De grootte van PV-modules verandert opnieuw: toenemende concurrentie of verwarring door regelgeving

In 2023 komt de PV-industrie opnieuw in het tijdperk van de "size chaos"! Van debatteren over wat de optimale grootte is tot het bereiken van een consensus over de 182mm en 210mm maten, hebben PV mensen 2 jaar doorgebracht, en dit jaar, 2 jaar later, is de standaard module grootte consensus weer doorbroken!
Terugkijkend op de geschiedenis, in november 2020, verenigde Trina Solar zich met 8 module fabrikanten, waaronder Rising East, Atlas en Central, om 210 module product maten te verenigen en de 210 Alliance te vormen; in september 2021, kondigden drie PV module giganten, Longi, JA en Jinko, de eenwording aan van 182 module maten en installatie gat afstand normen, en vormden de 182 Alliance. In de afgelopen twee jaar hebben beide kampen regelmatig stappen ondernomen om de voordelen van 182mm modules of 210mm modules op verschillende manieren bekend te maken, soms zonder te vergeten de nadelen van het andere kamp aan te vallen, de "grootte-oorlog" zit vol kruit.

broken image

Wie verandert de grootte van fotovoltaïsche modules?

Eerder duwden beide kampen moduleversies op basis van 182mm of 210mm vierkante cellen die gelijkmatig werden gesneden, maar het vierkante waferstereotype is doorbroken sinds Trina Solar's officiële aankondiging van de 210R Supreme module op 15 april 2022, die 210*182mm wafercellen gebruikt. En volgens het PV Market Intelligence Quarterly Report uitgebracht door toonaangevend bureau Clean Energy Associates in 2022, hebben 182 silicium wafers een rechthoekig formaat van 182*185mm gevormd. En in het recente verleden hebben, volgens mijn onderzoek, de drie traditionele 182 vertegenwoordigers drie verschillende specificaties gevormd, namelijk 182*183,75mm (Longi, micro pitch, modulegrootte blijft hetzelfde), 182*185mm (JA, met behulp van zero pitch technologie, modulegrootte blijft hetzelfde), 182*186,8mm (JinkoSolar, module lengte wordt 2335mm); en een 210 alliantiebedrijf heeft een module met 182*192mm cellen gelanceerd ......

broken image

Systeemvoordelen drijven de omvangrevolutie, upstream management wordt weer chaotisch

Het valt niet te ontkennen dat het revolutionaire concept van de rechthoekige siliciumwafel voor elke onderneming een nieuwe richting heeft geopend van kostenreductie en efficiëntie. Volgens de openbare introductie van Trina Solar is het vermogen van de 210R 66 versie module 30W hoger dan dat van conventionele 182 PERC modules en bereikt 580W, waardoor 0,33 eurocent/W aan systeemkosten wordt bespaard in vergelijking met conventionele 182mm 545W modules, en na het stapelen van N-type technologie is het vermogen bijna 600W. Rechthoekige siliciumwafers hebben duidelijke voordelen aan de systeemzijde, maar veroorzaken opnieuw problemen aan de toeleveringszijde, volgens hooggeplaatste bronnen uit de industrie, "de niet-uniformiteit van siliciumwafermaten overweldigt eerst de toeleveringsproductie, zowel wat betreft de aankoop van grondstoffen als het voorraadbeheer, de capaciteitsplanning en de automatiseringsgraad van de apparatuur, die ons allemaal enorm belasten. ".

broken image

Grootteveranderingen kunnen leiden tot een herschikking in de PV-industrie

U kunt zien dat de bedrijven die hun omvang hebben verfijnd allemaal sterk geïntegreerd zijn, in feite de TOP 10 PV-module fabrikanten in de wereld, en de gebruikte silicium wafers zijn allemaal zelf geproduceerd en zelf verkocht, met het uiteindelijke doel om hun module producten concurrerender te maken. De industrie moet zich ontwikkelen, de technologie moet itereren, de kosten moeten dalen, en het verlagen van de kosten en het verhogen van de efficiëntie is de eeuwige wet van de snaar. Voor niet-geïntegreerde ondernemingen zijn rechthoekige siliciumwafers momenteel niet te koop, zij kunnen alleen traditionele 182 of 210 componenten produceren, een groot verschil in het concurrentievermogen van het product, het marktaandeel wordt opnieuw gedrukt, het merkeffect wordt verder verzwakt. Het kan worden gezegd dat dit een nachtmerrie is, oorspronkelijk dacht dat na de eenwording van 182/210, de industrie een vreedzame ontwikkeling kan inluiden, ik weet niet dat PV zelf komt met de eigenschappen van chaos, traditionele reuzen die gestaag de productie uitbreiden, het nieuwe opkomende kapitaal een grote slag, en uiteindelijk halfdode ondernemingen een kippenveer! Sindsdien hebben geïntegreerde bedrijven grootte moats gebouwd, of de PV-industrie zal een andere ronde van herschikking fase in te voeren, laten we afwachten en zien.

broken image

Maysun Solar, als PV-module fabrikant met 15 jaar professionele ervaring, is zich al lang bewust van deze verandering en reageerde snel, onlangs de lancering van een module product met 182*210mm rechthoekige cellen, geïnteresseerden kunnen op de knop hieronder klikken voor productdetails.