Voor en nadelen van zonnecel

· zonnepanelen industrie Nieuws

De zonnecel, ook bekend als "zonne-energiechip" of "fotovoltaïsche cel", is een dunne plaat fotovoltaïsche halfgeleider die zonlicht gebruikt om rechtstreeks elektriciteit op te wekken. Het produceert een onmiddellijke output van spanning en, in de aanwezigheid van een stroomkring, een elektrische stroom zodra het wordt verlicht door licht dat aan bepaalde verlichtingsvoorwaarden voldoet. In de natuurkunde wordt dit zonne-energie fotovoltaïsch (PV) genoemd, of kortweg fotovoltaïsch.

Een zonnecel is een toestel dat lichtenergie rechtstreeks in elektrische energie omzet door middel van het fotovoltaïsch of fotochemisch effect. Kristallijn silicium zonnecel, dat werkt met het fotovoltaïsche effect, is de mainstream, terwijl dunne-film celimplementatie van zonnecel, die werkt met het fotochemische effect, nog in de kinderschoenen staat.

beste kwaliteit zonnepanelen,wat is het voordeel van zonnepanelen

I. Voordelen van zonnecel

  1. Zonne-energiebronnen zijn onuitputtelijk.

  2. Groen en milieuvriendelijk. Fotovoltaïsche energieopwekking zelf vereist geen brandstof, geen uitstoot van kooldioxide, geen luchtverontreiniging. Er wordt geen geluid geproduceerd.

  3. Brede waaier van toepassingen. Overal waar licht beschikbaar is, kunnen zonne-energiesystemen worden gebruikt, en zij worden niet beperkt door geografie, hoogte, enz.

  4. een mechanische roterende delen, eenvoudige bediening en onderhoud, stabiele en betrouwbare werking. Een set fotovoltaïsche systemen zal elektriciteit opwekken zolang er zon is, plus het aantal automatische besturing wordt nu gebruikt, in principe geen handmatige bediening.

  5. zonnecel productiematerialen in overvloed: silicium materiële reserves zijn overvloedig, de overvloed van de aardkorst na het zuurstofelement, gerangschikt tweede, bereiken zo veel als 26%.

  6. Lange levensduur. Kristallijn silicium zonnecel kan een levensduur tot 20 - 35 jaar hebben. In fotovoltaïsche stroomsystemen kan de levensduur van de batterij, mits het ontwerp redelijk is en de selectie geschikt, ook tot 10 jaar bedragen.

  7. De fotovoltaïsche module heeft een eenvoudige structuur, is klein en licht, gemakkelijk te vervoeren en te installeren, en heeft een korte bouwtijd.

  8. Eenvoudige systeemcombinatie. Een aantal fotovoltaïsche modules en batterijeenheden kunnen worden gecombineerd tot een zonnecel-array en een batterijbank; ook omvormers en regelaars kunnen worden geïntegreerd. Het systeem kan groot of klein zijn en kan gemakkelijk worden uitgebreid.

  9. Korte energieterugwinningsperiode, ongeveer 0,8-3,0 jaar; significant energiewaardeverhogend effect, ongeveer 8-30 keer

II. Nadelen van zonnecel

1. De foto-elektrische omzettingssnelheid is zeer laag, waardoor een zeergroot oppervlak nodig is, en de kosten zijn te hoog.

2. Sterk beïnvloed door het milieu en het weer.

nadelen zonnepanelen met stekker,glas glas zonnepanelen nadelen