Classificatie van hernieuwbare energie

· zonnepanelen industrie Nieuws

Hernieuwbare energie verwijst naar windenergie, zonne-energie, waterenergie, biomassa-energie, geothermische energie en andere niet-fossiele energie, wat schone energie is. Groene koolstofarme energie is van groot belang voor het verbeteren van de energiestructuur, het beschermen van de ecologische omgeving, het omgaan met klimaatverandering en het realiseren van duurzame economische en sociale ontwikkeling. Hier zijn een paar soorten hernieuwbare energie die tegenwoordig gebruikelijk zijn.

broken image

1. Windenergie
Voor de bouw van windenergiecentrales, in gebieden zoals kustgebieden en plateaus, zijn windenergiebronnen overvloedig aanwezig, die niet alleen de dagelijkse levering van elektriciteit kunnen realiseren, maar ook schoon en vrij van vervuiling kunnen zijn. Windparken gebruiken turbines om windenergie op te vangen en om te zetten in elektriciteit. Windenergie is technisch gezien een vorm van zonne-energie. Het fenomeen dat we "wind" noemen wordt veroorzaakt door temperatuurverschillen in de atmosfeer plus de rotatie van de aarde en de geografie van de aarde.

ten goede komen
Windenergie produceert geen kooldioxide en er komen ook geen schadelijke producten vrij, zoals smog, zure regen of andere warmtevasthoudende gassen die het milieu aantasten of een negatieve invloed hebben op de menselijke gezondheid. Investeren in windtechnologie kan ook nieuwe wegen openen voor werkgelegenheid en beroepsopleiding, aangezien turbines op boerderijen zorg en onderhoud nodig hebben om te blijven draaien.

huidige limiet
Omdat windparken vaak in landelijke of afgelegen gebieden worden gebouwd, liggen ze vaak ver van de bruisende steden waar stroom het hardst nodig is. Windenergie moet via transitielijnen worden getransporteerd, met hogere kosten tot gevolg. Windturbines domineren de skyline, veroorzaken lawaai en bedreigen inheemse dieren zoals vogels.

broken image

2. Waterenergie
Waterenergie is een hernieuwbare energiebron en waterenergie wordt voornamelijk gebruikt voor de opwekking van waterkracht. Waterkracht zet de potentiële en kinetische energie van water om in elektriciteit. De voordelen van waterkracht zijn lage kosten, continue regeneratie en geen vervuiling.

ten goede komen
Waterkracht wordt gebruikt in een grote verscheidenheid aan toepassingen, zowel voor grote projecten als voor kleine en middelgrote projecten.

huidige limiet
De distributie van waterkracht wordt sterk beperkt door natuurlijke omstandigheden zoals hydrologie, klimaat en landvorm. Opslagsystemen kunnen het gebruik van fossiele brandstoffen vereisen om water te pompen. Het kan waterwegen verstoren en een negatieve invloed hebben op de dieren die erin leven, door waterstanden, stromingen en migratieroutes in veel vissen en andere zoetwaterecosystemen te veranderen.

broken image

3. Zonne-energie
Zonne-energie wordt verkregen door stralingsenergie uit zonlicht op te vangen en om te zetten in warmte, elektriciteit of warm water. Fotovoltaïsche systemen zetten direct zonlicht om in elektriciteit met behulp van zonnecellen.

ten goede komen
Zonne-energie is onuitputtelijk en door erop te vertrouwen in plaats van fossiele brandstoffen kunnen we ook de volksgezondheid en de milieuomstandigheden verbeteren. Zonne-energie kan ook energiekosten op de lange termijn elimineren en uw energierekening op korte termijn verlagen. Veel landen en regio's stimuleren ook investeringen in zonne-energie door belastingkortingen of belastingkredieten aan te bieden.

huidige limiet
De initiële investering is groot. Voor individuele woningen geldt dat huiseigenaren ook behoefte hebben aan voldoende zonlicht en ruimte om hun zonnepanelen te plaatsen.

broken image

4. Geothermische energie
Geothermische energie is de natuurlijke thermische energie die wordt gewonnen uit de aardkorst, die afkomstig is van de lava in het binnenste van de aarde en bestaat in de vorm van warmte. Mensen gebruiken geothermische energie al heel lang, zoals het gebruik van warmwaterbronnen om te baden, medische behandeling, het gebruik van ondergronds warm water voor verwarming, het bouwen van kassen voor gewassen, aquacultuur en het drogen van granen, enz.
Huidige beperkingen Als het gaat om de nadelen van geothermische energie, zijn de kosten een belangrijke factor. De infrastructuur is niet alleen duur om te bouwen, maar een ander groot probleem is de gevoeligheid voor aardbevingen in bepaalde delen van de wereld.

broken image

5. Biomassa-energie
Bio-energie is een hernieuwbare energiebron die wordt gewonnen uit biomassa. Biomassa is organisch materiaal van recent levende planten en levende organismen. Dit kan worden bereikt door biomassa te verbranden of biogas te gebruiken, dat wordt geproduceerd door de natuurlijke afbraak van organisch materiaal in vijvers of zelfs stortplaatsen.

ten goede komen
Het gebruik van biomassa voor energieproductie produceert koolstofdioxide dat in de lucht wordt uitgestoten, maar de regeneratie van planten verbruikt dezelfde hoeveelheid koolstofdioxide, wat naar verluidt een evenwichtige atmosfeer creëert.

huidige limiet
Hoewel nieuwe planten kooldioxide nodig hebben om te groeien, hebben planten tijd nodig om te groeien. We hebben nog geen uitgebreide technologieën die biomassa kunnen gebruiken om fossiele brandstoffen te vervangen.

broken image

6. Oceaanenergie
De oceaan kan twee soorten energie opwekken: thermische en mechanische. Thermische energie uit de oceaan wordt opgewekt via een verscheidenheid aan verschillende systemen die afhankelijk zijn van de oppervlaktetemperaturen van warm water. Oceaan mechanische energie maakt gebruik van de eb en vloed van de getijden om energie op te wekken, die wordt gegenereerd door de rotatie van de aarde en de zwaartekracht van de maan.

ten goede komen
In tegenstelling tot andere vormen van hernieuwbare energie is golfenergie voorspelbaar. Dit type hernieuwbare energie is er ook in overvloed, en de dichtstbevolkte steden liggen meestal in de buurt van oceanen en havens, waardoor het voor lokale bewoners gemakkelijker wordt om van deze energie gebruik te maken.

huidige limiet
Mensen die in niet aan zee grenzende landen wonen, hebben geen gemakkelijke toegang tot deze energie. En het zou veel van de kwetsbare ecosystemen van de oceaan verstoren. Hoewel het een zeer schone energiebron is, zouden er grote machines in de buurt moeten worden gebouwd om deze vorm van energie te helpen opvangen, die de oceaanbodem en het zeeleven dat erin leeft zou kunnen beschadigen. Daarnaast wordt het ook sterk beïnvloed door het weer.