Hernieuwbare energiegemeenschappen ontstaan ​​vaak in Europa

· zonnepanelen industrie Nieuws

Beleidsmakers uit de hele EU en het VK promoten de oprichting van meer Renewable Energy Communities (REC's) terwijl Europese landen hun toezeggingen in het kader van de Overeenkomst van Parijs nakomen. Experts schatten dat er in Noordwest-Europa nu meer dan 10.000 lokale energieverenigingen zijn, voornamelijk in Duitsland, Denemarken, België, Nederland en het VK. Leden investeren hun eigen geld in zonne-energie, windenergie, kleine waterkrachtcentrales, bio-energie en zelfs warmtekrachtcentrales (een classificatie van hernieuwbare energie); Spanje en Italië in Zuid-Europa hebben hun eerste demonstratiegemeenschappen gelanceerd.

broken image

Duitsland

De beroemde gemeenschap voor hernieuwbare energie in Duitsland bevindt zich in Wildpoldsried, een kleine stad in Beieren, Zuid-Duitsland. Twintig jaar geleden was Wildpoldsried nog een echte "kleine stad". De bewoners waren voornamelijk herders. Het gebrek aan werkgelegenheid zorgde ervoor dat veel jonge mensen hier wegtrokken. Tegenwoordig maakt een cluster van gebouwen bedekt met fotovoltaïsche zonne-energie de stad tot de meest succesvolle stad op het gebied van hernieuwbare energie in Duitsland. De stad maakt gebruik van installaties voor de opwekking van windenergie, zonne-energie en biomassa om 43 miljoen kWh elektriciteit te produceren, terwijl de totale hoeveelheid elektriciteit die nodig is voor het vervoer en het leven van de lokale bewoners slechts 6,2 miljoen kWh is - de hoeveelheid geproduceerde energie is het verbruik ervan 7 keer!
Het volgende is Heilbronn, een oud middeleeuws marktstadje aan de rivier de Neckar in het zuidwesten, waar zonnepanelen de daken sieren van huizen, kleuterscholen en scholen, gemeentelijke gebouwen en fabriekshallen in een stad met 126.000 inwoners. Heilbronn Gemeenschapsenergie Een van de 900 gemeenschapsenergiecoöperaties in Duitsland die duurzame energie verkopen aan Duitse huishoudens of bedrijven, de coöperaties van de stad en andere collectieve schone energie zijn goed voor ongeveer een derde van Heilbronn's gecombineerde productie. Eén huishouden levert elektriciteit.

broken image

Italië

De eerste gemeenschap voor het delen van hernieuwbare energie in Italië bevindt zich in het kleine stadje Magliano Alpi in de noordwestelijke regio Piemonte. Deze gemeenschap gebruikt zonne-energie als de belangrijkste manier om energie op te wekken. Het is afhankelijk van publieke middelen om een ​​netwerk voor de opwekking van zonne-energie op te zetten om te voorzien in de helft van de De energiebehoefte van bewoners, het uiteindelijke doel is dat de hele stad voorzien is van schone elektriciteit. Vanwege de kleine omvang van de stad, het kleine aantal inwoners en de lage bebouwingsdichtheid, is Magliano Alpi de eerste keuze geworden voor de Italiaanse demonstratiesite voor het delen van duurzame energie. Slimme meters en opt-in beheersystemen zullen worden geïnstalleerd in gebouwen in de stad en er zal een verkeersmanagementplatform worden gecreëerd om het energieverbruik in gebouwen te monitoren.

broken image

Frankrijk

Het SerenyCalas-project verenigt de grootste gemeenschap voor hernieuwbare energie in Frankrijk, met meer dan honderd deelnemers, waaronder lokale bewoners en professionals. De eerste zonnecentrale van het project, geleid door SerenySun Energies, zal de Petit Lac-schoolgroep in Cabriès-Calas in staat stellen om groene en lokale energie te gebruiken. Met 1.200 vierkante meter fotovoltaïsche panelen zal de centrale 282 MWh elektriciteit per jaar opwekken, wat overeenkomt met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 70 huishoudens.

broken image

Zweden

In 2001 begon burgemeester Ilmar van Malmö met de bouw van een milieuvriendelijk demonstratiegebied op de basis van een oude scheepswerf, en nu is de wereldberoemde "City of Tomorrow" (BoO1)-gemeenschap gebouwd. Het is de eerste koolstofvrije gemeenschap van Zweden en 's werelds grootste stedelijke wooncomplex dat wordt aangedreven door 100% hernieuwbare energie. De gemeenschap heeft een oppervlakte van ongeveer 30 hectare, biedt plaats aan 1.000 huishoudens en alle energieleveranciers maken gebruik van hernieuwbare energie.

broken image

Spanje

De eerste gemeenschap voor het delen van hernieuwbare energie in Spanje, Solmatch, werd gelanceerd in juni 2020. Deze gemeenschap, gebouwd door de Spaanse energiegigant Repsol, zet zich in om klanten 100% schone elektriciteit te bieden door middel van zonne-energie, en biedt zo meer praktische ervaring voor decentrale energieopwekking in Spanje.

broken image

Een nieuwe definitie van schone elektriciteit

Het delen van energieopwekking uit hernieuwbare energie is een transformatief energiemodel dat een nieuw concept van eigen verbruik biedt, waardoor terminalgroepen voor energieverbruik meer autonomie krijgen. Dit nieuwe stedelijke energiemodel kan niet alleen lokale economische ontwikkeling bevorderen, maar ook bijdragen aan lokale duurzame ontwikkeling, en belanghebbenden hoeven geen investeringen te doen.
Als de gemeenschap voor het delen van hernieuwbare energie wordt gedefinieerd als een marktsegment, bezit het ongetwijfeld verschillende kenmerken van een markt met ontwikkelingspotentieel, namelijk een enorme vraag van klanten, potentieel voor schaalgroei, duurzaamheid op lange termijn en een goed rendement op kapitaal. Het is duidelijk dat de gemeenschap voor het delen van hernieuwbare energie schone elektriciteit opnieuw definieert, en zowel bedrijven als individuen kunnen een sleutelrol spelen bij het verbeteren van de klimaatverandering.

broken image

Maysun Solar heeft zich altijd gericht op het ontwerp en de productie van kosteneffectieve moduleproducten. Lage demping, hoge levensduur en hoge efficiëntie zijn de kenmerken van onze producten. Geïnteresseerde vrienden kunnen contact met ons opnemen voor meer informatie.