Qatar is een van de landen met het hoogste elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking ter wereld, met een elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking van 15.236,23 kWh in 2020, vergeleken met 6.692,89 kWh per hoofd van de bevolking in Duitsland in hetzelfde jaar. Qatar is aan drie kanten omringd door de zee en is een typisch land van het schiereiland: het is er erg heet in de zomer en iets koeler in de winter. Dit is een van de redenen waarom ervoor is gekozen om het WK in Qatar in de winter te houden.
Qatar, dat een typisch tropisch woestijnklimaat heeft, heeft een vlak terrein en de meeste gebieden zijn woestijnen bedekt met zandgrond, met hoge temperaturen en droogte en weinig neerslag, wat zeer geschikt is voor het bouwen van fotovoltaïsche energiecentrales. (De impact van ander weer op fotovoltaïsche energiecentrales)

broken image

Bouw de meest luxueuze fotovoltaïsche energiecentrale

Op 18 oktober 2022 kondigde Al Kharsaah, de eerste grootschalige op de grond gemonteerde fotovoltaïsche krachtcentrale in de geschiedenis van Qatar, en de op twee na grootste fotovoltaïsche krachtcentrale ter wereld, officieel zijn netaansluiting met volledige capaciteit aan. De fotovoltaïsche centrale ligt 80 kilometer ten westen van Doha, de hoofdstad van Qatar, en heeft een oppervlakte van 1.000 hectare, wat overeenkomt met 1.400 voetbalvelden. Gezamenlijk ontwikkeld door TotalEnergies, QatarEnergy en Marubeni, bedraagt ​​de totale projectinvestering meer dan 460 miljoen dollar. Met een totale geïnstalleerde capaciteit van 800 MW zal het project naar verwachting 1,8 miljard kW/h aan schone energie per jaar leveren, voorzien in het elektriciteitsverbruik van ongeveer 300.000 huishoudens en de uitstoot van kooldioxide met bijna 900.000 ton verminderen.

broken image

De centrale maakt gebruik van in totaal 2 miljoen dubbelzijdige fotovoltaïsche modules, die allemaal worden geleverd door het Chinese bedrijf LONGi. Tegelijkertijd wordt een enkelassige fotovoltaïsche tracker gebruikt om de zon 24 uur per dag te volgen.De ene kant van het fotovoltaïsche paneel vangt het directe licht van de zon op en de andere kant vangt het licht op dat door de grond wordt gereflecteerd, wat aanzienlijk toeneemt de stroomopwekking. Het is duidelijk dat de centrale gedurende de gehele levenscyclus 10% van de piekvraag van Qatar kan dekken en de uitstoot van kooldioxide met 26 miljoen ton kan verminderen.
Tegelijkertijd is de fotovoltaïsche centrale uitgerust met een intelligente robotarm om de fotovoltaïsche modules te reinigen en om de vier dagen het stof en het zand op elke module te verwijderen, om de stroomopwekking te vergroten en de kosten na gebruik en onderhoud te verlagen.

broken image

Koolstofneutraliteit, wereldwijde actie
Als onderdeel van Qatar's "National Vision 2030" schiep de oprichting van de energiecentrale een precedent op het gebied van nieuwe energieopwekking van fotovoltaïsche energie in Qatar, verhoogde het aandeel van fotovoltaïsche energie in het energieverbruik van Qatar aanzienlijk, verminderde koolstofemissies en werd met succes aangesloten op het netwerk voor stroomopwekking vóór het WK , waarmee Qatar zijn toezegging nakomt om een ​​"koolstofneutraal" WK te organiseren.

broken image

Op dit moment staat de wereld voor de uitdaging van de energietransitie. Om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, de mate van temperatuurverandering te beheersen en de afhankelijkheid van fossiele energie te verminderen, is het erg belangrijk om de ontwikkeling van hernieuwbare energie zoals zonne-energie te bevorderen en windenergie. In 2021 zal de wereld 755 miljard dollar uitgeven aan de inzet van koolstofarme energietechnologieën, een jaar-op-jaar stijging van 27%. Hoe rijk een land ook is, het is onlosmakelijk verbonden met de ondersteuning van nieuwe energie om zijn energieproductie en leveringszekerheid te verbeteren, en hoe rijker het land, hoe meer het moet combineren met nieuwe energie om aan de groeiende vraag naar elektriciteit te voldoen, en ondersteunt daarmee haar eigen energietransitie!
Als fabrikant van fotovoltaïsche modules met 14 jaar professionele ervaring, is Maysun Solar bereid om met u samen te werken om de energietransitie te helpen. Neem contact met ons op om de deur naar groene energie te openen.