Prijsrapport fotovoltaïsche industrie toeleveringsketen 13 september - 19 september 2021

prijs zonnepanelen
 

· prijs zonnepanelen Offertes

Zonne-silicium materiaal:

De prijs van siliciummaterialen bleef deze week stijgen en de transacties waren voornamelijk afkomstig van bulkorders. Met de voortdurende toename van de operationele snelheid van downstream siliciumwafers, is de vraag naar bulkorders voor siliciummaterialen aanzienlijk toegenomen.De meeste grote eerstelijnsbedrijven hebben hun bestellingen in september in een vroeg stadium geblokkeerd en bevinden zich in het stadium van order-to -bestelling levering. Er is in principe geen marge beschikbaar voor verkoop. Sommige bedrijven hebben ook bestellingen in oktober besteld. Ondertekend. Onder het geleidelijk krappe aanbod van siliciummaterialen, stegen de noteringen van een klein aantal bulkorders op de markt voor siliciummaterialen licht, waardoor de reguliere noteringen van monokristallijne siliciummaterialen tot ongeveer 215 yuan/KG en de noteringen van polykristallijne materialen tot 105 yuan stegen. /KG.

Gezien de productie- en verzendingssituatie van de siliciummateriaalverbinding, zijn twaalf binnenlandse siliciummateriaalbedrijven in productie, waarvan één bedrijf in Jiangsu enkele productielijnen heeft gereviseerd, en de outputimpact is relatief klein, terwijl de resterende reguliere bedrijven in principe in volledige productie. Beïnvloed door het beleid van dubbele controle op het binnenlandse energieverbruik, zal de industriële siliciumproductie in Yunnan van september tot december met 90% worden verminderd, en de prijs van binnenlandse polysiliciumgrondstoffen siliciumdamp zal naar verwachting in de toekomst aanzienlijk stijgen. In dit stadium blijft de vraag naar stroomafwaartse batterijcomponenten vrijkomen en is het enthousiasme voor het kopen van grondstoffen in de siliciumwaferverbinding groot. Naar verwachting zal de prijs van siliciummaterialen nog steeds een gestage opwaartse trend vertonen voordat de stroomafwaartse batterij grondstofvoorraad van componenten is uitgeput.

zonnewafel

Deze week bleef de prijs van siliciumwafers stijgen en was de prijs van polykristallijn tijdelijk stabiel. Deze week kondigde Longi een nieuwe offerteronde aan. Hoewel er een klein aantal aanvullende prijsverhogingen zijn, zijn ze met ongeveer 5% gestegen ten opzichte van augustus, wat een aanzienlijke stijging is. De aangepaste prijzen hebben ertoe geleid dat een klein aantal bedrijven is opgevolgd. Bevorder de prijzen van G1 en M6 monokristallijne siliciumwafels om respectievelijk 5,15 yuan/stuk en 5,25 yuan/stuk te bereiken Vanwege de recente opwaartse aanpassing van de bedrijfssnelheid van stroomafwaartse batterijbedrijven, blijft de vraag naar siliciumwafels in de markt toenemen , en de algehele bedrijfssnelheid van siliciumwafels is toegenomen. Met name de outputverhouding van grote producten blijft stijgen. Op dit moment is de notering van M10-siliciumwafels van eerstelijnsbedrijven gestegen tot 6,41 yuan per stuk, en de prijs van M10 is ook gestaag hoger dan M6 met ongeveer 20%.

In termen van polykristallijn waren de citaten enigszins verwarrend. Aangezien de vorige opwaartse trend de downstream-vraag begon te beïnvloeden, in combinatie met de geleidelijke toename van de monokristallijne vraag op de Indiase markt, hebben sommige bedrijven het tempo van de downstream-inkoop vertraagd.De algemene polykristallijne prijs is gestabiliseerd en de bodembronnen zijn geleidelijk afgenomen. Deze week zijn de prijzen voor siliciumwafels in binnen- en buitenland gestabiliseerd op 2,35 yuan/stuk en $ 0,321/stuk.

