Prijsnoteringen van de toeleveringsketen voor de PV-industrie: de prijzen zijn over de hele linie gestegen en zullen naar verwachting ook in februari blijven stijgen

· prijs zonnepanelen Offertes
broken image

 

 De meeste orders voor zonnesilicium voor februari zijn al getekend en er zijn nog maar weinig materialen beschikbaar op de markt, waarbij de prijzen voor verspreide bulkorders de prijzen van zonnesilicium deze week opdrijven. De meeste ondernemingen die zonnewafers, zonnecellen en PV-modules produceren, hebben hun normale productie tijdens het Chinese Nieuwjaar gehandhaafd. De verscheping van silicium voor zonne-energie verliep vlot, zonder voorraaddruk en met voorlopig een grote vraag op de markt, en de meeste ondernemingen hielden de marktontwikkelingen in de eerste week na het Chinese Nieuwjaar in het oog.

 

Zonne-silicium productie werking en zendingen, 12 zonne-silicium ondernemingen in China in productie, vóór het onderhoud van onderhoud ondernemingen hebben hun productie hervat, februari wordt verwacht dat 1-2 ondernemingen in onderhoud, maar de impact is relatief klein, de toename voornamelijk uit de uitbreiding van de productiecapaciteit geleidelijk toegenomen. Op basis van de goede marktvraag kan de productie van silicium voor zonne-energie nog steeds niet voldoen aan de vraag naar zonnewafers. De wanverhouding tussen vraag en aanbod zal blijven bestaan en verwacht wordt dat de prijzen van silicium voor zonne-energie in februari een opwaartse trend zullen vertonen.

 

 De prijzen van zonnewafers zijn deze week licht gestegen, waarbij mainstream M6 zonnewafers werden verhandeld tegen ongeveer USD 0,825/PC, M10 zonnewafers tegen ongeveer USD 0,99/PC en G12 zonnewafers tegen ongeveer USD 1,31/PC. In de laatste week voor het Chinese Nieuwjaar hebben toonaangevende bedrijven hun prijzen voor zonnewafers verhoogd en hebben bedrijven uit het tweede en derde echelon dit voorbeeld gevolgd, maar het volume van de transacties is laag. Groei, maar op basis van het beperkte aanbod van zonne-silicium in februari, de markt vraag en aanbod is krap evenwicht, zonne-wafer prijzen in februari hebben nog steeds de mogelijkheid van opwaartse aanpassing.

 

 De prijzen van zonnecellen zijn deze week licht gestegen: M6 zonnecellen werden verhandeld tegen ongeveer USD 0,171/W, M10 zonnecellen tegen ongeveer USD 0,176/W en G12 zonnecellen tegen ongeveer USD 0,177/W. In de laatste week voor het Chinese Nieuwjaar, toonaangevende zonnecel bedrijven gesneden M6 zonnecel prijzen en voor de eerste keer M10 zonnecel prijzen, G12 zonnecel prijzen ongewijzigd gebleven, maar het aangepaste aanbod was nog steeds op het normale niveau van de markt en niet rijden de marktprijstrend. Met de upstream-silicium-en zonne-wafer prijzen blijven stijgen, evenals de Q1 2022 oververwachte eindvraag, zonnecelprijzen zijn blijven stijgen, maar gezien de aanvaarding van fotovoltaïsche module ondernemingen, zonnecellen en upstream-en downstream zonne-silicium wafers, fotovoltaïsche modules koppeling confrontatie situatie, zonnecellen zal blijven om de prijsdruk te dragen.

 

 Tijdens het Chinese Nieuwjaar bleven sommige eerstelijnsondernemingen hun productie op een hoog peil houden en verliepen de verzendingen betrekkelijk vlot. In de eerste week na het Chinese Nieuwjaar hebben sommige ondernemingen nieuwe orders ontvangen op basis van de grotere vraag op de markt, en de sfeer van de marktonderhandelingen is actiever. Deze week ligt de gangbare transactieprijs van monokristallijne 166MM PV-module rond USD 0,29/W, de gangbare transactieprijs van monokristallijne 182MM PV-module ligt rond USD 0,295/W, en de gangbare transactieprijs van monokristallijne 210MM PV-module ligt rond USD 0,295/W.

 

Vraag, overzeese markten, zal India vanaf 1 april op fotovoltaïsche modules geheven 40%, zonnecellen 25% tarief; de Verenigde Staten uitgesteld 201 tarieven en zal importeren zonnecellen belastingvrije contingent van 2,5 GW tot 5 GW, de binnenlandse opeenvolgende invoering van diverse beleidsmaatregelen ter ondersteuning van de ontwikkeling van hernieuwbare energie, zoals fotovoltaïsche, een aantal fotovoltaïsche projecten in het biedproces, de eindmarkt vraag. Aangezien de upstream-prijzen blijven stijgen, houden fotovoltaïsche modulebedrijven rekening met de aanvaarding van de terminalprojectactiviteiten, zullen de prijzen waarschijnlijk niet aanzienlijk stijgen, en zal de trend in februari naar verwachting stabiel blijven met een kleine stijging.

 

Hulpmaterialen, glas prijzen deze week, een kleine stijging in het Chinese Nieuwjaar, de fotovoltaïsche module ondernemingen om de activiteiten te handhaven, de glasmarkt ook handhaven normale zendingen, in de huidige fotovoltaïsche glas link winsten zijn op een laag niveau, de verschillende schakels van de industrie-keten hebben de prijzen verhoogd, sommige glas ondernemingen om te proberen om de prijzen te verhogen, maar fotovoltaïsche groep prijs onderneming aanvaarding is niet hoog, het volume van de transacties is klein. Deze week 3,2 mm dikte van het glas mainstream transactieprijs steeg licht tot ongeveer USD 4,246/㎡, 2,0 mm dikte van het glas mainstream transactieprijs steeg licht tot ongeveer USD 3,30/㎡.

 

 Na het Chinese Nieuwjaar, de PV-industrie keten terminal marktvraag is goed, als gevolg van de PV-industrie front-end zonne-silicium aanbod beperkingen, de markt silicium vraag groter is dan het aanbod, silicium en silicium wafer prijzen zijn licht gestegen, zal naar verwachting blijven tot volgende week de mogelijkheid van opwaartse aanpassing.

 

PV-module, met de upstream-silicium en silicium wafer prijzen blijven stijgen, de kosten van cellen en componenten druk omhoog, PV-module prijzen deze week, hoewel niet veel, tijdelijk aan de terminal PV-systeem installateur aanvaarding te voldoen, wordt verwacht volgende week component prijzen zonder de mogelijkheid van een aanzienlijke stijging, maar er is een kleine stijging van de mogelijkheid van hoop dat de terminal project installatie van klanten zo vroeg mogelijk om orders te plaatsen om de PV-module prijzen te vergrendelen.