Groene levensstijl: De toekomst van opslagsystemen voor zonne-energie thuis

· zonnepanelen industrie Nieuws

Je gaat het lezen:
What is een energieopslagsysteem voor thuis?
In op welke gebieden kan een energieopslagsysteem voor thuis worden toegepast?
What wat zijn de systeemtypen en kenmerken van zonne-energie + energieopslag thuis?
How om een thuisopslagsysteem voor batterijen te integreren?
What wat zijn de voordelen van een thuisopslagsysteem voor zonne-energie?

Wat is een energieopslagsysteem voor thuis?

Een energieopslagsysteem voor thuis is een nieuw type hybride systeem dat een batterij, hybride omvormer en fotovoltaïsche panelen combineert met een lithiumbatterij om energie op te slaan bovenop een traditioneel fotovoltaïsch energiesysteem dat op het net is aangesloten.
Het wordt gebruikt voor de opslag van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie. Het kan de elektriciteit opslaan die is verkregen door fotovoltaïsche energieopwekking en windenergieopwekking, enz. en deze vrijgeven voor huishoudelijk gebruik wanneer dat nodig is.

Principe van opslagsystemen voor zonne-energie thuis

Op welke gebieden kan energieopslag thuis worden toegepast?

1. Fotovoltaïsch energieopwekkingssysteem voor thuis: PV-systeem voor energieopslag thuis kan worden gebruikt in combinatie met een systeem voor fotovoltaïsche energieopwekking thuis om de elektriciteit die overdag door zonne-energie wordt opgewekt op te slaan en 's nachts of in het donker te gebruiken.
2. Systeem voor het opwekken van windenergie: PV energieopslagsysteem voor thuisgebruik kan worden gebruikt in combinatie met een systeem voor het opwekken van windenergie om de elektriciteit op te slaan die wordt verkregen door het opwekken van windenergie voor thuisgebruik.
3. Noodstroomvoorziening: PV-energieopslagsystemen voor thuisgebruik kunnen worden gebruikt als een noodstroombron voor thuis, om de nodige stroomondersteuning te bieden in het geval van een storing in het elektriciteitsnet of stroomuitval.

Wat zijn de systeemtypes en kenmerken van thuiszonne-energie + energieopslag?

1. Hybride huishoudelijk PV-systeem + energieopslag
Hybride PV + energieopslagsysteem bestaat over het algemeen uit PV-modules, Li-ion-batterijen, hybride omvormer, slimme meter, CT, elektriciteitsnet, belastingen op het elektriciteitsnet en belastingen buiten het elektriciteitsnet. Het systeem kan ervoor zorgen dat PV de batterij direct oplaadt door DC-DC conversie en kan ook bidirectionele DC-AC conversie realiseren voor het opladen en ontladen van de batterij.

2、gekoppeld thuis PV + energieopslag systeem
Gekoppeld PV + energieopslag systeem, ook bekend als AC retrofit PV + energieopslag systeem, het systeem bestaat over het algemeen uit PV-modules, netgekoppelde omvormer, lithium batterijen, AC-gekoppelde opslag omvormer, slimme meter, CT, net, netgekoppelde belastingen en off-grid belastingen. Dit systeem kan realiseren dat nadat de PV is omgezet in AC-stroom door de netgekoppelde omvormer, het overtollige vermogen wordt omgezet in DC-stroom en opgeslagen in de batterij door de AC-gekoppelde energieopslagomvormer.

3、Off-the-grid type huishoudelijk PV+energieopslagsysteem
Off-grid thuis PV + energieopslag systeem bestaat over het algemeen uit PV-modules, lithium batterijen, off-grid energieopslag omvormers, belastingen en diesel generatoren. Het systeem kan PV rechtstreeks aan de batterij opladen door DC-DC conversie en kan ook bidirectionele DC-AC conversie realiseren voor het opladen en ontladen van de batterij.

4, Fotovoltaïsche energie-opslag energiebeheersysteem
Het energiebeheersysteem voor fotovoltaïsche energieopslag bestaat over het algemeen uit fotovoltaïsche modules, netgekoppelde omvormers, lithiumbatterijen, AC-gekoppelde energieopslagomvormers, slimme meters, CT, net en regelsysteem. Het regelsysteem kan externe commando's ontvangen en erop reageren, reageren op de elektriciteitsvraag van het systeem, de real-time regeling en planning van het systeem accepteren en kan deelnemen aan de optimale werking van het elektriciteitsnet, waardoor het gebruik van elektriciteit efficiënter en zuiniger wordt.

Hoe integreer je een opslagsysteem voor zonne-energie thuis?