Zonnecel

Deze week bleven de batterijnoteringen over het algemeen stabiel en de kostendruk op het celsegment bleef stijgen. Met het geleidelijke herstel van de vraag is de bedrijfssnelheid van fabrikanten van downstreamcomponenten gestegen. De meeste batterijbedrijven hebben hun bedrijfstarieven geleidelijk verhoogd en geleidelijk de huidige ronde van prijsverhogingen voor siliciumwafels geaccepteerd. De algemene marktomstandigheden waren aanzienlijk beter dan vorige maand . Na de eerdere prijsstijging in het celsegment daalde de vraag naar terminalaankopen licht en was de acceptatie van het hoge niveau laag. Op dit moment hebben de prijzen van celproducten van verschillende groottes in wezen het hoogste punt in de voorgaande periode bereikt. Onder hen is de prijs van M6-cellen 1,06 yuan/W. Grote producten worden gedreven door stijgende kosten en downstream-vraag. prijzen van M10- en G12-cellen zijn respectievelijk 1,06 yuan/W en 1,04 yuan. /W. Met de aanzienlijke stijging van de prijs van siliciumwafels deze week, wordt verwacht dat de batterijprijzen snel zullen volgen, waardoor de kostendruk wordt doorberekend.

Voor polykristallijne batterijen stabiliseerden de prijzen deze week. Vanwege de aanzienlijke toename van upstream polykristallijne producten in het vroege stadium, is de prijs van polykristallijne batterijen er ook door gedreven, en goedkope bronnen zijn erg moeilijk te vinden. De acceptatie van downstream polykristallijne prijzen is echter beperkt en de afwachtende situatie wordt sterker.Deze week zijn de prijzen van polykristallijne batterijen in binnen- en buitenland 0,82RMB/W en 0,112USD/W.

Fotovoltaïsche module

1 Deze week bleven de noteringen van zonnepanelen in China stabiel. Hoewel de prijs van siliciummaterialen de laatste tijd aanzienlijk is gestegen, omdat de kosten van verschillende schakels in de industriële keten laag voor laag zijn gestegen, is de prijs van fotovoltaïsche modules nauwelijks significant aangepast. Sommige componentenfabrikanten hebben gemeld dat hoewel de upstreamprijzen zijn gestegen en de hulpmaterialen zijn gestegen en de componentkosten zijn gestegen, de aanvaarding van verdere prijsverhogingen door de terminal ertoe heeft geleid dat componentenfabrikanten de kosten niet door kunnen berekenen via prijsverhogingen.

2 Grootformaat modules zullen geleidelijk de hoofdstroom van de markt worden, de vraag zal blijven toenemen en de concurrentie tussen bedrijven zal steeds heviger worden. de hoofdstroom van de markt, en prijzenoorlogen kunnen grote concurrentie worden in de marktvooruitzichten.

3 Kijkend naar de Chinese markt, heeft de hele provincie de vaststelling van de lijst van proefgebieden voor indiening gepromoot, die de ontwikkelingsruimte van de gedistribueerde fotovoltaïsche markt in China in de komende drie jaar effectief zal garanderen, de overcapaciteit van fotovoltaïsche zonnepanelen zal oplossen, en zal de prijs van de fotovoltaïsche industrie niet op korte termijn doen dalen.

4 In termen van export: Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerikaanse markten, als gevolg van ernstige havencongestie, ernstige vertragingen in de scheepvaartschema's en historisch hoge zeevrachttarieven, resulterend in onvoldoende aanbod op de lokale fotovoltaïsche markt en stijgende spotprijzen. In Noord-Amerikaanse landen is als gevolg van de ernstige epidemie in Zuidoost-Azië, Vietnam, Maleisië, Thailand en andere landen de productie van zonnemodules afgenomen, hebben havencongestie op serieuzere bestemmingen, vertragingen in de scheepvaartschema's en stijgende verzendkosten ernstige gevolgen tekorten op de lokale fotovoltaïsche markt en gestegen spotprijzen.

Marktvoorspelling voor zonnepanelen

In het latere stadium is de prijs van zonnepanelen te wijten aan de piekvraag in China.De laatste tijd zijn de prijzen van hulpmaterialen zoals glas, EVA, aluminium frame en andere materialen die in modules worden gebruikt, blijven stijgen, en de prijzen van fotovoltaïsche modules in China draaien op een hoog niveau.

Wat de overzeese markten betreft, blijft de keten van de fotovoltaïsche industrie als gevolg van de aanhoudende stijging van de verzendkosten en de impact van de epidemie krap en zullen de prijzen van zonnepanelen in verschillende regio's en landen blijven stijgen. Er is geen ruimte voor een grootschalige daling voor december 2021.