Ontwikkeling van de nieuwe energie-industrie: monokristallijn silicium met een hoge zuiverheidsgraad heeft een mooie toekomst, de fotovoltaïsche industrie luidde het "moment van de hoge omzettingssnelheid" in

· zonnepanelen industrie Nieuws

Onder invloed van de "dubbele koolstof"-doelstelling zal de fotovoltaïsche industrie een "hoog licht"-moment inluiden, en zullen aanverwante industriesectoren eveneens zeldzame ontwikkelingskansen inluiden. Uit gegevens blijkt dat fotovoltaïsche materialen, organisch silicium en polysilicium nieuwe productiecapaciteit naar verwachting zal worden vrijgegeven in de eerste helft van 2022, metaal silicium zal naar verwachting zeer grote toenames in 2022, de voorlopige schatting tot 2025 polysilicium productiecapaciteit van ongeveer 2,27 miljoen ton.

 

 Naar verluidt lopen er over de hele wereld een aantal projecten op het gebied van siliciummaterialen voor fotovoltaïsche toepassingen, die volgens de planning in 2022 voltooid moeten zijn. Silicium met een hoge zuiverheidsgraad, een onmisbaar basismateriaal voor de vervaardiging van fotovoltaïsche panelen, staat bovenaan in de bedrijfskolom voor nieuwe materialen op basis van silicium, en er zijn verschillende technische projecten in aanbouw.

Monokristallijn silicium met een hoge zuiverheidsgraad heeft een mooie toekomst

 

 China's Qinghai Asia Silicon Materials Co Ltd, een leverancier van siliciummaterialen met een hoge zuiverheidsgraad, heeft een project met een jaarlijkse productiecapaciteit van 40.000 ton polysilicium van elektronische kwaliteit. Het project heeft een maatschappelijk kapitaal van 750 miljoen RMB en zal volgens de planning in juni 2022 worden voltooid en in gebruik worden genomen. Momenteel heeft de onderneming een productiecapaciteit van 19.000 ton/jaar van hoogzuiver polysilicium en 9.000 ton/jaar van SiCl4 van vezeloptische kwaliteit, en beschikt zij over 185MW aan fotovoltaïsche centrales die op het net zijn aangesloten. Verwacht wordt dat het project, wanneer het eenmaal in bedrijf is genomen, een totale jaarlijkse output van ongeveer 4 miljard RMB zal opleveren.

 

Er is ook een grote marktvraag naar kristallijn silicium met een hoge zuiverheidsgraad dat wordt geraffineerd uit silicium met een hoge zuiverheidsgraad. China's Qinghai Lihao Semiconductor Materials Co, Ltd. is van plan in drie fasen in totaal 18 miljard RMB te investeren in de bouw van een 200.000 ton per jaar kostend project voor de productie van kristallijn silicium met een hoge zuiverheidsgraad. De eerste fase, met een investering van 4,5 miljard RMB, zal naar verwachting in december 2022 voltooid zijn. 

 

 Kristallijn siliciummateriaal is het meest dominante fotovoltaïsche materiaal, met een marktaandeel van meer dan 90%. Momenteel zijn fotovoltaïsche cellen van silicium goed voor meer dan 98% van de totale fotovoltaïsche celproductie in de wereld, waarvan polykristallijne siliciumcellen ongeveer 55% voor hun rekening nemen, monokristallijne siliciumcellen ongeveer 36% en cellen van ander siliciummateriaal ongeveer 70%. 

 

Samen met N-type zonnecellen geleidelijk bezetten van de markt, N-type zonnecellen van het belangrijkste materiaal N-type monokristallijn silicium is uitgegroeid tot een nieuwe positie in de fotovoltaïsche industrie, die kan bezetten eerste, die in staat zal zijn om de leiding te nemen in de toekomst van de fotovoltaïsche industrie. "Omdat de hoge of lage kwaliteit van monokristallijn silicium van invloed is op het omzettingsrendement van N-type zonnecellen." 

 

Industrie-experts zeggen dat silicium op grote schaal wordt gebruikt vanwege zijn eigen kwaliteiten en voordelen. Hoogzuiver monokristallijn silicium wordt beschouwd als een belangrijk halfgeleidermateriaal en is een belangrijke grondstof voor fotovoltaïsche panelen, geïntegreerde schakelingen, sensoren, enzovoort. 

 

Polysilicium kan rechtstreeks worden gebruikt bij de vervaardiging van fotovoltaïsche panelen of worden verwerkt tot monokristallijn silicium en vervolgens worden gebruikt bij de vervaardiging van fotovoltaïsche panelen. De fotovoltaïsche cellen op basis van polysilicium maken een snelle ontwikkeling door wegens hun lagere fabricagekosten en hogere foto-elektrische omzettingsefficiëntie (dicht bij 20%).

 

 Onder invloed van het nationale beleid en de snelle ontwikkeling van de fotovoltaïsche industrie neemt de vraag naar polysilicium op de markt snel toe, en het aanbod op de markt overtreft de vraag.

 

Deskundigen uit de industrie zeiden dat, om de "dubbele koolstof"-doelstelling te bereiken, de energiestructuur van schone, koolstofarme transformatie verder zal worden versterkt. En van een langere-termijndoelstelling, 2030 zal 25%, 2060, het aandeel van niet-fossiele energieverbruik meer dan 80% van de eisen te bereiken, kan worden gezegd dat in de komende bijna 40 jaar, windenergie, fotovoltaïsche energieopwekking en andere niet-fossiele nieuwe energie ontwikkelingsperspectieven.