Bifaciale zonnepanelen: Voordelen en installatiescenario's (2024)

· prijs zonnepanelen Offertes,zonnepanelen industrie Nieuws

Inhoud:
1. Wat is een bifaciaal zonnepaneel?
2. Wat zijn de soorten bifaciale zonnepanelen?
3. Waarom is het HJT zonnepaneel de beste keuze voor bifacial zonnepanelen?
4. Wat zijn de voordelen van een bifaciaal zonnepaneel?
5. Wat zijn de toepasselijke installatiescenario's voor bifacial zonnepanelen?

Wat is een bifaciaal zonnepaneel?

Een bifacial zonnepaneel is een type zonnepaneel dat ontworpen is om zonlicht op te vangen aan zowel de voor- als achterkant. In tegenstelling tot traditionele monofaciale zonnepanelen die slechts een enkelzijdig fotovoltaïsch oppervlak hebben, hebben bifaciale panelen fotovoltaïsche cellen aan zowel de voor- als achterkant, waardoor ze elektriciteit kunnen opwekken uit zonlicht dat op beide kanten valt.

Bifacial zonnepanelen kunnen zonlicht opvangen dat direct op de voorkant valt, maar ook gereflecteerd zonlicht van de grond of nabijgelegen oppervlakken. Deze eigenschap verhoogt hun efficiëntie omdat ze extra zonlicht kunnen opvangen, vooral in omgevingen met reflecterende oppervlakken zoals sneeuw, water of lichtgekleurde grond.

Dubbelzijdig zonnepaneelprincipe

Wat zijn de soorten bifaciale zonnepanelen?

Bifaciale panelen zijn er in drie verschillende vormen:
1.Glas/glas: Bifacial panelen met dubbelzijdige glasoppervlakken zijn structureel sterker en kunnen zwaardere belastingen weerstaan dan andere bifacial of monofacial zonnepanelen.
2.Glas/transparante backsheet: Heeft een voorkant omhuld met glas terwijl de achterkant wordt beschermd door een transparante backsheet. Doorgaans betaalbaarder dan glas/glaspaneel.
3.Glas/achterplaat: Vergelijkbaar met de bifacial tegenhangers, met een glazen voorkant en een niet-transparante backsheet aan de achterkant.
Maysun's HJT is een glas-glas bifaciaal zonnepaneel, weer-, corrosie- en slijtvast dubbelzijdig glas. Maakt gebruik van POE inkapseling, waardoor het zonnepaneel een product- en prestatiegarantie heeft van 30 jaar.

Waarom HJT zonnepaneel is de beste keuze voor bifacial zonnepaneel?

1. Cellen met hoog rendement. Bij de HJT 210 mm zonnecel met hoog rendement verhoogt de TCO-film het fotovoltaïsche omzettingsrendement met 25% door de interfaciale defecten tussen kristallijn silicium en gedoteerd amorf silicium effectief te passiveren. Deze innovatieve technologie heeft een aanzienlijk positief effect gehad op de prestaties van de cel, waardoor de energieomzettingsefficiëntie van zonnecellen effectief is verbeterd.

2. Hoge bifacialiteit. De HJT-cel maakt gebruik van een symmetrische voor- en achterkantstructuur om een stroomopwekkingsefficiëntie aan de achterkant van meer dan 95% mogelijk te maken. Vergeleken met de Perc- en Topcon-technologieën realiseert de HJT-cel een aanzienlijke winst in stroomopwekking aan de achterzijde van meer dan 30%. Dankzij dit innovatieve ontwerp kan de HJT-cel efficiënter gebruikmaken van de energiebronnen van het omgevingslicht, waardoor de prestaties van de zonnecel aanzienlijk toenemen.

Gegevensvergelijking

Wat zijn de voordelen van bifacial zonnepanelen?

1. Maximaliseer landgebruik en verbeterde efficiëntie: Bifacial zonnepanelen zijn ontworpen om het landgebruik te maximaliseren en de efficiëntie te verbeteren. Deze panelen vangen efficiënt meer zonlicht op binnen hetzelfde gebied, waardoor de energiecapaciteit aanzienlijk toeneemt. Maysun Solar's HJT bifacial dubbelglas zonnepanelen onderscheiden zich door een 30% hogere energieopbrengst aan de achterzijde in vergelijking met PERC en TOPCon technologieën, en de elektriciteitsbenuttingsgraad aan de achterzijde van HJT zonnepanelen is hoger dan 95%. Deze combinatie van maximale energieopbrengst en efficiëntie is vooral gunstig bij zonne-energieprojecten met beperkte ruimte.

2. Aanpassingsvermogen aan het klimaat: Bifacial panelen blinken uit in verschillende klimatologische omstandigheden en passen zich aan zowel hoge als lage temperaturen en seizoensgebonden veranderingen aan, waardoor ze betrouwbaar zijn voor het opwekken van stroom in uiteenlopende weersomstandigheden.

3. Langer productievenster: Deze panelen vergroten het energieopwekkingsvenster door licht van zowel de voor- als achterkant op te vangen. Hierdoor kunnen ze de hele dag door en onder verschillende lichtomstandigheden continu stroom opwekken, ook bij weinig licht.

4. Verhoogde capaciteitsfactor van het systeem: Door het zonlicht op verschillende momenten van de dag effectief te benutten, verbeteren bifaciale zonnepanelen de capaciteitsfactor van het systeem. Dit leidt tot een maximale algehele efficiëntie van de energiecentrale en draagt bij aan een lagere Levelized Cost of Energy (LCOE).

