Hoe moeten fotovoltaïsche panelen worden opgesteld en geïnstalleerd?

· Over fotovoltaïsche

Met de populariteit van fotovoltaïsche energie is de vraag hoe het rendement van investeringen in elektriciteitscentrales kan worden verbeterd, een punt van zorg geworden, en de verfijning van het ontwerp van elektriciteitscentrales staat geleidelijk op de agenda. Er zijn twee soorten module-indeling in PV-centrales, horizontaal en verticaal, en elk heeft zijn eigen overwegingen met betrekking tot het gebruik van horizontale of verticale rijen, afhankelijk van de situatie. Welke opstelling is het meest geschikt voor uw woning?

Wat zijn horizontale en verticale rijen modules?

Zoals de naam al aangeeft, betekent een horizontale moduleopstelling dat de module op een standaard is gemonteerd met de lange zijde parallel aan de oost-westrichting, terwijl een verticale moduleopstelling betekent dat de korte zijde parallel is aan de oost-westrichting. De belangrijkste reden waarom er momenteel meer centrales met een verticale opstelling zijn, is dat ze gemakkelijker te installeren zijn, terwijl bij een horizontale opstelling het bovenstuk moeilijker te installeren is, wat gevolgen heeft voor het bouwschema.

broken image

Hoe de opstelling te kiezen

1. Vlakke grondcentrale

In een relatief vlakke grondcentrale zal het tijdens een periode waarin de zon opkomt en ondergaat, gebeuren dat de voorste rij componenten de achterste rij parallel in de schaduw stelt. Na aftrek van verstrooiing, reflectie en andere factoren schatten wij dat de horizontale rij 's morgens en 's avonds 10 minuten minder in de schaduw staat dan de verticale rij. Aangezien de instraling afneemt wanneer de zon opkomt en ondergaat, is de berekening gebaseerd op een uitgangsvermogen van 15% van het maximale uitgangsvermogen. Voor een centrale met 1500 uur gebruik per jaar produceert de horizontale rij 1,2% meer vermogen dan de verticale rij.

broken image

2. Berg, helling fotovoltaïsche centrale

Nu fotovoltaïsche centrale en landbouw, bosbouw gecombineerd met meer, onvermijdelijk in de bergen, hellend land en andere oneffen terrein bouw, dan het complexe terrein component lay-out hoe te kiezen?
Voor het gebruik van bergachtige zuidelijke en noordelijke hellingen van de bouw van centrales, vergelijkbaar met vlak land, is horizontale rij beter dan verticale rij.
Voor krachtcentrales die gebouwd zijn met een deel van de oostelijke en westelijke hellingen, geldt dat wanneer de zon 's morgens opkomt, de oostelijke helling eerst schijnt en de westelijke helling in de schaduw ligt. Naarmate de zon geleidelijk opkomt en naar het zuiden beweegt, schijnt de westelijke helling geleidelijk en ligt de oostelijke helling in de schaduw. De zon beweegt zich tussen de Kreeftskeerkring en het gebied van de PV-installatie ligt ten noorden van de Kreeftskeerkring, dus kwalitatief gezien zijn in onregelmatige gebieden zoals bergen en hellingen de horizontale rijen modules beter bestand tegen beschaduwing dan de verticale rijen.

3. Gedistribueerd dak, wanneer er schaduw is rondom

Voor de gedistribueerde fotovoltaïsche centrale die op het dak is geïnstalleerd, geldt bij een open en niet-schaduwrijke installatie hetzelfde als voor de grondcentrale. Voor verticale beschaduwing zoals palen of antennes, en kan niet worden vermeden, als er meer beschaduwing kan worden overwogen voor verticale installatie. Natuurlijk kunt u de methode kiezen die bij uw huis past, afhankelijk van de breedtegraad, dakoriëntatie, oppervlakte, helling enz.

broken image

Het effect van beschaduwing op het vermogen van cellen in horizontale en verticale rijen

De kenmerken van de circuitstructuur van de module bepalen het verschil in het vermogen van de module om schaduw te weerstaan. Aangezien beschaduwing meestal dicht bij de grond plaatsvindt, nemen we het voorbeeld van twee rijen cellen dicht bij de grond die in de schaduw liggen om het effect van beschaduwing op het vermogen te illustreren.
In het onderstaande diagram is, wanneer de onderste twee rijen cellen van een module in de schaduw liggen en horizontaal zijn opgesteld, de onderste bypass-diode ingeschakeld en blijven de bovenste twee rijen cellen stroom leveren. Wanneer de onderste twee rijen cellen van een module worden geblokkeerd en verticaal worden opgesteld, wordt elk van de cellen in de module geblokkeerd en wordt het circuit verbroken, zodat de 3 rijen cellen geen vermogen leveren.
Dit bewijst theoretisch dat horizontale rijen cellen beter bestand zijn tegen schaduw bij het opkomen en ondergaan van de zon.

broken image

Maysun Solar, als PV-module fabrikant met 15 jaar professionele ervaring, kan u voorzien van hoge kwaliteit zonnepanelen, klik op de knop hieronder om contact met ons op te nemen voor een product offerte.