1. Accutype: het kiezen van het juiste accutype is de eerste stap in de configuratie. De meest gebruikte accutypen op de markt zijn loodaccu's, lithium-ion-accu's en natrium-ion-accu's. Lithium-ion-accu's worden meestal beschouwd als de meest gangbare en meest efficiënte keuze omdat ze een hogere energiedichtheid hebben, lang meegaan en efficiënter laden/ontladen.
2. Accucapaciteit: De vereiste accucapaciteit wordt bepaald op basis van de elektriciteitsvraag van het huishouden en de verwachte piekspaarbehoefte. Hoe groter de capaciteit, hoe meer elektriciteit kan worden opgeslagen voor thuisgebruik, maar dit verhoogt ook de kosten.
3. Parallelle en serieverbindingen: Meerdere accu's kunnen naar behoefte parallel of in serie worden aangesloten. Parallelle aansluiting kan de opslagcapaciteit van het systeem vergroten, terwijl serieaansluiting de spanning van het systeem kan verhogen.
4. 4. Omvormers en laadregelaars: Zorg ervoor dat u omvormers en laadregelaars kiest die compatibel zijn met het gekozen accutype. De omvormer zet DC-accustroom om in AC-stroom voor thuisgebruik, terwijl de laadregelaar het laad- en ontlaadproces van de accu beheert om de veiligheid en prestaties van de accu te garanderen.
5. Zonnepaneel: Sluit het zonnepaneel aan op het accusysteem om de accu op te laden via zonne-energie.
6. Systeembewaking: Configureer een geschikt monitoringsysteem dat de laad- en ontlaadstatus van de accu en de prestaties van het hele systeem in realtime kan bewaken en registreren.

Werknemers installeren zonne-energieopslagsystemen voor thuis

Wat zijn de voordelen van een opslagsysteem voor zonne-energie thuis?

1. Zelfvoorziening verbeteren: PV-systemen voor energieopslag thuis kunnen de zelfvoorziening van een gezin verbeteren en de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen verminderen door hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie effectief op te slaan.
2. Energiekosten verlagen: PV-energieopslagsystemen voor thuis kunnen zonne-energie opslaan die overdag wordt opgewekt en deze 's nachts of in het donker gebruiken, waardoor de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet afneemt en de energiekosten voor gezinnen dalen.
3. De kwaliteit van het milieu verbeteren: opslagsystemen voor zonne-energie thuis kunnen het gebruik van hernieuwbare energie bevorderen en het verbruik van fossiele energie verminderen, waardoor de kwaliteit van het milieu verbetert.
4. Veilig en betrouwbaar: het opslagsysteem voor zonne-energie voor thuisgebruik maakt gebruik van lithium-ionenbatterijen en andere componenten van hoge kwaliteit, met uitstekende veiligheid en betrouwbaarheid.
5. Sterke schaalbaarheid: het opslagsysteem voor zonne-energie voor thuisgebruik kan worden uitgebreid of opgewaardeerd op basis van de daadwerkelijke energievraag van het gezin, zodat het systeem flexibel kan worden aangepast.
6. Handige bediening: het opslagsysteem voor zonne-energie voor thuisgebruik heeft een vriendelijke mens-machine-interface en intelligente besturingsfunctie, die bewaking en bediening op afstand kan realiseren en een eenvoudige en handige bediening mogelijk maakt.

Huizen met zonne-energieopslagsystemen voor thuis

Met Maysun Solar, hebben we We hebben een breed scala van gestapelde, half-cut en zwart frame, alle zwarte, zilveren frame zonnepanelen om uit te kiezen, die uitstekende prestaties en een stijlvol design te mengen in perfect met elk gebouw hebben.Maysun Solar heeft met succes opgericht kantoren, magazijnen, en op lange termijn relaties met uitstekende installateurs in vele landen! Wij installeren de meest geschikte zonnepanelen voor u en zorgen voor uw toekomstige schoonmaak en onderhoud. Neem gerust contact met ons op voor een actuele offerte voor modules of andere PV-gerelateerde vragen.

Referentie:

OFweek (2023) How to configure energy storage batteries in household energy storage systems?
https://chuneng.ofweek.com/news/2023-08/ART-180225-8120-30605404.html

OFweek (2023)What are the uses of household energy storage systems? What are the characteristics and applications of household energy storage systems?
https://chuneng.ofweek.com/news/2023-04/ART-180226-11000-30592680.html

OFweek(2023)What are the uses of household energy storage systems, and what are their characteristics and applications?
https://chuneng.ofweek.com/news/2023-04/ART-180226-11000-30592806.html

OFweek (2023)Introduction to the types and characteristics of common household energy storage systems
https://chuneng.ofweek.com/news/2023-03/ART-180226-11000-30590435.html

Fotovoltaïsch systeem op het dak: Verlaag je energierekening, verhoog het milieubewustzijn
Fotovoltaïsch zilverpasta: Een belangrijk materiaal voor de zonnecelindustrie
Wat is een betere energiebron: Zonne-energie of kernenergie?