Wetenschap: fotovoltaïsche stroom is stralingsvrij, vervuilingsvrij, geluids- en emissievrij!

· zonnepanelen industrie Nieuws

Is de fotovoltaïsche stroom radioactief?

Geen straling van fotovoltaïsche installaties

Geen straling van fotovoltaïsche installaties

De fotovoltaïsche stroom zet lichtenergie rechtstreeks om in gelijkstroom-energie door middel van de eigenschappen van halfgeleiders en zet de gelijkstroom-energie vervolgens om in wisselstroom-energie die door ons kan worden gebruikt door middel van een omvormer.

 Een fotovoltaïsch systeem bestaat uit FV-modules, steunen, gelijkstroomkabels, omvormers, wisselstroomkabels, verdeelkasten, transformatoren, enz. De steunen zijn niet elektrisch geladen en produceren uiteraard geen elektromagnetische straling. De PV-modules en de gelijkstroomkabels, die gelijkstroom bevatten die niet van richting verandert, kunnen alleen een elektrisch veld produceren, geen magnetisch veld.

 De uitgangstransformator, hoewel wisselstroom, heeft een zeer lage frequentie van 50Hz en produceert een zeer laag magnetisch veld. De omvormer is een apparaat dat gelijkstroom in wisselstroom omzet en binnenin een vermogenselektronische transformatie heeft, de frequentie is gewoonlijk 5-20KHz, dus genereert het een wisselend elektrisch veld, waardoor het ook elektromagnetische straling genereert. Er zijn strenge nationale normen voor de elektromagnetische compatibiliteit van fotovoltaïsche omvormers.

 De elektromagnetische straling van een fotovoltaïsche omvormer is ongeveer even groot als die van een laptopcomputer en kleiner dan die van een inductiekookplaat, een haardroger of een koelkast, vergeleken met huishoudelijke apparaten.

 Daarom is de bouw van fotovoltaïsche centrales niet alleen niet schadelijk voor de menselijke gezondheid, maar kan zij de aarde ook voorzien van groene en schone energie van hoge kwaliteit, wat de toekomstige richting is van de ontwikkeling van menselijke energie.

Is de productie van zonnepanelen een energie-intensieve bedrijfstak?

Het fabricage proces is niet "hoog energie verbruik"

Is de productie van zonnepanelen een energie-intensieve bedrijfstak? Het fabricage proces is niet "hoog energie verbruik"

 Ik vraag mij af hoeveel mensen fotovoltaïsche stroom hebben belasterd als zeer vervuilend en energie-intensief in zijn fabricageproces, een gerucht dat meer dan eens de ronde heeft gedaan.

 De fotovoltaïsche produktie-industrie bestaat uit vier hoofdprocessen: siliciumzuivering, siliciumblokken, fotovoltaïsche cellen en fotovoltaïsche modules. Zo moet de zuivering van kristallijn silicium onder hoge temperatuur worden voltooid, waarvoor een grote hoeveelheid elektriciteit nodig is, die ongeveer 56%-72% van het totale energieverbruik uitmaakt; dit is het belangrijkste chemische productieproces in de industrieketen; en de "hoge verontreiniging" die het gevolg is van de productie van bijproducten van polysilicium met een hoge zuiverheidsgraad.

 Het is waar dat de zuivering van silicium een grootschalige industrie is die veel energie verbruikt. Dit betekent echter niet dat PV-producten hoge energieverbruikers zijn, en de totale energie die wordt verbruikt bij de productie van een eenheid PV-modules moet worden omgezet in elektriciteitsverbruik en worden vergeleken met de levensduur van de modules. 2015 heeft het ministerie van Industrie en Informatietechnologie de "Photovoltaic Manufacturing Industry Standard Conditions" uitgevaardigd, waarin wordt bepaald dat het elektriciteitsverbruik van het productieproces van polysilicium minder dan 120 kWh/kg moet bedragen; nieuwe en uitbreidingsprojecten moeten minder dan 100 kWh/kg bedragen, een energieverbruiksniveau dat dichter bij het huidige geavanceerde wereldniveau moet liggen. Dit niveau van energieverbruik zou relatief dicht bij het huidige geavanceerde niveau in de wereld moeten liggen.

 Dit niveau van energieverbruik moet in de buurt liggen van het huidige geavanceerde niveau in de wereld. Uitgaande van een levensduur van 25 jaar van de PV-module, is de door PV opgewekte elektriciteit veel groter dan de voor de productie verbruikte elektriciteit.

Is er lichtvervuiling bij het fotovoltaïsche stroomstation?

Geen lichtvervuiling

Is er lichtvervuiling bij het fotovoltaïsche stroomstation?

 Lichtvervuiling bedreigt de gezondheid van mensen. In het dagelijks leven zijn de meest voorkomende omstandigheden van lichtvervuiling de duizeligheid van voetgangers en automobilisten door weerkaatsingen van spiegelende gebouwen en het ongemak dat 's nachts door onredelijke verlichting wordt veroorzaakt.

 Daarom maakt men zich zorgen over de vraag of er lichtvervuiling is als gevolg van de installatie van fotovoltaïsche modules. In feite bedraagt de reflectiecoëfficiënt van het zichtbare licht van gewoon gehard glas 9 tot 11%, hetgeen geen lichtverontreiniging veroorzaakt, en voor modules wordt hetzelfde soort glas gebruikt als voor het gebouw, hetgeen eveneens geen lichtverontreiniging veroorzaakt.

 De bron van lichtvervuiling is zichtbaar licht, en de cellen van de interne stroomopwekkingseenheid van de fotovoltaïsche module zullen zichtbaar licht absorberen en omzetten in elektriciteit, waardoor de weerkaatsing van zichtbaar licht verder zal worden verminderd.

 En dankzij technologische innovatie kunnen veel fotovoltaïsche bouwmaterialen nu worden gemaakt met een mat oppervlak, waardoor de weerkaatsing van zichtbaar licht nog meer kan worden verminderd.

Is er lawaai van fotovoltaïsche installaties? Zijn er vervuilende emissies? Geen lawaai, geen uitstoot

Is er lawaai van fotovoltaïsche installaties? Zijn er vervuilende emissies?

Geen lawaai, geen uitstoot

 De fotovoltaïsche stroom zet zonne-energie om in elektriciteit, wat een foto-elektrische omzetting is, en het proces produceert geen lawaai of verontreinigende emissies, waardoor het ideaal is voor installatie op daken van woningen en commerciële en industriële daken.

 De laatste jaren zijn de meeste gedistribueerde PV-systemen ontwikkeld omdat zij geschikt zijn voor installatie op daken en de functie hebben van energiebesparing en emissiereductie, alsmede warmte- en waterisolatie.

 Veel fabrieken en daken van woningen zijn nu uitgerust met fotovoltaïsche installaties, en we kunnen het geruisloze en emissievrije proces van energieopwekking daadwerkelijk voelen.