Fotovoltaïsche installaties, kunnen die nog elektriciteit opwekken bij regenweer?

· zonnepanelen industrie Nieuws

Met de verandering van het klimaat de komst van de zomer regenseizoen, zijn er ook veel mensen het raadplegen van de zogenaamde fotovoltaïsche energieopwekking, is het alleen zonnige dagen om elektriciteit op te wekken? Dan zullen de regenachtige dagen geen elektriciteit opwekken?

Allereerst moeten we weten wat fotovoltaïsche energie is.

Het fotovoltaïsche, wat zonnefotovoltaïsch systeem van de machtsgeneratie betekent, is een soort "fotovoltaïsch effect" gebruikend halfgeleidermaterialen, wanneer het foton op het oppervlak van een metaal of een halfgeleider schijnt, kan zijn energie door het metaal of de halfgeleider in een bepaald elektron worden geabsorbeerd, is de geabsorbeerde elektronenenergie groot genoeg om de interne gravitatiekracht van het voorwerp te overwinnen om werk te doen, verlatend het originele voorwerp Het elektron absorbeert voldoende energie om de interne zwaartekracht van het voorwerp te overwinnen en verlaat het oorspronkelijke oppervlak om een foto-elektron te worden; de stroom die door het foto-elektron wordt gevormd, wordt fotostroom genoemd.

Kan een fotovoltaïsche centrale elektriciteit opwekken op bewolkte, regenachtige en besneeuwde dagen?

Kunnen fotovoltaïsche centrales op bewolkte, regenachtige of besneeuwde dagen nog steeds elektriciteit opwekken? In de perceptie van de meeste mensen heeft fotovoltaïsche energieopwekking zonlicht nodig om elektriciteit op te wekken, en vooral in het recente verleden was het bewolkt en regenachtig over de hele wereld, en veel mensen die fotovoltaïsche energie hebben geïnstalleerd of willen installeren, maken zich zorgen: zal bewolkt en regenachtig weer de fotovoltaïsche energieopwekking beïnvloeden? Als het sneeuwt in de winter, kan het dan nog steeds elektriciteit opwekken? Het is duidelijk dat fotovoltaïsche energieopwekking bij de verwerving van energie, inderdaad met de vier seizoenen, dag en nacht en bewolkte en zonnige weersomstandigheden. Maar in de regen en de sneeuw, hoewel er geen direct zonlicht is, zal de fotovoltaïsche stroomopwekking relatief laag zijn, maar niet geen stroomopwekking. Fotovoltaïsche modules kunnen ook bij weinig licht een bepaalde hoeveelheid elektriciteit opwekken. De video hierboven toont een PV-installatie van 20 kW die 20 kW elektriciteit opwekt op een regenachtige dag. Hoewel we geen vat hebben op het weer, kunnen we de PV-modules in ons dagelijks leven wel beter onderhouden. Nadat de modules zijn geïnstalleerd en normaal elektriciteit beginnen op te wekken, zijn regelmatige inspecties en reiniging belangrijk. Door regelmatige inspecties kunnen de bedrijfsomstandigheden van de centrale in het oog worden gehouden, en door regelmatige reiniging kunnen stof en ander vuil van het oppervlak van de modules worden verwijderd om de efficiëntie van hun stroomopwekking te verbeteren.

Stappen voor het reinigen van zonnepanelen op daken Controleer vóór het reinigen de vervuilingsgraad van de te reinigen panelen.

 Als het licht verontreinigd is - geen stofdeeltjes, alleen stof - bevelen wij aan dat alleen een afzonderlijke spoel- of borstelbeurt volstaat. Wanneer een grondige reiniging nodig is en er zich deeltjes op het oppervlak bevinden of als u er niet zeker van bent dat die er niet zijn, kunt u het beste eerst spoelen, wachten tot de deeltjes zijn weggespoeld voordat u gaat borstelen en ten slotte, bij voorkeur, nogmaals spoelen met schoon water. Gebruik een kleine, droge bezem of doek om eventuele aanhechtingen zoals droog stof, bladeren, enz. van het oppervlak van het onderdeel weg te vegen. Voor harde vreemde voorwerpen zoals modder, vogelpoep en kleverige voorwerpen die onmiddellijk aan het glas vastzitten, kan een iets stijvere schraper of gaasje worden gebruikt om het oppervlak af te schrapen, maar er moet op worden gelet geen harde materialen te gebruiken om het oppervlak af te schrapen om beschadiging van het glas te voorkomen. De doeltreffendheid van het reinigingsproces zal bepalen of er al dan niet moet worden gespoeld.     Wassen is noodzakelijk voor vlekkende materialen zoals vogelpoep, plantensap of natte aarde die te vast aan het glas kleven om te kunnen worden weggeveegd. Het reinigingsproces wordt gewoonlijk uitgevoerd met water en een flexibele borstel. Bij olieachtige vervuiling enz. kan het vervuilde gedeelte afzonderlijk worden gereinigd met afwasmiddel of zeepwater.

Reinigingsstappen voor zonnepanelen van elektriciteitscentrale op het dak