Wat zijn de toepasselijke installatiescenario's voor bifaciale zonnepanelen?

1.Grootschalige fotovoltaïsche energiecentrales op land: In grootschalige fotovoltaïsche energiecentrales op het land leveren bifaciale zonnepanelen uitstekende prestaties. Door volledig gebruik te maken van het zonlicht dat door de grond wordt gereflecteerd, vooral in gebieden met een hoge grondreflectie, zoals zand of witte bedekking, zijn bifaciale panelen effectiever. Hierdoor kunnen grote PV-installaties op de grond het zonlicht efficiënter opvangen, waardoor de totale energieproductie toeneemt.

Grootschalige fotovoltaïsche energiecentrales op land

2. Commerciële daksystemen: Bifacial zonnepanelen zijn een ideale keuze voor commerciële gebouwen met voldoende dakruimte. Ze maximaliseren het gebruik van gereflecteerd zonlicht van het dak, vooral als de dakbedekking zeer reflecterend is. Commerciële daksystemen kunnen worden ingezet om de energiecollectie-efficiëntie van zonnepanelen te verhogen en commerciële gebouwen te ondersteunen met hernieuwbare energie.

Commerciële daksystemen

3. Luifels voor parkeerterreinen: Het installeren van bifaciale zonnepanelen op luifels voor parkeerterreinen biedt niet alleen de nodige schaduw voor het parkeerterrein, maar vangt tegelijkertijd zonlicht van boven en van onder. Dit innovatieve ontwerp verbetert niet alleen de omgeving van de parkeerplaats, maar verhoogt ook de energie-efficiëntie en maakt een duurzame energievoorziening mogelijk.

Luifels voor parkeerterreinen

4.Fotovoltaïsch systeem voor de landbouw: De toepassing van bifaciale zonnepanelen is niet alleen beperkt tot de energie-industrie, maar kan ook worden gecombineerd met de landbouw om een agro-fotovoltaïsch systeem te vormen. Door bifaciale panelen boven landbouwgrond te installeren, wordt het dubbele gebruik van landbouw en fotovoltaïsche energieopwekking gerealiseerd. Gewassen onder de zonnepanelen kunnen profiteren van het zonlicht dat door de panelen valt, terwijl de panelen het gereflecteerde zonlicht opvangen, waardoor een efficiënt gebruik van hulpbronnen wordt gerealiseerd.

Fotovoltaïsch systeem voor de landbouw

5. Drijvend zonnesysteem: Het inzetten van een drijvend zonnesysteem op een waterlichaam, d.w.z. het installeren van dubbelzijdige zonnepanelen op het wateroppervlak, kan de efficiëntie van de stroomopwekking effectief verbeteren. Door gebruik te maken van het gereflecteerde licht van het wateroppervlak, vangt dit systeem niet alleen dubbel zonlicht op, maar heeft het ook een zeker beschermend effect op het waterlichaam en biedt het een innovatieve oplossing voor de ontwikkeling van duurzame energie.

Drijvend zonnesysteem

6.Verticale installaties in stedelijke gebieden: In dichtbevolkte stedelijke gebieden waar de ruimte beperkt is, kunnen bifaciale panelen verticaal worden geïnstalleerd op verschillende structuren om de ruimte efficiënt te benutten en zonlicht van beide kanten op te vangen. Voorbeelden hiervan zijn de integratie van panelen in gevels van gebouwen, geluidsschermen langs snelwegen, structuren van stedelijke doorvoerstations zoals bus- en metrostations, voetgangersbruggen en viaducten, en in parken en recreatiegebieden.

Verticale installaties in stedelijke gebieden

7. Regio's op grote breedte: In regio's met lage zonnehoeken, zoals in de buurt van de polen, kunnen bifaciale panelen effectiever zijn dan traditionele panelen. Ze kunnen direct zonlicht opvangen aan de voorkant en gereflecteerd zonlicht van sneeuw of andere oppervlakken aan de achterkant.

Regio's op grote breedte

In al deze scenario's bieden bifacial zonnepanelen een duidelijk voordeel doordat ze door hun dubbelzijdige ontwerp meer zonlicht opvangen en meer energie opwekken dan traditionele panelen met één zijde. Dit maakt ze tot een veelzijdige en efficiënte keuze voor een breed scala aan zonne-energietoepassingen.

Sinds 2008 heeft Maysun Solar zich gericht op de productie van hoogwaardige fotovoltaïsche modules. Maak een keuze uit onze uitgebreide selectie van half gesneden, MBB, IBC, HJT en shingled zonnepanelen, die verkrijgbaar zijn in volledig zwart, zwart frame, zilver en glas-glas varianten. Deze panelen vullen elk gebouw aan met hun elegante ontwerpen en uitzonderlijke prestaties. Maysun Solar heeft effectief kantoren, magazijnen en duurzame partnerschappen opgezet met topinstallateurs in vele landen! Neem contact met ons op voor de meest recente offertes voor zonnepanelen of andere PV-gerelateerde vragen. We kunnen niet wachten om u te helpen.

Dit vind je misschien ook leuk:

Werken zonnepanelen op bewolkte dagen (weinig licht)?
2023 Gids van IBC Zonnepanelen: Waarom kiezen voor IBC zonnepanelen?
Temperatuurcoëfficiënt en zonnepanelen: Waarom is het zo belangrijk in zonne-energie?